Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všechno nekončí

25. 07. 2003
1
0
853

Čtyří roky utečou jako voda a tím rychleji utečou, když se celé ty roky smějete, bavíte (nehledě na učení) a jste skoro každý den se svými přáteli. Mě už ta čtveřice let skončila definitivně.

Všechno to začalo prvákem. Vzpomínám si, jak jsem si každého, kdo přicházel do třídy, pečlivě prohlížela. Nevím sice, co měli na sobě, ale vím, co jsem si v duchu říkala. "Ta bude asi namyšlená, ten je tu asi omylem, ty dvě vzadu vypadají sympaticky". Během těch čtyř let jsem zjistila, že jsem byla se svými hypotézami většinou vedle. Ano, trvalo to právě čtyři roky, než jsem měla všechny zmapované a už jsem se musela se všemi rozloučit. Každý se vydal svou vlastní cestou. Někdo studijní a někdo pracovní. V každém případě všem začíná něco nového a mě je smutno z toho, že jim nebudu nablízku, tak, jak jsem tomu byla zvyklá. Nepojedu ráno autobusem a nikdo mě nebude čekat u školy a ani ve třídě. Nebudu s holkama debatovat o tom, kdo to zase zbulal a nebudu se odvracet od kouřem zapáchajících kluků, když přijdou do třídy. Skončilo i rozčilování nad tím, že Anča při psaní třese lavicí tak, že se mi tužky kutálí po zemi. A už asi nikdy nezažiji tak úžasné přestávky, během kterých hrál Roman na piáno.

Tím, že jsme dostali papír s nápisem Maturitní vysvědčení a že jsme oslavili maturiťák, ale naše přátelství nekončí a neskončil ani fakt, že máme ty své profesory a vůbec nekončí naše životy. Věřím, že každý z nás bude na ty lidi, které chtě, nechtě dostal do srdce, s láskou vzpomínat.


Amanda
23. 03. 2004
Dát tip
Hezky se to cetlo :-))

Také jsem tento rok odmaturoval a už plno lidí pravděpodobně neuvidím. Bude mě mrzet, že nepotkám třeba "toho debila ze zadní řady, kterej pořád jen hulil hašiš" na chodbě a nebude po mě chtít půjčit nějakou učebnici, kterou bych už stejnak nikdy neviděl. Ale ty lidi, které mám rád, ty budu vídat dále, takže pro mě to zase taková tragédie není.

Krel
26. 07. 2003
Dát tip
:-)

fungus2
25. 07. 2003
Dát tip
Něco končí a něco jiného snad i hezkého zase začíná. Líbilo. TIP

Dash_707
25. 07. 2003
Dát tip
Fajn :o) :))**

Kolben
25. 07. 2003
Dát tip
Je zajímavé jak i po několika letech, různí lidé prožívají ty samé pocity znova a znova .Příjemné :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru