Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TRESTY Pedofilům

04. 07. 2003
0
0
753
Autor
Schlange

Když se to musí udělat, muž – opravdovej muž – svýho psa zastřelí sám, nenajme si na to záskok, kterej by to za něj uklidil.

Vzteklý psy přece taky střílíme, ne?

Viděl jsem akorát dvě možnosti. Buď se nedal vyléčit – v tom případě mu bylo líp mrtvýmu pro jeho vlastní dobro a bezpečnost ostaních - , nebo se měl léčit a uzdravit. V tom případě (Zdálo se mi), kdyby se někdy stal natolik příčetným pro civizizovanou společnost …  a přemýšlel o tom, co udělal, když byl nemocnej – co jinýho by mu zbývalo, než sebevražda? Jak by mohl žít s tím vědomím? A co kdyby uprchl předtím, než by byl vyléčenej, a udělal to znova? A Možná ještě jednou? Jak vysvětlíte tohle zarmouceným rodičům? Vzhledem k jeho trestnímu rejstříku? Viděl jsem jenom jednu odpověď.
Čumák
17. 07. 2003
Dát tip
moc úzkoprsej názor

Schlange
08. 07. 2003
Dát tip
Astra: rozvinul jsem ji přesně tímhle směrem abych vyprovokoval reakce. Wopi: velké M je čistě jen překlep.

Astra
07. 07. 2003
Dát tip
Aspoň jedna poznámka k obsahu: "...a přemýšlel o tom, co udělal, když byl nemocnej - co jinýho by mu zbývalo než sebevražda? Jak by mohl žít s tím vědomím?" Nemocnej = ne mocnej. Člověk, který nemá moc nad sebou. Žije-li pedofil ve společnosti, která klasifikovala pedofilii jako ne- moc, je mu pak společností umožněno žít s vědomým, že byl ne - mocný. Jeho vlastní svědomí se pak může snáze vyrovnat s vědomím společnosti - s morální mezí, kterou společnost nastavila tím, že vymezila pedofilii do ne- moci. Takže sebevražda rozhodně nemusí být řešením. atd....... rozvíjej myšlenky

Wopi
07. 07. 2003
Dát tip
Hlubší kritiku? Zmatenej text. Mimochodem: proč má "Možná" velké M?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru