Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O bolesti

27. 07. 2003
1
0
726
Autor
Carodejka_

   A pak se jednou podíváte těm lidem přímo do očí. Těm, co je jen míjíte na párty nebo těm, na kterým vám opravdu záleží. A vidíte toho tolik a přitom tak málo! Červenočernou démonickou tmu, vyčerpanost z prosmaženejch nocí, pití… svinstva co jim projelo žílama. Tolik vzpomínek na úžasný jízdy a špatný konce jejich dobrejch kámošů. A taky nekonečný mělký moře letargie, otupění, znechucení nad tímhle nudným, obyčejným světem kterej už jim v podstatě nic nedává. A bolí to, bolí to i vás. Neviděj sakra žádnou radost z normálních věcí, možná chtěj, ale spíš už asi ne. A člověk se snaží pomoct i když ví, že to nejde, že není šance. A pořád si namlouvá že pro ně přece znamená víc než ty sračky, ale není to tak. Jaký to asi je mít v sobě do konce života tkovýhle moře ničeho?

   A snad horší je, že je sice ve vás určitě spousta lítosti, u někoho možná pohrdání a opovržení nad lidma co jsou nebo byli vaši přátelé a stalo se z nich tohle, ale na druhou stranu, maj to přece tak jednoduchý. Maj danej jasnej směr. Nezajímá je nic, jen smažit a spát a pořát dokola! To vás ani trochu netáhne? Opravdu?... tak to vám závidím, protože mě jo. Chci je pochopit a když to nepůjde tak asi zkončím špatně, jako oni. Ale budu s nima, sice to už nebude mít s přátelstvím nic společnýho, ale co. Jen ta lítost, že jednou bude psát někdo tohle o mě, že já někomu způsobím takovouhle bolest mě děsí. Bude mi záležet na lidech, snad je budu mít i ráda, ale první místo v žebříčku hodnost bude na pořát obsazený.

   Kolik je takovejch příběhů sakra??!! Kolik lidí je v tom a kolik kolem? Těch, co musej žít v realitě a jen se dívat a nemoct pomoct protože někde už není pomoci, jen se dívat jak něco končí.

   Dívám se do zrcadla… pozoruju svoje oči a nevím co v nich vidím, nevím. Slyším z rádia oblíbenou písničku  -Ironic-   a přemýšlím nad tím textem…. „je to jako déšť na tvým svatebním dnu, jako volná jízda když už si zaplatil..není to ironie?..“

   Život je bezohlednej a lidi ještě víc. Každej,  KAŽDEJ Z VÁS ! A jak se s tím vyrovnáte?! A jak se s tím mám vyrovnat já.

 

Ještě se chci omluvit za možné překlepy a chyby… bylo to psaný dost impulsivně.


Saturnin
14. 02. 2005
Dát tip
bojím se, že je to přesně tak. neznam už nikoho kdo by tam nezapad. a já sám, vydržím se bránit? jestli ne já, tak už nikdo! proč si ale vůbec nevěřím? t

seržant
28. 07. 2003
Dát tip
Život je přece tak krásnej.Jen musíme chtít tu krásu objevit.Život není o paření,šlehání atp.Jestli seš obklopená takovými lidmi,tak honem pryč,dokud ještě můžeš.Protože jestli do těch sraček spadneš bude to těžký,hodně těžký,vyškrábat se ven...

Monie_Kim
28. 07. 2003
Dát tip
...myslím, že už to, že nad tím přemýšlíš je dobré znamení :-)) Určitě máš šanci v tom zrcadle vidět i něco jiného.Držím palec!

Diana
27. 07. 2003
Dát tip
Tvá bolest je pochopitelná. Bojím se, že sama pomoci nemůžeš, chce to odbornou pomoc, jestli Ti dobře rozumím. NENÍ každý bezohledný a sobecký. Je mnoho hodných a slušných lidí, lidí kteří mají ideály a snaží se podle nich žít, lidí bohatých na krásnou duši a dobré srdce. Musíš tomu věřit! Jsou nenápadní a tak je v davu nerozpoznáš, ale jsou, najdeš je, jen musíš věřit a všímat si. Nehněvej se, prosím, myslím to dobře, nechci poučovat, chtěla bych také pomoci, ale tobě od toho zoufalství, které se v úvaze objevuje.

Carodejka_
27. 07. 2003
Dát tip
Shae@seznam.cz jestli mas ICQ napis mi ho tam jo?..diky

Yossarian
27. 07. 2003
Dát tip
jo já bych ti taky rád pomoh, nejsem holka a tak bys to měla se mnou i s Dianou vyrovnaný, tak kdybys někdy chtěla tak mi pošli do zprávy svý ICQ

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru