Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Znas ten pocit?

25. 06. 2003
0
0
751
Autor
Judas69

Co dodat? Po precteni jsem odepsanej:o) Napsal jsem to jednou v noci, kdyz jsem slysel svy oblibeny Iron Maiden a jejich vec Brave New World... ve tri rano uz je clovek dost mimo, ze? Tak zadny divy, az to budete cist...

Kdyz se pozde v noci po beznem a vsednosti naplnenem dni znenadani rozhodnes. Hnan spntannosti si obujes boty, zhasnes svetla, zabouchnes dvere a vyrazis do noci. A kdyz se za tebou zabouchnou hlavni dvere budovy, v niz se snazis zit kus sveho zivota, podvedome tusis, ze vyrazis na cestu nikam.

 Tepla noc te sevre do sve naruce a v bezpeci te chrani, nez si sam reknes dost. Jdes se projit. Nemas k tomu zadne duvody, proste nevis proc. Se sluchatky na usich jen jdes a uzivas klidu. Nikde ani znamky po shonu vsedniho dne.  Cely svet patri tobe a ty to vis. Nepospichas, nemas proc. A nevis kam jdes. az tam dorazis, poznas to. A pak... pak to prijde. Jedna pisen, ktera te naprosto rozhodi. Prvni takty te zname melodie a ty vis, ze jsi ztracen. Malem se ti podlomi kolena. Citis, jak na kratkou chvili zavravoras. Ta slabost v nohach... Zatmi se ti pred ocima a ty nic nevidis. Nechces videt a ani nemuzes. Zcela se potapis do tonu te pisne. Slzy se ti hrnou do oci. Nejsou to slzy radosti a pobaveni. Nejsou to slzy fyzicke bolesti. Jsou to slzy bolestnych vzpominek, o kterych jsi si jeste pred chvili myslel, ze jsi na ne zapomel. Nezapomel... a tim je ta bolest vetsi. Mas sevrene hrdlo a chce se ti... plakat. Chce se ti umrit, chce se ti zit, nevis co se ti chce. Jedinym cilem je zastavit proud bolesti pramenici v nedavne minulosti.

 Teply vanek noci ovyva tvou posmutnelou tvar a chladi horke slzy kanouci po obliceji, o nemz si lide mysli, ze je bezcitny. Se zavrenyma ocima, temer bez dechu, se celou svou dusi rozplyvas  v bolestne vzpomince doprovazene textem te pisne. Dying swans... twisted wings...beauty not needed here... lost my love... lost my life...in this garden of fear... i have seen many things...

 Lehnes si do travy, otevrs oci a divas se hvezdam do tvare. Hledas odpovedi na otazky, ktere  si nejsi sam schopny zodpovedet nebo jsi prilis zbabely na to, aby sis odpovedel.

 Lezis v te trave a premyslis. Jsi prazdny. Naplneny bolesti, ale prazdny. Hrdlo sevrene, az temer nemuzes dychat. A oci zaplavene slzami. Lezis tam v tom tichu, sam. Nikdo o tobe nevi  a ty nechce s vedet o nikom. Myslis jen na ni. Na tu pisen a osobu, s niz je spojena.

 Dlouhe mesice stravene s clovekem, o nemz bys nikdy nerekl, ze ti nekdy bude chybet. Jsi prekvapen? Bolestne prekvapeni.

 Zvedas se z travy, po pul hodine, ktera ti pripadala jako vecnost... Utrpeni zpomaluje cas.

 Vracis se... domu. Neochotne. Nechce se ti, ale musis. Takove jsou konvence. Jdes. A mijis jednu lampu zarici do noci za druhou. Pohled upreny na zem pred sebou. Sledujes sve vlastni stiny, jak se rozplyvaji a mizi. Jak slabnou a zase sili. Stejne jako ty.Jsi osoba rozpolcena na nekolik casti. Jedna cast slabne a druha sili. Stejne jako vzpominky. Jedna vzpominka slabne a druha sili. A ta zase slabne, aby se mohla vratit a zastihnout te nepripraveneho. Stejne jako tvoje city. Jsi pokrytec. Jsi pomijivy, jako to stesti.. Jsi nestaly a i v tom tkvi tvoje zoufalstvi a smutek.

 Blizis se k zastavce... Zari do dali, jako povestne svetlo na konci tunelu. ale ty jsi hlupak a nedokazes zastavit. Mijis to svetlo a mozna stesti... Stesti, co za tebou mizi v dali a ty se muzes jen otocit a vzpominat. A znovu se ptat, co by se stalo, kdybys zastavil. Kdyby... Co by?

 Plakejv zalu a smutku sve zbabelosti. Patri ti to. Otacej se za vzpominkami, dostane te jina a odjinud. Bud zamilovan, jen proboha ne do sebe, vzdyt se neznas. Zavri oci a lehni si do postele . Vyspi se s tou vzpominkou starou cely rok. A rano prijde ten pocit prazdna. Pocit, ze ri neco chybi, ze ti neco uniklo. Ty znas ten pocit podivneho smutku. Ten pocit. Znas TEN pocit???


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru