Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vraždící Rodina

07. 08. 2003
1
0
1363
Autor
Eliz

Jen tak pár vysvětlivek: Určitě znáte amerického masového vraha Charlese Mansona. Toto dílo je o něm a sekty RODINA,jenž založil a s níž později páchal tyhle naprosto až kanibalský zrůdnosti. Většinou když někoho zabili,odřezali mu ruku,kterou namočili do krve oběti a na zdi s ní napsali věty jako SMRT PRASATŮM nebo MÍR A HIPPIES S VÁMI...Tato báseň popisuje vraždu slavné hollywoodské herečky a jejích přátel(osoby nejsou v básni uvedeny),za kterou byl odsouzen na doživotí v San Franciské věznici...asi za dva roky,ale spáchal sebevraždu.

Vraždící Rodina

 

Jméno mé je Manson dítě,

jsi v mé moci právě teď.

Už dlouho natahuji sítě,

chci si tě dát na oběd.

Nejdřív setnu hlavu tvou,

pak ti srdce vyrvu z těla,

sním tě s celou Rodinou,

sektou,která tě moc chtěla.

Bílé hábity si dáme,

vypijeme tvoji krev,

zbytek si však uschováme,

popíšeme ti s ní zeď.

Vezmeme si tvoji ruku,

smočíme ji v rudé ,,vodě",

na bílou zeď s ní načmáráme:"SMRT PRASATŮM!"

To bude patřit TOBĚ.

Jsi bohatá my chudí vrazi...

My jsme velká rodina,

co snobům život kazí.


Seljuk
08. 08. 2003
Dát tip
Prolog beru, ale tenhle naučný výlad je trochu moc, nemám rád vysvětlivky, často jsou zbytečné a brání přenýšlení... A ve spojitosti s Mansonem opravdu nevidím žádnou spojitost s kanibalismem...Promiň. Doporučuju ti film Miluji tě k sežrání (V originále "Troubles every day") Taky pšou že je to o kanibalismu, ale neni... Jinak báseň je celkem fajn... Takže tip* a jak koukám tak první, to by zase bylo něco pro feministky(mohli by rozebrat mužskou ješitnost:-o)

Mathew
08. 08. 2003
Dát tip
a měla jsi ještě v prologu zmínit velikou spojitost mansona s beatles - třeba přímo ten výrok * smrt prasatům * je inspirován písní george harrisona piggies a tak, je toho víc

reona
07. 08. 2003
Dát tip
Manson byl doost dobrej psycholog. Naproste vetsiny vrazd Rodiny se vubec neucastnil osobne...jenze jeho Rodina ho poslouchala na slovo...byl to on na jehoz soudni procesy chodili clenky jeho bandy a zpivaly a tvarili se jako nevinnost sama? A pak si oholily hlavy, kdyz to udelal on...sice s nim nemuze mit clovek sympatie, ale jako osobnost je fascinujici...

Kalim
07. 08. 2003
Dát tip
mňau, to jo. jen je škoda, reono, těch hrubek :( báseň ale nic moc

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru