Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den předtím

09. 08. 2003
1
0
743
Autor
J_M_C

asi k tomu nebudu nic psat, ale patri k tomu jeste den pote.

    Čekal na ni, nevěděl jestli někdy přijde. Říkala, že nikam s nikým nechodí, nikomu nevěří. Vypadala tak veselá a smělá, když s ní mluvil telefonem. Přesto říkala, že je to jen zdání. Nevěděl čemu věřit. Na jednu stranu by rád věřil dojmu, na druhou zase neviděl důvod, proč by mu měl lhát. Rád by ji poznal. Cítil, že ho zajímá čím dál tím víc. Trochu se bál, měla přeci dost času si o něm vytvořit představu, sen který se mu nemusel vůbec podobat. Nevěděl co dělat, nikdy tenhle problém neřešil, vždy viděl jen to, co bylo řečeno.
    Jak vypadá? Kdo ví? Ale copak na tom záleží? Povídá se mu s ní dobře, když slyšel její hlas přes telefon, byl překvapen víc než mile, tím příjemným smíchem a měkkým hlasem. A nádherně píše, na to se nedá zapomenout. Má skvělé nápady a romantickou duši. Vždycky napsala něco, co on dokázal rozvíjet dál, do jemných nuancí lidských pocitů. Občas mu přišlo, že ona moc pospíchá s dějem, zatímco on, no potřebuje víc času.
    Jak to nyní vypadá směšně, když si vzpomene, jak všichni naslouchali jeho slovům, aniž tušili, že to nejsou slova jednoho člověka, ale dvou. Ona dala představu, on slova, detaily, popsal její i své sny. Ona nechtěla, aby to věděli, on nechtěl, aby utekla. Nechtěl aby utekla jemu, aby utekla před ním. Nevěřila jeho upřímnosti jako mnoho jiných před ní a možná se zařadí mezi ty, které než aby poznaly pravdu, radši se schovaly, utekly. Ale to není možné, po tom co mu všechno řekla.
    Bude se muset rozhodnout. Buď hned, nebo už nikdy. Zítra, zítra se ukáže pravda. Je rozhodnuto.

J_M_C
11. 08. 2003
Dát tip
no snad je to opraveny.

Je to trošinku zamotaný, slovíčka v prostoru poletujou, lepěj se jeden na druhého, možná i zbytečně krátké - proč to víc nerozložit, pěkně se zavrtat do hloubky. Možná se dozvíme víc v Dni poté! ;o)

J_M_C
11. 08. 2003
Dát tip
cornel, kdyz pisu pocitovky, nepotrebuju se rozepisovat do detailu, potrebuju se jen neceho zbavit, nejakych nejanosti a zmatku.

JMC ... promiň, ale těch nejasností a zmatků ses nezbavil, jenom si je přenesl na papír (v tomhle případě na obrazovku)

J_M_C
11. 08. 2003
Dát tip
cornel, hmm asi jsem to napsal dost nejasne. jde o to, ze kdyz ty svoje nejasnosti a zmatky prenesu na papir (jako v tomhle pripade, protoze to neni nova vec, to je nekolik let stara), tak je na tom papire vidim, muzu se na ne podivat a uz je v sobe jako zmatek necitim, ma to uz nejaky rad, i kdyz to vypada jen jako shluk slov. btw. slysel jsi nekdy vyraz "dusevni prujem"?

Je to napsaný...takovou tou horkou jehlou, ale fajn počteníčko, protože v tom ukazuješ protipóly a radši si přečtu i den následující :)) V názvu je asi menší chybka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru