Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VÁLKY

05. 07. 2003
0
0
869
Autor
Schlange

Všechny války vyvstávají z populačního tlaku. Morálka – všechny správná morální pravidla – pocházejí z instinktu přežít, morální chování je snaha přežít na vyšší úrovni, než je jednotlivce – je jako otec, který umře aby zachránil svoje děti. Ale protože populační tlak je důsledkem snahy přežít, pak válka, protože je důsledkem populačního tlaku, vychází z toho stejného zděděného instinktu, který vytváří všechna morální pravidla vhodná pro lidskou bytost.

Kontrola důkazu: je možné odstranit válku uvolněním populačního tlaku (a tak se vypořádat s celým zjevným zlem války) díky vybudování morálního kódu, podle kterého je populace omezená zdroji?

Bez ohledu na užitečnost nebo morálnost plánovaného rodičovství se dá pozorováním ověřit, že každý druh, který zastaví svůj početní růst, je vytlačen jinými druhy, které se množí. Některé lidské populace to už v historii udělaly a jiné se natlačily na jejich místo a pohltily je.

Člověk je tím, čím je, divoké zvíře s vůlí i schopností přežít proti veškeré konkurenci. Dokud nepřijmete tohle, všechny řeči o morálce, válce, politice – jen si řekněte, co dalšího vás napadne – jsou nesmysl. Správná morálka vyrůstá ze znalosti, co člověk je – ne co z něj dobrodějové a dobře-to-myslící tetičky chtějí mít.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru