Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokrytec

28. 06. 2003
2
0
988

... snad radši nic :)

             „Dóbry den!“, ozvalo se vedle něj. Trochu roztržitě otočil hlavu po hlase a zadíval se do očí rozesmáté hnědovlasé dívce. Byla krásná a trochu opilá. Vesele zopakovala: „Dóbry den!“. Zasmál se také a užasle se rozhlédl…

 

            „Jsem pokrytec“, uvědomil si. Ještě před hodinou se před přáteli z povzdálí posmíval svým spolužákům obletujícím skupinku dívek, od pohledu o pár let mladších. „Ty holky jsou úplně blbý nebo úplně vožralý! Rozumí si i s tím blbcem, to už je co říct! A tamhleta je úplně nejblbější!“. A kdopak to tu s ní teď leží? Vlastně nikdo, jen jeden pokrytec…

 

            Co se to děje? Aha, kamarádka přišla pečovat… Myslí to dobře, zašli jsme možná trochu moc daleko… Kolik říkala že jí je? Prvák? Šestnáct? Jdou prý na chvilku do vinárny, asi je to dobře. Mělo by mi stačit to, co už bylo… Nerad bych jí ráno připravil nějaké hnusné překvapení. A navíc nikdo nemá rád v posteli opilé dívky, s gentlemany to ale nemá nic společného. Nikdo nechce poslouchat ty kecy. „Dóbry den!“ se už ozývá z dálky, z čím dál větší dálky… Jdu na cigáro.

 

            Vytáhnul cigaretu z pomačkané krabičky, zapálil si a vydal se směrem ke svému vlastnímu dočasnému bydlišti.

 

Ušel pár metrů a někdo na něj zavolal. Ohlédl se - byly to její spolužačky, postávaly nedaleko. Překvapeně k nim popošel a nechal se vtáhnout do debaty o všem možném, počínaje hudbou a vysokými školami konče. Bylo to hodně zvláštní - byly všechny jedna jako druhá. Všechny se stejně nezajímavým zevnějškem, všechny stejně chytré. Byly protipólem hnědovlasé dívky. Dalo se s nimi mluvit. Začínalo se mu s tam s nimi docela líbit.

 

            „Všimnul sis, že to hodně přehrává? Nebo si myslíš, že je opravdu tak opilá?“, dívky se  už osmělily a pustily se do ofenzívy proti svojí spolužačce. Ihned přikývnul a doplnil vše tím správným světáckým výkladem. Odsoudil takové chování, vysvětlil, jak mu bylo ihned jasné, že dotyčná příliš opilá není.

 

            „Dóbry den!“. Otočil se a spatřil úsměv vracející se hnědovlasé dívky. Usmál se a připojil se k ní.


StvN
12. 09. 2003
Dát tip
Všichni jsem pokrytci.

Zly
29. 06. 2003
Dát tip
dobré. i včetně pointy. :-)

Zly
29. 06. 2003
Dát tip
akorát nevím, proč by měl být pokrytcem. holky, co mají šťávu obvykle moc nediskutují v hloučkách, navzájem se střežíc. dělají si, co chtějí gonvence negonvence.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru