Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Satan a já

29. 06. 2003
1
0
4311
Autor
Benny

Pročež zahajuji diskuzi o satanismu..

Pročež diskutujme..
Jess
18. 02. 2005
Dát tip
Nobody is perfect :-)

DRACULA_
11. 02. 2005
Dát tip
je fakt, že tady jde spíše o GOTH style...to jsou lidé, kteří se oblékají a formují svůj image do černé barvy a rozeznat mezi nimi filozoficky na úrovni smýšlejícího člověka a vnitřně podjatého zbabělce je těžké.....

Anonymous
24. 12. 2004
Dát tip
Benny, ty ubožáku!!!!! |-<<< Ve svaté knize je psáno, že jen Bohu se budeš klanět, a nikomu jinému! Každý si zaslouží lásku a štěstí! A nejvíce ten, kdo má lásky nejmíň! S tím svým devaterem jdi do háje (laskavě)! Satan není přítel nikoho; nenávidí všechny i sám sebe!

Jess
12. 01. 2004
Dát tip
Ano, většinu z nich nemůžu vystát. Ale jsou i dobří. Většinou mimo církev Satanovu. Tedy myšleno tu naši. Ale nehodlám se zatěžovat dlouhými proslovy. Je mi blbě, takže... Jo a když jseš tak nekonfliktní, tak proš do nás takhle šiješ?!

815_0
10. 01. 2004
Dát tip
"Většina z nás..." Jo - je to divný - na to, v jaký době žijem a jak blbá je komunikace mezi lidma - bylo by mnohem míň problémů, kdyby byli lidi upřímný a říkali všechno a narovinu - ale to je chyba, která je ve všem a musím říct, že satanistickejch vidláků, neznalých tematiky je opravdu hodně silná většina...:-/ Znám dvě bytosti s tímto vyznáním (opravdovým) - na nic si nehrají a mám z nich respekt - jsou v poho a já osobně jsem spíše bytost nekonfliktní, takže by bylo z mé strany nerozumné pouštět se do hádky s někým tak sebevědomým, jako jsou právě oni. Ale pak znám nespočet "vidláků v oboru", kteří si nalakujou černě nehty, vezmou tryko s kozičkou a myslej si, jací nejsou borcové - a to je hnus - s takovejma lidma se bavim rád, protože stavěj nic na ničem a bořit to je celkem odpočinková záležitost...:-) Ty mi přijdeš jako hodně rozumná a pohodová bytůstka, takže - jsem rád, že jsem (doufám) poznal třetí k těm dvoum a... Pokud je tomu opravdu tak, pak proti Tobě nic nemám a proti "Tvému" satanismu víceméně také ne - mám rád, když se někdo něčím opravdu zabývá a kdybych měl fňukat kvůli satanistům Tvého typu, co bych pak muse vyvádět při setkání s lidma, co se zabývaj broukama ? :-))) Mějte se tady fajn a - dík za příjemné povídání :-)

Jess
08. 01. 2004
Dát tip
A žili šťastně až do smrti... Ano, s pentagramem to většina z nás moc nepochopila. Má se převráti směrem dovnitř, ne nohama vzhůru. Satanismus rýpe do všeho. To je jeho podstata. Nešlo o zastoupení, ale o idee. Budoucnost má všechno nebo nic. Tudíž i satanismus, hm?

Jess
07. 01. 2004
Dát tip
Snad až příliš...

815_0
07. 01. 2004
Dát tip
Jess - Až příliš :-) Proč se ty bytosti prahnoucí po "něčem novém" uchýlili k tomu, co jim diktovala církev (resp. dávní bubáci z jejich řad) ? Copak nemohli být aspoň trošku originální ? Pentagram je moc pěkný takový, jak má být a mám husí kůži jen vidím převrácený - copak si satanisté, takoví skvělí filosofové nemohli najít něco jiného, do čeho by rýpali, než je už zajeté náboženství ? Souhlasím, že v dnešní době je křesťanství zbytečné v globálním měřítku - ale - satanismus je ještě méně zastoupen a tedy ještě zbytečnější - proč propagovat něco, co nemá budoucnost ? (ne že by Ježíš nedělal něco jiného, ale - na úchylárny jako je satanismus už není doba - je to trapné a má-li někdo potřebu vynikat, měl by si najít něco zajímavějšího - originálnějšího :-) PS - rád si poslechnu pohádku do konce, budeš-li mít čas vyprávět - dík :-) Benny - Zdravím Tě :-) V džungli jsi žel asi zapomněl, že bys mohl poslat avi, když promlouváš směrem k někomu, resp. o někom ((taky) prosím :-))

Jess
06. 01. 2004
Dát tip
Drahý 815_0, koukám, žes nepochopil, co jsem se ti tu minule snažila říct. Takže ještě jednou. Křesťanství bylo ve své prapůvodní podobě (kolegové satanisté buď pochopí, nebo odpustí) úžasným výdobytkem nadlidské mysli. Být na sebe hodní je dobrý nápad, ale to by to museli všichni dodržovat. V dnešních podmínkách je to pitomost. Satanismus nevychází z křesťanství, ani je nekopíruje. Vzal jen na sebe takovou podobu, jako tomu křesťanství chtělo. Satanismus je náboženství ( v některých ohledech spíše filosofie) pro LIDI. A proto je čím je. Byla jsem stručná?

Benny
25. 12. 2003
Dát tip
Tak podlouhé době jsem našel cestu z džungle k internetu, abych se pokoukl, co se tady děje a vidím tohohle človíčka, co tady "protestuje proti Satanismu". Ehm. To je pěkné, pane Chytrý.. vidím, že Vy jste nepochopil podstatu Satanismu, pročež byste mohl tuto diskusi opustit, ne? (prosím:-))

815_0
21. 12. 2003
Dát tip
Ale notak - nepodléhej krizím středního věku a nebuď protivná - nemá to smysl :-)

815_0
13. 12. 2003
Dát tip
Tak - vracím se, protože jsem si udělal trochu čas pro sepsání pravdy - alespoň náznak :-) čekanko - je mi líto, že "se Ti líbí" ta konstatování, která sepsal poněkud předujatý a exibicionistický (víc než já, což je k podivu) pán, který nejspíše nikdy nečetl BIBLI, a pokud ano, nepochopil z hola nic - stejně jako všichni, kdo uznávají jeho výroky, které jsou naprosto hloupé - protestuje proti tomu, o čem si sám myslí, že je křesťanství - ne proti tomu, co opravdu křesťanství je - překrucuje a zatemňuje - čímž se satanismus neliší ani za mák od ostatních církví a - brát si vzor z toho, co nesnášíš je celkem smutné a kopírovat stejné postupy je ubohé - promiň - ale myslím, že satanismus je pitomost - zakládá se na pár črtech pochybných křesťanů, kteří je spíchli jen a jen pro větší moc, aby lépe strach mohli nahánět nebohým hlupákům. Podoba rohatého čehosi byla přejata ze starých pohanských božstev - a to v žádném případě kvůli tomu, že by tito bohové měli cokoliv společného s tím, za co nyní satanisté satana mají - za boha který přímo vybízí ke vzdoru, sexu a jíným podobnostem. To nemá s tím, co "dělali" staří bohové této podoby nic společného a tudíž nechápu, proč se na ně satanisté odvolávají - jak ubohé. Církev nedala podobu pohanských božstev satanovi kvůli povahové podobnosti - jen vzhledu - pak kdo chtěl prosit o zdraví svých dětí boha, kterému věřil o zdraví, byl upálen za uctívání satana, který s tím, co chtěl nebožák udělat vůbec nic společného - satanisté nemají nic společného se starými rohatými božstvy - to by byli mírumilovní, přírodní, přirození a běhali by po lesech - tomu se říká čarodějnictví a to nemá se satanismem nic společného. Satanismus je mladé náboženství pro lidi, kteří se neumějí zviditelnit přirozenou formou - proto vyznávají toto cosi se záměrem provokovat a upozornit na sebe - nic hmotného nemá - snad jen těch pár črtů, které jsou v dnešní době už rozebrány a tudíž víme, co a jak. Snažil jsem se být stručný a jasný - snad alespoň trošku vnímáte, co říkám - těším se na Vaše odpovědi.

přečetla jsem prvních pár řádek a už jsem unavená, víc nečtu. jenom jsem ráda, že TY VÍŠ, co je bible a TY VÍŠ, co je křesťanství a že ty prostě víš všecko nejlíp. Jo, teď tu vidim poslední dva řádky - jsi stručnej? A nemohl bys bejt příště stručnější? A nemohl bys sem nechodit, když je to z nás na nic? A nemohl bys mi příště neposílat avíza?

815_0
13. 12. 2003
Dát tip
Jistě - pokud Tvá slovní zásoba obsahuje alespoň suché, neupřímné "prosím", mile rád Ti vyhovím - co se týče avíz - co se týče mé návštěvy - klub je veřejnosti přístupný a právo vyjádřit se myslím měl bych mít - proto - asi ne. Ale - nevím nevím - když někdo nemá ani tolik času, aby přečetl pár řádek, pochybuji o tom, že může reagovat - mmch - studie bible je velmi obtížná a já nikdy neřekl, že JÁ VÍM, nebo snad že JÁ CHÁPU - jsou to jednoduché principy - lidé byli, jsou a budou pořád stejní - i Ty bys to mohla VĚDĚT a CHÁPAT :-)

Já nic nevim a nic nechápu a fakt na to nemám čas. Přečti si, cos napsal, z toho je jasný, že ty víš všecko, tak se se mnou nezatěžuj

Jess
03. 12. 2003
Dát tip
Omyl. Píše se, že ego přetrvá, je-li dostatečně silné. A peklo - ty kotle a etc. - mohou být, pokus di je vysníš.:-)

Tak mně je úplně u prdele, jestli je peklo, nebo nebe, nebo oboje, mně se líbí ty zásady, který jsou tu napsaný a tečka. Navíc se tam taky řiká, že žádný peklo, jako takovýto s kotlema a čertama neni, protože je tady na zemi a dělaj si ho lidi ze života a po smrti neni NIC! :-)))))

815_0
08. 11. 2003
Dát tip
No - pokud to budeš brát jako urážku, pak to urážka byla...:-) A... Jak tak koukám - až budu mít víc času, zase se sem asi mrknu, protože mi pořád něco nesedí...:-) Zatím se měj fajn.

Jess
05. 11. 2003
Dát tip
Sorry, když se mi nezblázní komp jako minule, pokusím se. A to že jsem rozumná bytost se pokusím nebrat jako urážku :-)

815_0
02. 11. 2003
Dát tip
No - nic novýho a... Jsem rád, že se nechceš hádat, protože i když to tak většinou neni, ani já v tomhle směru na to náladu nemám :-) Tebou napsané řádky mi neřekli nic nového, nebo alespoň - nic nového, co bych přijal - ALE - vypadá to, že seš rozumná bytost (až na tenhle úlet), takže jsem v klidu a mizim...:-) Jen - příště pošli avi, ať vím, že se něco dělo :-) Mějte se tady pěkně *

815_0
29. 10. 2003
Dát tip
Tak - mládežníci - z Vašeho klubu je mi blbě... Nevím proč, ale - jestli se nemám hned rozčilovat hodně, tak už citace Antona La Veye v "náplni klubu" se mi zdá hloupá - citovat nadrženýho blbce, kterej jen proto, aby ukázal, že co se týče fyzický stránky, je ještě OK a - celkově aby na sebe upozornil a zved si ego založil něco tak hloupýho jako je "Satanova církev"... No - neni to hloupé - už jen proto, že jeho "Satanská bible" je pěkně ufňukaná a nudná věc - bu bu bu :-) Celkově - co se Satanismu týče - celý je to velká pitomost, postavená na hlavu - někdo věří v Boha - OK - někdo nevěří v Boha - OK a někdo se bojí boha - satanisti - jak může mít člověk takovej strach z toho, že by moh Bůh existovat, že se upne na jeho protějšek, nehledě na to, že "Peklo" vzniklo mnohem později než "Nebe" a to jen proto, aby zajíždějící se církev mohla líp rozhoupat lidi, co nevěděli, jestli teda jóóó nebo nééé - víš - Peklo... Bububu - hurá církev - blbové... A tak - po dlouhý době, když už lidi padaly nudou, ňákýho magora napadlo - sakra sakra - církev - bu bu bu - je smutný, že to neřek člověk, který by snad nevěděl, že církev nežije tak, jak praví její "zákony" a tudíž se nebouřil proti církvi jako takové, ale - napadl základ - Boha, kterého se pozdější církev - přiznejme - moc netýkala. Musel to být někdo, kdo chtěl provokovat a hlavně - kdo byl nehorázně nadrženej, protože touha po sexu je zřejmá... Smutné je i to, že Satanismus nevznikl za dob, kdy byla církev mocná a s pochybnejma bytostma topila na počkání kdekoliv a kdykoliv, ale byl založen až mnohem později, kdy bezzubá církev mohla jen přihlížet - to se mi zdá nadmíru ubohé... Proto - prosím Bennyho i ostatní, aby zvážili význam a účel klubu - není nutné ho rušit - přejmenujte ho - satanismus je pitomost... Prosím (zatím) :-) Charlott - Ty máš problémek a mě o tom nepovíš ? Pročpak ? Všechno se dá nějak zařídit...:-) Posílám avi Lyrykovi, jelikož a protože nevím, jestli on o tomhe hloupym klubíku ví - já myslím a bojím se, že ne - a - to je chyba...

Jess
29. 10. 2003
Dát tip
>815_0: Ale ale, kolego. Ve většině věcí máš sice pravdu, ale ujasni si své názory. Nehodlám se s tobou hádat, na to nemám náladu ani nervy, ale jdeš sám proti sobě. Je sice pravda, že satanismus měl vzniknout dřív (a taky že vznikl), ale nenašel se nikdo, kdo by ho ustanovil oficiálně. To teprve Mistr (^_^) La Vey. Samozřejmě, že Peklo je starší, než nebe a než celý křesťanství. To, z čeho si oni udělali peklo není nic jiného, než představa starých náboženství. A stejně tak ďábel. To slovo pochází ze staroindického Dévi, což je bůh v obecném slova smyslu. A kdo je ďáblem? (Nepočítám-li La Veye a sebe ^_^) Kozlí bůh pan? Lucifer, antický 'Světlonoš'? Leviathan? Filištýnský bůh vod? Rohatý keltský bůh Cernunos, pán lesů a lovu? "Každé nové náboženství má ve zvyku prohlašovat o bozích toho starého, že jsou to démoni. A ani křesťanství není výjimkou..." - R. Buckland, Velká učebnice čarodejnictví a magie. Provokace a sex jsou výraznými prvky satanismu, ale i tak lidského života. Jsme zvířata, ať si kdokoli tvrdí cokoli, prostě jsme. Že, pane Darwine? Jinkäk, co se týče La Veye, každý jsme nějakej. A neříkej, že ty, alespoň občas nejseš taky pěkně naddrženej, protože to ti nikdo normální neuvěří. A jestli je ti z toho tady šapatně, no tak tady být nemusíš. My se tu bez tebe obejdeme. A ty bez nás očividně taky.

Hele lidi vyhoďte mě někdo z tohohle klubu, už tu nechci být, a Benny není schopný hýbnout prdelí a odhlásit mě!!!

Jess
01. 10. 2003
Dát tip
Ok. Beru. Diskuze je diskuze, to beru na vědomí. A v diskuzi se může téměř vše, ale nemůžu diskutovat, pokud nechápu o čem je řeč. Mimochodem, připadá mi, že to tu nějak zmírá...

:o))))))))))))))

Jess: pardon :-DDD

Jess
05. 09. 2003
Dát tip
>Liramon_Lesaca: Toho jsem si plně vědoma. Proto jsem taky satanista ^_-

Jess
05. 09. 2003
Dát tip
>Liramon_Lesaca a Zoroaster: Prosím překlad toho vašeho dialogu DO ČEŠTINY!!!!!!

Jess - stačí si vybrat :o) Ale uvědom si, že jisté sorty bohů to nedělaj zadara...

Jess
02. 09. 2003
Dát tip
Dotaz mimo debatu: nevíte někdo o nějakym hezky vypadajícím symbolickym rituálu? Jde mi spíš o divadlo než o rituál, ale účinky by to mít mohlo.

Jess
02. 09. 2003
Dát tip
> L_L. :Bůh mi pomůže... Asi ano, ale který?

Ano, je to názor, na kterém se dá stavět. Nehodlám se proti němu ohražovat ničím jiným, než prostým "nesouhlasím", protože na nic jiného zrovna nejsem v kondici. Budu si pomáhat vždy sama, ale budu při tom vědět, že právě proto mi Bůh pomůže :-)

monsignore
15. 08. 2003
Dát tip
považuji to za solidní a přirozený ateistický postoj.......

monsignore
15. 08. 2003
Dát tip
čekanko...s čertama je možná sranda, ale s dechem temnoty žádná prdel není..........doufejme, že se vám vyhne , abyste to mohla tvrdit...

Řekla bych to asi takto; do jisté míry nelze tomuto úhlu pohledu upřít pravdivost, tedy pravdivost subjektivní a individuální, byť by byla sdílena množstvím jiných, kteří ji přejali, aniž si vytvořili vlastní, ale také nelze říci, že by byl jakýkoliv světský, tedy časný popis a výklad skutečnosti, založený na osobním chápání a osobní zkušenosti (a dovoluji si tvrdit, že to je přesně to, čím jsou jak filosofie tak theologie coby neexaktní vědy), tak tedy nelze říci, že by tento popis a výklad byl pravdivý beze zbytku, za všech okolností a ze všech úhlů pohledu. Jinak řečeno, je to do značné míry hypotéza, jako ostatně všechno, co nelze empiricky dokázat. To, o čem zde můžeme mluvit, jsou opravdu toliko osobní zkušenosti a jejich srovnávání, přijímání a odmítání.

Čekanko, nejde o to, že "každej může cokoliv vnímat podle jiných měřítek, podle informací, kterých se mu dostalo", ale o to, že "každej cokoliv vnímá podle jiných měřítek, podle informací, kterých se mu dostalo" :o) A z toho vycházel jak můj příspěvek, tak páně monsignorova snaha o diskusi :-)

Když už jsme u toho satana, je to pozoruhodný fenomén...zvláště když si uvědomíme, že v podstatě je zakotven v Božím plánu...

Já mám každopádně radši čerty :-))) je s nima větší sranda :-)

Pane monsignore, možná byste mohl pro odlehčení vypravovat tu historku, která končí slovy: "Tak co tí čértí?!" která se tak líbila mé mať :-D Čekanko, pak tedy doporučuji drobnou knížečku "O čertovi", na jejíhož autora si ne a ne vzpomenout :o) Asi 8x8 cm, mohla by se líbit :-)

Víte co? Tohle je diskuse na prd. Protože každej může cokoliv vnímat podle jiných měřítek, podle informací, kterých se mu dostalo. A mně je vedro a za to může Bůh a basta :-))))) ne, fakt, mám tu asi čtyřicet stupňů a žádnej vzduch, takže po mně vůbec nechtějte něco rozumnýho

monsignore
08. 08. 2003
Dát tip
Jenže to bychom se potom nemuseli vůbec bavit o ničem....:o)

monsignore
07. 08. 2003
Dát tip
Jistě madam Liramon......souhlasím s vámi téměř do posledního puntíku. Myslím, že to , že se tato diskuse začala rozmělňovat a také následně rozpadat, mohu trochu já, protože jsem zpočátku naťukl příliš mnoho témat, které vlastně jsou a nejsou předmětem této diskuse. Jen jsem nemohl nereagovat na to , jak madam cekanka ucekana /všiměme si prosím navíc jejího pozoruhodnéhu nicku/ vlastně hovoří tak trochu sama se sebou, nebo´t vše , co řekla si opravdu vynucují jenom a pouze lidé. Stále je tu banda hejsků, kteří mi pořád tvrdí, co že Bůh chce a nechce a podobně. Madam Cekanko.....vynechte už jednou tu bandu "nepovedenců" a poslouchejte jen a jen šum lesa , nebo příboj moře....třeba tam Boha uslyšíte.........a nakonec když budete jednou hodně nemocná a nebude se vám chtít umřít, třeba budete ráda, že někdo obětovat svůj život výzkumu za lék, který vám zachrání život....otázka jen, jestli si toho vůbec ceníte, když tvrdíte, že jste tu jako jen jakýsi výsledek Boží hry......vidíte a zase mu přisuzujeme lidské vlastnosti...Bůh je zlý, hodný, hraje si , směje se, je rozhněván.........nezlobte se, ale tady už opravdu nezbývá, než představit si kýčovitého stařečka s kolečkem nad hlavou a americkou vlajkou kolem svého trůnu :o))))))

Čekanko, dovol pár ryze subjektivních poznámek ke tvému poslednímu příspěvku. Pro začátek podotýkám, že sama jsem bez konfese a prosazuji svou neutralitu k jakémukoliv náboženskému systému (nemluvím o sektách v euroamerickém slova smyslu). Nejprve bych si dovolila pár relevantních pojmových vysvětlení - asi bychom měli uvážit, že je veliký rozdíl v tom, "věřit v Boha" a "věřit Bohu". Považujme v tomto případě pojem Bůh za něco, čím se dá obecně definovat lidské chápání jakéhokoliv transcendentna, jakéhokoliv přesahu myšlení, nejde tedy o Boha v monoteistickém či pouze křesťanském slova smyslu. Pokud někdo nevěří v Boha, potom by sé této diskuse účastnit neměl, protože rozhovor s ním by byl poměrně hustě mimo mísu. Prohlásila jsi, že v Boha věříš, takže nastupuje tvrzení, že nevěříš Bohu. Ok, proč mu taky věřit, že? :o) Stran "tlachů" o tom, že Bůh je "dobrotivej a odpouštějící otec a jak ho MUSIM milovat" - Boží atributy jako dobrotivost a odpouštění jsou předmětem pozitivní theologie. Bůh v tom smlyslu, jak ho chápu já, je, dalo by se říci, "také dobrotivý a také odpouštějící", ale jsem zároveň přesvědčena o tom, že tyto definice jsou toliko osobním vyjádřením zkušenosti, která je nepředatelná a její popis je a bude vždy zavádějícím. Obecnost podobných tvrzení se nedá nikterak doložit. Stejně tak mi může někdo jiný tvrdit, že Bůh je hnusný parchant, který na všechny sere a při tom to taky bude pravda - z jeho pohledu. (Asi jako nemůžu o pavoukovi říci, že je odporný, ale pouze že mně odporný připadá, což ostatně není pravda :o) ) Stran toho, že Boha "musíme milovat" - myslím, že mezi rozumnými lidmi není něco podobného třeba prodiskutovávat, protože slova "musím" a "milovat" jsou protiklady - nelze je spojovat už z toho důvodu, že láska se nedá vynutit. Navíc by, podle mého soudu, nebyl Bůh Bohem, kdyby potřeboval, abychom ho milovali a perzekvoval by nás, kdybychom to nedělali. S takovým šovinistickým pakem bych já nechtěla mít nic do činění. Nakonec bych chtěla prohlásit, že z toho, co jsi napsala, plyne pouze a toliko odpor k církevnímu zřízení a církevnímu pojetí Boha, do čehož bych Boha samotného nepletla, protože ten za to nemůže :-) To všechno lidi... Takže pokud by měla tato diskuse pokračovat, navrhovala bych církev a náboženské systémy naprosto vynechat (jsou to systémy časné, a proto irelevantní), stejně jako osobní postoje k té které nauce. Osobní chápání Boha je dostačujícím a méně zavádějícím materiálem k diskusi, protože je takto možno se do značné míry oprostit od náboženského přehadování a přejít k výměně osobních zkušeností bez nároků na to, aby je druzí přijali nebo jim porozuměli tak, jak jim rozumíme my. Panu monsignorovi bych se chtěla omluvit, že proteď nehovořím o satanistech, ale pokud jím zahájené diskusi zachová přízeň, můžeme se k tomu ještě vždycky dobrat :-)

Charlotte: A co to je POŘÁDNEJ satanista? Jess: Ty se máš :-)))

No...moc vás tedy v tomhle klubu není...:-D No jo, o pořádné satanisty je nouze, co? Škoda.

Jess
04. 08. 2003
Dát tip
>čekanka: dnes ďáblužel odjíždím. Ale po dovolené jsem je tvá... ;-)

Nikdy jsem neřekla, že Bůh neni. A je mi jedno, kdo dělal v krematoriu. Já jenom nesnášim ty tlachy o tom, jak je Bůh dobrotivej a odpouštějící otec a jak ho MUSIM milovat. Já si, s dovolením, budu milovat, koho já sama chci. Nikdy mi nikdo nic zadarmo nedal. Ani nikdo v mým okolí, ani žádnej Bůh. CO si nevydřu, to nemám. A někdy dřu, jak kůň a nemám to stejně. A tak se nebudu klanět Bohu, nebudu mu vysílat modlitby a děkovat mu. Neni totiž zač. Nechápu, proč mě vyslal na svět, ale nejspíš, aby si pohrál. Nevim, proč bych měla milovat lidi, který mi ublížili, nevim, proč bych se měla starat o někoho, kdo by mi ani kůrku nepodal a nevim, proč bych se měla nechat bít. Jediný, oč se budu starat, budou malý děti. Aby byly šťastný a aby jim nikdo neubližoval. Lidi se prostě nepovedli a lidem se nepovedla církev. Pokud bych chtěla milovat Boha, k čemu bych potřebovala kostely, když je ve mně? K čemu bych potřebovala asketický kněze, abych s Bohem mluvila jejich prostřednictvím? Nepotřebuju prostředníky. Ale zase bych si mohla v klidu ubližovat lidem, protože by potom stačilo jít ke zpovědi, pomodlit se pár otčenášů a zdrávasů a vše by bylo v pořádku. Tyhle nesmysly já prostě podporovat nehodlám. Tečka.

monsignore
02. 08. 2003
Dát tip
Madam Jess ..opravdu nevím, ale ve vašem jméně nespatřuji druhotné ani primární pohlavní znaky, proto se omlouvám, protože znám i jednoho, který je "ten" Jess. A co se týče vašeho přirovnání Esmeraldy či Capria ke zlu , o tom se skutečně odmítám bavit na vážné úrovni, protože zde mícháte hrušky s jablky. Myslím madam, že mezi námi nemáme nikdo až takovou zkušenost se skutečným zlem. To o čem mluvíte vy je spíše otázkou primárního vývoje lidských hodnot, což částečně může vést k nedobrému. Tedy pokud budu pokřivovat hodnoty tím, že budu jako v Esmeraldě ukazovat, že svět je takový velký navoněný a patetický kýč, jistě to bude ovlivňovat nazírání, zejména mladší generace. Ale mezi námi opět , kdo Esmeraldu sleduje,..jsou to naše babičky, které celý život těžce pracovaly , většinou zažily válku a poslední , co si chtějí užít je trochu té červené knihovny a pár lehkých seriálů, ve kterých si můžou představovat , jaké že to mohlo být třeba krásné. pro mě je esmeralda vrchol stupidity, ale chcete snad , aby se tyto staré ženy dívaly na koncert Marylina Mansona? :o)) Osobně též nevím, co máte proti Capriovi, je to typický hollywoodský herec, který hraje většinou v nepříliš umělecky hodnotných snímcích. Ale také musím říci, že jsem ho viděl v jednom snímku , z klubové scény a velmi dobře hrál. Ale to je ostatně věc sympatií a vkusu každého člověka. tedy zhrňme si to....Esmeralda je podle mě neurčujícím tuctovým a naprosto nedůležitým průvodním jevem společnosti. Caprio je herec, který možná dobře hraje , ale je špatně obsazován a nemáte ho ráda stejně tak , jako já. A nakonec , jak už jsem řekl , mám stále pocit, jakoby satanisté stavěli svého šéfa, někam do ukřevděné pozice proti Bohu. Přijde mi to velmi směšné, protože podle jejich slov je vlastně Satan tím, kdo přináší tu pravou svobodu , kdežto Bůh jen stále něco zakazuje a přikazuje. ......Nezlobte se na mě , ale to jako když pseudofilozofuje adolescent. Měl jsem čest se setkat s celou kopou satanistů a když jsem je vyslechl, co je vlastně k satanismu přivedlo, bylo to jako ve špatné "telenovele" :o))....buď jim někdo nabančil, nebo přebral holku...ale také tam byly mnohem vážnější problémy. Alkoholismus rodičů, násilí, zneužívání. Ale to je vše pořád dokola...znám spoustu lidí, kteří si sáhli až na úplné dno...a nikdy neměli tendenci hledat něco u Satana......

monsignore
02. 08. 2003
Dát tip
čekanko......zaprvé je úplně zbytečné se s vámi bavit o Bohu, když v něho nevěříte, pokud dobře chápu. Pokud dobře nechápu, sama víte, že Bůh sám si dělá co dělá a je tím, čím je. Víte, řeknu vám jedno jediné a potom zřejmě už odejdu, protože to tu nemá žádného většího významu. Jsem věřící člověk a nikdy jsem nikoho nepřesvědčoval o tom, že bůh existuje a že to vím a podobný kecy. Jsme prostě dva odlišní lidé, kteří každý vidí smysl a chod světa v na jiném principu. Já ho vidím v jakémsi permanentním dialogu mezi mnou a okolím. mezi tím co dělám a tím co se mi vrací a vidím v těchto návratech určité skryté a velmi nejasné výzvy, pochyby, otázky a odpovědi. S tím žiji a jsem šťastný, že i když umřu jako úplně poslední člověk na světě , nebudu zkrátka sám. Ty výzvy pochyby a naděje budou stále se mnou. Jen jim prostě sekundárně dávám jméno Bůh. Ostatně nakonec nevím proč se stále bavíme o tom, že Satan mi má něco poskytovat ku štěstí.....když si přečtete bibli, zjistíte, že už tam se píše, že když existuje Bůh , musí existovat i jeho protipól, ovšem když tvrdíme, že Bůh je dobro je lépe si uvědomit, že to spíše znamená "absolutno"..tedy "všechno". Sami známe tvrzení, že všecho zlé je k něčemu dobré..odkud by se asi vzalo?. A jako protipól Boha tedy musí být něco , co tedy není "zlé" , ale je to "nedobré"...když Bůh je láska" opakem je tedy nikoliv nenávist, ale "neláska"...a to je velký rozdíl. Jenže neláskou také může někdo nazývat "lhostejnost" která je velmi kostrbatým shrnutím principu budhismu. Jak vidíte je to velmi složité, proto si myslím, že nemá cenu diskutovat s "víkendovými satanisty" , kteří si přečetli pár knížek a dělají rozumy. Dal bych přednost promluvit si s šéfem panem Jiřím Valtrem alias Big Bossem, kterého zná velmi dobře můj otec. Ale co mi to přinese, když zjistím, že šéf věhlasné církve je homosexuál, naprostý psychopat, který pracoval v krematoriu a velmi chladný a egoistický člověk, který se při každé disputaci vytočí, jako chlapeček, co mu rozšlápli bábovičku.....:o)).....možná bychom si měli o satanismu promluvit s "ním" samotným :o))).......myslíte, že by mi povilil diktafon?...myslím, že jo, protože je to starej narcis :o))))))...ale to bylo už v Bibli........tak nashle

Jess
01. 08. 2003
Dát tip
Pane monsignore, byla bych rada, kdybyste o mne mluvil v zenskem rode... to zaprve. a za druhe, i kdyz definuju zlo pro sebe, neni to zlo pro ostatni. Pro mne je zlo treba i Esmeralda, ci Leo di Caprio. Ale pro ostatni... >Cekanka:rekni si.:-)

Ještě dva týdny jsem sama doma :-) pak se vrátí bubák a budu mít po ptákách :-))) jsem v Praze 4 :-)

Vampir
30. 07. 2003
Dát tip
Ahoj,temnota mne vzdy přitahovala..ale po jedné epizodě svého života jsem pochopil že nejhorší je, když se člověku splní jeho touhy a sny.nenáviděl jsem celý svět a tak jsem se uchýlil,sám a bez informací a vedení,k satanismu.ať to byla sugesce,autohypnoza,nebo realita,fungovalo to.měl jsem to co jsem chtěl,a koho jsem chtěl.ale pak jsem jednou ublížil..ne fyzicky,nebo slovně...ze vzteku jsem proklel a po tom,co jsem na to zapoměl jsem se s tím člověkem setkal...věděl jsem kolik uhodilo...dalo mi velkou práci to odvolat a přestat s tím vším.povedlo se.ale od té doby se vše tak nějak,pardon,sere...netrvá to rok nebo dva ale už skoro 8 let...svádí mě to aby jsem znovu začal.ta moc je neuvěřitelná..dokonce jsem uměl vyvolat a ovládat(trošičku)poltergaista..a to jsem předváděl i před jinými lidmi a viděli a slyšeli to samé...hromadná hypnoza nebo sugesce?nebo to byla pravda?nevím...jen mám od té doby zmatek.asi je to viděti na tom co píšu.potřebuji se pobavit s lidmi,kteří alespoň trochu věří,že je v životě něco víc,než jen den a noc...že je také soumrak...pokud by někdo reagoval,budu vděčný..a jestli někdo chce chodit na hřbitov nebo jinak a hrát si temnotou,pozor na to.co tenota dá,vezme dvakrát zpět.a duše je jen jedna...díky

A Bůh ti něco zadarmo dá? O tom teda nic nevim. Tady vidíš, že ubližovat se nevyplácí ani v Satanově jméně.

Mon: Neposlals mi avízo, to se potom blbě odpovídá :-))) já jsem neřekla, že každej, komu bylo ublíženo se automaticky stává satanistou! Ale ten, kdo se satanistou stane, je většinou z těch, kterým ublíženo bylo. Jess: Kdy? :-)))

monsignore
29. 07. 2003
Dát tip
no to je pravda....ale je sranda , že hledají pomoc právě u Satana...ten nechce nikdy nic zadarmo slečno,,,a v tom je ten průser

monsignore
26. 07. 2003
Dát tip
Pane Jess.....ano postrádá to určitou myšlenku, pokud chceme slyšet určitou odpověď, jestli satanismus ano, nebo satanismus ne. A na to já odpověď nenabízím. Ale polemizoval bych s vámi na otázku co je dobré a co je zlé....možná by bylo zajímavé, kdybyste vy sám zkusil odpovědět přímou větou. Tak tedy co je podle vás dobré a co zlé? Myslím si že primární zlo je například to, když si jdeme za svým cílem v neprospěch ostatních a záměrně tím této většině ubližujeme, ačkoli tato skupina lidí má k nám neutrální , nebo pozitivní vztah. Což je většina, protože obecně podle průzkumů vycházíme vždy s větším procentem lidí normálně, nebo dobře. Tedy tím chci říci, že obyčejný průměrný člověk má nepřátel méně než přátel.

Jess
22. 07. 2003
Dát tip
pane Monsignore, to, co jste řekl, zní sice hezky, ale postrádá to určitou myšlenku. Je jen a jen na vás, stanete-li se satanistou, či nikoli. Nikdo z nás vás k tomu nutit nebude, ba naopak. My si nezaložili svaté oficium, abychom obrátili masy lidí na svou víru. O tom satanismus není. A co je dobré a co zlé? To je velice subjektivní. NO A VO TOM TO JE! Jo a čekanko a zoro, to s tim "potkat Satana" (myšleno fyzicky) jdete pozdě. La Vey je mrtvý... Ale já se s vámi ochotně sejdu. ^_-

monsignore
19. 07. 2003
Dát tip
Madam cekanko ucekana.......několik lidí mě velmi ublížilo a tři mě velice podrazili. Málem jsem přišel o život a pár věcí se mi v životě dosti výrazně zhroutilo...a přesto nemám potřebu se satanistou stát. Pane Zoroaster...morální kodex ..stačí otevřít slovník cizích slov. ptáte se z čeho pochází...to je buď složité a nebo velmi jednoduché. Vychází původně z toho, co obecně většina lidí považuje za dobré a prospěšné pro sebe navzájem.Ale samozřejmě že se dá argumentovat tím, že třeba za nacismu také většina lidí spatřovala pozitivní vyhlazení určité skupiny...ale velký pozor...NIKDY TO NEBYLA VÉTŠINA!!!.....Vždy to byla skupina s určitými zájmy, která ovládala jinou závislejší jednodušší a podrobivější skupinu. Ostatně většina nácků , co vyplňovala seznamy židů na transport do plynu , zelenala při pohledu na zabíjení kuřete na dvorku......... a nakolik je objektivní...to je dvojsečné....morálka není objektivní..morálka je něco, co cítíme. Ostatně vy sám přece víte jaký je rozdíl mezi dobrým a zlým???....................ten kdo to neví právě proto převádí morálku do určité subjektivity a to je nebezpečné...

Monsignore: No ale to jsi v podstatě řekl to, co jsme tu už všecko probrali. Taky s tebou souhlasim. Až na jednu věc. Když budeš každýmu ochotně pomáhat, nebudeš mít okolo sebe hodný lidi, ale vyžírky. A pokud budeš šťastnej chlap s tim všim, nebbudeš mít jedinej důvod stát se satanistou, pokud ti ani nikdy předtim nikdo neublížil, pokud tě ani nikdy předtim nikdo nepodrazil. Když se budu celej život flákat a jenom budu na každýho hodná a až mi bude 40, budu mít dospělý děti a hodnýho manžela a dost peněz a nic mi nebude chybět, tak asi budu děkovat Bohu a držet hubu a krok. A asi jsou i takový lidi, já nějaký znám.

Satana, to dá rozum! :-))) Bennyho potkat asi nebude tak těžký, ne? :-)))

:-))))) Já teda jednou skorosatana taky potkala :-))))) Vypadal, jako Ďábel a choval se skorem taky tak :-))))) No, průser je, že já na ty bytosti taky nevěřim, to už jsme si řikali, ale to neva, představa, že bych někoho takovýho potkala je úžasná! :-)

Já vim. Kdysi jsem koketovala s rituálama, nějakej člověk mi nabízel pomoc, tak jsem to rozebírala ze všech stran, až jsem se svěřila jednomu kamarádovi, co je satanista a ten mi to striktně zakázal. Řikal, že prej já si to nemůžu dovolit a už vůbec ať nikomu nenaletim, že jsem na to moc pitomá :-) no, tak vidíš :-)))

monsignore
17. 07. 2003
Dát tip
No.....myslím, že je to poměrně jednoduché. V dějinách vlivem společenských změn v určitých periodách existovalu tu menší tu větší uchýlení a sklon k dekadenci. většinou se to historicky objevovalo na přelomu různých společenských zřízení a velkých říší či systémů. Ale lidé jsou jenom lidé se všemi svými přednostmi a nedostatky. Ale obecně bych řekl, že je to taková volba života. Chceme jít cestou úsilí a trpělivosti ? Pak nám nezbývá než být pokorný a občas si něco odříct. A nebo jdeme cestou rozkoše a nasloucháme svým pudům, které občas bohužel nejdou ruku v ruce se zákony či morálními kodexy. Kdyby ale lidé obecně věděli, že celý ten slavný satanismus je v současnosti jen obrovský kšeft na peníze a že většina těch největších hrozičů jsou doma obyčejní chlápci, co vychovávají děti a mají na sobě džíny a tepláky..možná by se divili. A co se týče pravověrných...nejsem si jist, že by tito lidé někdy něčeho v životě dosáhli. naopak , jejich "víra" jim dala pod nohy dost klacků na to aby si rozbili sami držku o svoji neschopnost uvažovat racionálně. Devadesát procent se potom potloukalo po psychiatriích, nebo se jich část ufetovala, nebo seděla v kriminále anebo, což je mnohem horší, skončila sama bez přátel a bez rodiny. A pokud ne ,obklopila se zase lidmi podobného ražení ..a jak víme pokud budete neustále obklopeni lidmi, co nosí klobouk, jistě si ho jednou nasadíte a pak vám ti , co ho nenosí budou připadat , jako pitomci. Myslím, že satanismus nebo fanatický bigotní katolicismus jsou podobné odklonky stejně jako v politickém spektru. Jenže u každého se něco jiného lépe poslouchá. A jistě že je nám příjemější poslechnout svůj pud, než morální kodex. Ale skutečnost a podrobný výzkum ukázal, že pokud si člověk sám vše dovolí , není schopen tak efektivně čelit překážkám, jako ten který si občas něco odepře. Protože, pokud si něco odepřeme, náš rozhled a závislost se značně zůží na cíl který jsme si vybrali a my můžeme vynaložit větší energii jako náhradu za to , co si odepřeme. Takže závěrem chci říct, že je možná důležitější normálně pracovat, dělat věci které nás baví, pomáhat ostatním, protože se nám ta potřeba může vrátit a obecně kolem sebe šířit pohodu, protože pak budeme mít přátel mnohem více a ti nám na oplátku mohou pomoci k tomu, co my sami chceme. I když uznávám, že snadnější je jablko ze stromu rovnou utrhnout, než ptát se souseda, jestli si ho smím vzít. Ale to jsou obyčejné lidské věci, kterým nevidím důvod, proč by se jim přisuzoval nějaký satanistický škatůlek. Takže stejně jako většina ismů i satanismus operuje širokou demagogií, která spoléhá na frustrovanost a slabé sebepojetí u náchylných jedinců. A úplně na závěr bych se rád zeptal: Když budu š´tastnej chlap , budu mít prachy tak akorát, budu spokojenej s tím co dělám a budu mít fajn ženskou, která mi bude i přítelem...řekněte mi JAKEJ JEDINEJ DÚVOD BUDU MÍT STÁT SE SATANISTOU??? :o)

No, tak to jsem fakt ráda :-) už jsem se bála :-))) tady totiž spousta věcí vyzní úplně jinak, než face to face a oni se mi lidi kolikrát urazej, ani nevim, proč :-)

No, on je tu, Satan, jen zřídka :-))) ale mimochodem je taky všudypřítomný, takže se neboj :-)))

Jo, to já ráda uklidňuju :-))))) Hele, taky bys ho rád potkal?

Ale já s tebou souhlasim! Nemyslíš, doufám, že se hádáme! Souhlasim, že Bůh a všecko jemu podobný je berlička pro slabýho člověka! Já to vim podle sebe. Já jsem slabej člověk. Nic mi nevychází, žiju pokakanej život, nic neumim, podléhám lidem, věřim jim, oni mě podváděj a tak. Nekladu vinu sobě. Vždycky, když se něco takovýho přihodí, křičim do nebes a nadávám do sráčů někomu tam nahoře, kde tušim Božstva. A kdyby mi pomohl Satan, upíšu mu duši. V podstatě mi děsně nevyhovuje tohle myšlení, který tady prezentujeme, ale vim, že je jediný správný a chci to dokázat. Chci dokázat umět se postarat sama o sebe.

Co člověk začal brát rozum, měl bohy! Bohy, démony, něco nadpřirozenýho, komu se zasliboval, komu obětoval, koho se bál. Svobodnej člověk možná Boha nepotřebuje, ale kdo z nás je doopravdy svobodnej? A kdo ze satanistů může říct s čistým svědomím, že je svobodnej a nikoho nad sebou nepotřebuje? Ty nikoho nepotřebuješ? Já myslim, že to neni pravda a jen opravdu silnej jedinec se umí oprostit.

Benny: Myslim, že to nespravíš :-) lidi si myslej, co si myslet chtěj Zoro: Jakej jinej symbol? Čekanku třeba? :-))) Musíme mít symboly, jsme lidi, neumíme se sami o sebe postarat a neumíme sami sobě vládnout. Kdyby jo, nevymysleli bysme nikdy žádný náboženství, vždycky jsme nějaký měli, vždycky jsme měli bohy, vždycky jsme si vymysleli někoho, kdo je nad náma, na koho můžeme všecko svádět a koho můžeme prosit, aby nám pomohl. Protože nejsme dokonalí :-)

Jess
09. 07. 2003
Dát tip
Dovolila bych si citoivat poslední bod devatera. Nebyl to Zarathustra, kdo definitivně stvořil Ďábla v jeho nejčistší podobě?

No, taky jsem jednu dobu měla v hlavě něco jako že Bůh je naše dobrá stránka a Satan je ta špatná a tak. Jakože to nejsou bytosti. No, furt si myslim, že to nejsou bytosti, teď si myslim, že to jsou názory. Bůh je ten špatnej názor a Satan je ten dobrej názor. Boží desatero je děsně fajn, ale je to jako komunismus, aby ta myšlenka byla reálná, nemůže se zkoušet uskutečnit s lidma. Lidi na to nejsou ideální materiál. A tak je to s tou boží myšlenkou. Prostě lidi nejsou tak ideální, aby to bylo reálný. Myšlenka Satanismu je reálnější.

Benny
09. 07. 2003
Dát tip
Reálnější, pravdivější a skutečnější (to slovo nápadně připomíná reálnější:-). Proč se snažit dělat ze sebe co nejsem a co nikdy, ač se budu snažit sebevíc, nebudu? Tím potlačuju svý pudy, ego atd. A to, jak napsal jeden nejmenovaný Freud vede k psychickým onemocněním apod. Lidi mají ale vsugerovaný ten pocit, jako že Satan je to nejodpornější zlo, takže ruce pryč. A to bych nějak chtěl změnit. Provolat do světa nějaký poselství, jak o doopravdy je. Ale jak, že? :-)

Benny
05. 07. 2003
Dát tip
Zoroaster: Ta tvoje úvaha (jsme tady každý sám za sebe, Slunce se na nás směje) má ale k satanismu docela blízko. Každý svého štěstí strůjce, také jedno z hesel satanismu.. Nevím, proč bychom se nad sebou měli zamyslet... Ještě k tomu, že existence Satana podmiňuje existenci Boha. Já chápu Satana ne jako něco materiálního, ale jako, jak řekl LaVey, "rovnovážný faktor v přírodě". Vždyť pojem Satan vznikl dávno před křesťanstvím.... Jess: pošli avízkoooooooo!

Jess: Vůbec jsem nikdy tyhle věci nestudovala a nemám čas na čtení, co poberu na netu, to poberu, ale jinak se k ničemu nedostanu. Ale prostě se nenechám omezovat vírou a satanismus mi dává svobodu se i mstít a to se mi líbí, proč by lidi, který mi ubližujou, měli žít blaženě a ve štěstí?

Jess: Jestli chceš, abych si od tebe něco přečetla, pošli mi avízo :-)

Jess
01. 07. 2003
Dát tip
Když se mě nekdo zeptá na to s těma dětma a pannama, mám chuť mu natvrdo ukázat jeden z těch jeho vysněnejch rituálů. Taky jsem vždycky v něco věřila. Ale nikdy jsem si nebyla ¨schopna uvědomit v co. Asi 4 roky nazpět jsem se přidala k Wicce. Asi po dvou měsících jsem zjistila, že wiccani jsou jen tupý mírumilovný hovada. Hledala jsem nějkjou uspokojující magickou praxi A KAMARÁD MI PŮJČIL SATANSKOU BIBLI.Nevím, jestli to bylo to, co jsem hledala právě v tu chvíli, protože La Veyovi názory v bmagii poněkud pokulhávaj (možná proto, že nepochopil Crowleyho), ale každpádně jsem našla svou víru. ALespoň v to doufám. Někteří se mi to pokoušejí vymluvit. Rozhovor s jednim z písmáků málem podkopal mou víru, ale pak jsem si uvědomila, kde byla chyba...

Jess
01. 07. 2003
Dát tip
Lidi, teda pardon, kolegové, mohli byste se podívat na moje Slzy andělů. Moc bych to potřebovala. Dík. Jo a četl jste někdo Satanismus od Mistra Veselého? Vřele doporučuju.

Benny
30. 06. 2003
Dát tip
Jo tak přesně to se mi stalo taky. Jen s tim rozdílem, že sem nikdy v křesťanského boha nikdy nevěřil. Jednou ke mně přišel jeden kámoš a řekl: "Podívej se na to, hele. Nemusíš tomu věřit, jenom se na to koukni." A tak jsem se na to koukl. A osvítilo mě světlo Luciferovo. Poznal jsem, že takle to je. A ta bible na kterou si narazila, není jediná, takové jsou všechny:-) Rád bych si tady popovídal o všem, o čem se tam hovoří a probral všechno, co se satanismem souvisí. Co mě ale strašně deptá je fakt, že někam přijdu. Někdo uvidí, že mám na krku pentagram a řekne: "Ty si satanista? Zabíjíš malý děti a podřezáváš nevinné panny?" To mám chuť vraždit..

Pozor, existence satana podmiňuje existenci Boha. Protože Satan je padlej anděl, původně služebník boží. Takže nemůžeš říct, že nevěříš v Boha. A nediv se, že lidi takhle reagujou, dyk se koukaj na televizi a tam hodný satanisti nejsou. A proto musíme šířit mezi lidmi osvětu :-)

OK, povim ti to. Nikdy jsem nebyla nevěřící, věřila jsem na nějakýho Boha. Ale jak šel čas, tak jsem ho měla čím dál tím víc nerada. Až jsem se dopracovala k čirý nenávisti a pohrdání. A pak jsem našla na internetu satanskou bibli a přečetla jsem si ji a zjistila jsem, že se kreje s mejma názorama. Takže já si neřikám satanista, neřikám si nic, maximálně jsem věřící a když mi někdo řekne, že věří v Boha, potom já řeknu: Já věřim v Satana. Protože neslibuje, nevydírá. Nevim, jak to je a možná jsem jen narazila na tu jedinou bibli, která se mi mohla líbit. Neni v ní krev, neni v ní žádný zlo. Ale líbí se mi a já u toho zustanu.

Benny
28. 06. 2003
Dát tip
Nejdříve bych chtěl vědět jak se stavíte k satanismu. Jestli si říkáte satanista jen pro image a nevíte o čem to je, nebo se o to opravdu zajímáte.. to jen tak na začátek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru