Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koincidence number one

01. 07. 2003
4
0
757
Autor
hra

Někdy stačí jen trochu křivě pomyslet, natož se podívat... a děláme to denně...

Poslouchejte, už jste se někdy zkusili pohroužit až po krk do pocitu, který začal například dlouhým udiveným pohledem na člověka v triku naprosto nemožně pocákaném Savem? Ne ty s módními obrysy čolků, spirál a mořských koníků, prostě jen tak fujtajxlovitě pocákané... no blé. Znáte to – něco uvidíte, řeknete si: to bych nikdy nemohl vzít na sebe – a bum ho, ještě ten den se dáte do úpravy vašeho mírně obnošeného černého trika a dopadne to snad ještě hůř, než jak jste si to pamatovali z toho namátkového setkání… a pak ráno zaspíte, nezbyde čas na nic než na to popadnout to první, co máte po ruce, provléct tím hlavu a ruce a utíkat na vlak, abyste nepřišli jó kór pozdě… a už ve vlaku vás čeká první průšvih, váš zpáteční lístek, který považujete za kilometrickou banku, není uznán, protože je sice zpáteční, ale nástup jízdy ve směru odkud kam je zakoupen musíte nastoupit ten den, kdy si ho zakoupíte, i když platí do dne příštího (a vy, protože se znáte a víte, že občas nestíháte, tak si pro jistotu kupujete lístek o den napřed a občas vám to i vychází, ráno většinou průvodčí ve spěchu ani nenapadne luštit, co a jak, ale jak kterého, tenhle si potřeboval dokázat, že bez něj by ten vlak ani nevypustil páru, teda kdyby se na ní ještě jezdilo, takhle to je jen o tom vedení, elektrickém, ne jeho, to by bylo na dlouho, než byste se dobrali jeho konce a začátku) - no, takže si jedete, oddychujete, že máte nástup do práce včas v suchu - jenže běda, když to cestování provedete opačně, což nebyl schopen, natož ochoten pan průvodčí pochopit – no samozřejmě, když vypadám v tom děsném triku jako poslední nezaměstnaný a kdoví jestli ne malomocný… a už vám mlátí o hlavu argumenty stylu - tímhle dopravním prostředkem jezděj dělnící do práce, a rudne u toho a popadá vás za flígr, kdyby teda na vás přes souseda u uličky sedícího, dosáhl - a už se vám vrací vaše předsudky vyslané k tomu človíčkovi s tím děsně pobryndaným trikem, kterého jste potkali včera k večeru, otřásli se a šli dál s tím pomyšlením - tohle bych si nikdy…

Jenže to vám v tuhle chvilku ještě nemá šanci dojít, protože i kdybyste byli i jen o pár chloupků klidnější než mramorová socha, ten vytočenej štíplístek s uprskanými výpady proti vám je natolik  neharmonizující, že začnete pomalu ale jistě také měnit barvu a výrazivo. A to všechno je právě v tom triku, je to začarované, jak vás někdy věci vytrestají. Nebo myšlenky? Nebo ti agresivní jedinci, kteří kdovíproč zrovna vás  provokují, i když by se dalo všechno s lehkým úsměvem snadno vysvětlit?

Já vím, máte z toho asi pěknej guláš, ale jde o víc věcí najednou a mě by zajímalo, jak se na to koukáte vy, nezúčastnění pozorovatelé :c)


guy
30. 07. 2003
Dát tip
ne že bych to používal pokaždé, někdy se zapomenu, ale velmi často mi u těhle věcí pomáhá ztotožnění s pořekladlem, že pokud nejde o život, tak .... a zaplaťpánbů u nás už přes padesát let skutečně o život nejde, pokud se teda zrovna nenarazí na šílence s nabitou pistolí nebo s kudlou na klacku :-)

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
:o) no, je to trochu zamotané, pravda... já říkám že hádat se s blbcem je zbytečný, kór když chce být důležitej - jako ten ščiptístek... a takový to hlodání je mi známý... ale nemám dost času na to, abych si např. to triko taky nabatikoval... :o) 3/5+T

hra
03. 07. 2003
Dát tip
Alespoň nějaká spřízněná duše, jo, vyjádřit jsem možná chtěla něco, co tam není napsané... středníky už mnoho nepoužívám, ale když mi řekneš, kam bys je šoupla, možná zase začnu :c) formulace neupravuju, stihla jsem psát skoro tak rychle jako uvažovat a jakýkoli zásah by rušil mé kruhy :c) apropó - divím se, že to vůbec nějak srozumitelné je... :c)))

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
například: ... kdyby se ní ještě jezdilo; takhle je to jen o tom vedení...

nin
02. 07. 2003
Dát tip
já se do takovejch pocitů hroužím každou chvíli :) mimochodem, savo je pekelná věc, už jsem si takhle nechtíc zprasila pár černejch triček i kalhot... jednou teda to černý tričko chtíc - a dopadlo to docela hnusně... taky si pamatuju, jak se moje máti za komančů snažila zesvětlit mi džíny savem, vypadaly pak šíleně a nikdy jsem si je nevzala :)))

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
:)

hra
02. 07. 2003
Dát tip
Duf je nejblíž :c))! má hvězdičku...

Astra
02. 07. 2003
Dát tip
:-) Koukám se na to s úsměvem, jelikož je mi ten pocit povědomý. A těžko vyjádřitelný. Ta šíleně dlouhá závorka to zbytečně zdržuje. Taky bych používala středníky a upravila některé formulace, které ubírají na srozumitelnosti.

Duf
01. 07. 2003
Dát tip
dětské magické myšlení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru