Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka

01. 08. 2003
1
0
702
Autor
Leila

...o jedné svatbě. Kdysi jsem z toho byla celkem nadšená,teď už to beru trochu rozpačitě,takže jenom na zkoušku.

 Vstupuje do síně plné světla a třpytivé nádhery.Bílé šaty až na zem,smutnou tvář a bosé nohy.Závoj se jako ranní mlha vznáší lehce,lehoučce nad jejími zády.V útlých dlaních kolosální puget,vlasy stažený parádní stužkou a pohled upřený někam do neznáma….Zní tu zvuky varhan,ale ona slyší jen tichoučké volání flétny.Přistoupí k oltáři obtěžkaném obrovskými květy lilií a temně rudými růžemi.Hudba utichne a ona chvíli poslouchá monotónní hlas,který se rozléhá prostorem. Dlouho ne,protože ve své mysli se brzy ocitne uprostřed horské louky,kde se na kvítcích protěží třpytí rosa,v bystřinách se koupe letní slunce a za zády jí šumí les.Nad hlavou se prohání bílé závoje mlhy a ti ptáci!Tak nádherně zpívají!

Slůvko ANO?ji vytrhne ze zamyšlení.Upře svoje temné oči na starého faráře a začne se smát.

Ne.Nikdy! otočí se a rozběhne k milovaným horám.Za ní se třepotají barevní motýli a z křídel se jim sype drobný pel.Z vlasů strhne tu parádní stužku a z hustých zlatavých pramenů zazáří slunce.Běží stezkou mezi skalami a kolem potůčků,přeběhne suť,louku a běží dál,až tam,kde se tráva dotýká oblohy.Bosýma nohama stírá vláhu ze špiček stébel,světlo jí jiskří v očích a z vlasů jí padá duha.Běží dál a dál, až…splyne s mlhou.

Ještě zní ozvěna jejích kroků, ještě je cítit její vůně,ještě jakoby vlály ty duhové vlasy horským ránem.Ještě se třepotají křídla motýlů,ještě se snáší k zemi drobné kvítky..ještě doznívá její smích.Ještě jakoby tu byla….Naposled.

 


Leila
03. 08. 2003
Dát tip
uf:o)

815_0
02. 08. 2003
Dát tip
(-: Pěkný a mravoučný - myslím,, že její "vyvolený" jí moc neznal - kdyby jo, připravili by nádhernou svatbu pod širým nebem a bylo by všechno jak má být :-) Celkově povedený a velký + za tu kytici, kterou měla - ty dvě jsou mý nej (teda - ještě chrizantémi) :-) I pointa na závěr fain a celý - no - pohádkový - TIP + mezi nejoblíbenější - líbí :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru