Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já jsem nechtěla !!!

29. 07. 2003
4
0
482
Autor
Kostěj99

Příběh ženy, ale ano, ženy! Jsou mezi námi, žijí, existují a nesou si své Kainovské znamení. Občas nás překvapí život svou vynalézavostí, jak ublížit! Řeknete něco o asociálech a debilitě, ale cítíme, že život je v tomto případě obzvlášť nesmyslný.

Plakala sedící na bobku. Dlažba na chodbě přijímala vlhké doteky kapek. Klidně a vyrovnaně. Alespoň ta podlaha je dokázala přijímat. Dech dával poznat včerejší alkoholový dýchánek. Kolena snesla obtisknuté zuby a bílé místo vytlačených obdélníků začalo povážlivě červenat.

„Sem kráva.“, zařvala a v malých kroužcích obcházela malinkou chodbičku. Jen jakoby mimoděk její krok nabral směr do kuchyně. Z poloprázdné láhve odlila další dávku svého vysvobození.


Cítila, jak se jí motá hlava, cítila, jak si další kapky proráží cestu rozmazaným líčením. Dlaní si opřela čelo a s bolestnými vzlyky zvracela na špinavou podlahu. Hrudník vzdouvající se zoufalou nevolností se najednou tiše uvolnil a pomohl ji usnout.


Jen ten koláč včerejšího alkoholového oparu dával znamení, že ještě žije!


Probudila se, když slunce vtíravě prosilo o pozornost. Smrad zvratků a nepořádek na stole s propáleným ubrusem od zapomenuté cigarety ji nechal vzpomenout na včerejší radosti. Žaludek se obracel z pachů, hladu a strachu. Cítila strach a bála stejně, jako každý den.


Bála se usínat sama, bála se probuzení, bála se lidí, bála se světa a proto ji ten, ani nechtěl přijmout. Opilá se často brouzdala špinavým bytem s pocitem viny. Neuměla pochopit, proč ty pocity mívá, ale s každým úsvitem přicházely.


Nikdy nenechávala nikoho do rána. Sama se cítívala jako děvka a podle všech morálních a etických pravidel, prostě byla děvkou.


Zrcadlo prozradilo její bledost a vrásky, které po ránu vypadají, jak vytesané dřevorytci. Zubní pasta došla, kartáček se válel pod umyvadlem na použitém spodním prádle. Sedla si na zem a otřela si obličej špinavým ručníkem. Už neměla sílu ani brečet, neměla sílu se zvednout a cítila, jak neudrží moč.


Čůrek jí stékal po stehnech a rozléval osvobozující teplo. Bylo jí příjemně, věděla, že teď je osvobozená od všech nutných povinností. Oddechovala do rozházeného prádla a vzpomínala na včerejší noc. Všechny podobné večery jí splývají. Do pomalých žaludečních křečí vidí obličeje a jejich smích.


Rozlévání alkoholu do špinavých skleniček. Ještě teď cítí, jak se lepí rum v záhybech na kůži. Rozléval ho někdo na ní. Byla nahá, jasně, byla nahá. Ještě teď cítí drzé jazyky, jak loví kapky alkoholu v jejím pupíku.


Jasně, včera to byl Body shot s tuzemákem! Šílený, ale Franta vyprávěl, že to zažil někde v Praze a bylo to fajn. Za hodinu ji olizoval a ona se nebránila.


Usmála se, vlastně ani neví, jestli to byla příjemná vzpomínka. Byla prostě ráda, že je to vzpomínka, něco na co si dokázala vzpomenout. Čas běží potichu  a ticho ji konečně probralo.


Prošla zpátky do kuchyně a pomalu otevírala všechny skříňky kuchyňské linky. Našla jen otevřenou krabičku sardinek. Použitá vidlička brouzdala bezcílně rozsekanou rybinou.

 

Pokračování prvního dílu příběhu najdete TADY


Ten odkaz je na tvoje stránky? Moc se mi to líbí °°°°°°

Nevímkdo
31. 07. 2003
Dát tip
no já to dočetla a jen dál................

Nevímkdo
31. 07. 2003
Dát tip
no já to dočetla a jen dál................T

Rowenna
30. 07. 2003
Dát tip
Padly na mě chmury. tip.

Morney
29. 07. 2003
Dát tip
Sice jsem nedočetla všechny díly, ale to, co jsem zatím přečetla se mi moc líbí. Je to krutý, ale bohužel i takový věci se stávají. Super napsané !!! Nezbývá než se rozloučit, jak jinak než s tipem.))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru