Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak na léto

14. 08. 2003
2
0
1052
Autor
Raspberryk

Včera jsem dostala od jednoho kamaráda smsku (možná i spam): Ahoj, v dnešním vedru jsem si uvědomil, že přesně taková prádelna byla, když jsem 13.08.1993 vystoupil z letadla na pekingském letišti:-) Tak to musím zapít! V tu ránu mě políbila Múza a zrodila se básnička. Ale nejhezčí byla první kritika (cituju a mlsám): Ve středověku bys byla králův básník, než by se přišlo na to, že jsi ženská a než by tě popravili za tom že jsi klamala krále...:-)

Tak na léto!
V skleničce plné led cinká,
Je tomu deset let dneska,
Já oslavuju právě to,
Jak slunce tehdy pražilo,
Jak moje srdce toužilo...
Neznámý vzduch...
Náročný let...
V skleničce plné cinká led...
Vše dneska zase ožilo!

g_morr
08. 09. 2003
Dát tip
ožilo by se rýmovalo s pražilo a možná by to opravdu stačilo ... mimochodem, dneska x cinká taky třeba nejsou žádný štěpný rýmy :)) ale o to líp, mě by se to líbilo třeba i jenom s asonancema... jako taková příjemná naivistická momentka...

katugiro
15. 08. 2003
Dát tip
Morbid_Pimple: "ten můj nízkokapacitní mozek ztěží zvládne chápat" - tak jen tomuhle vděčíš za zmírnění mého hněvu; odkdy je v Japonsku Peking? Natož pak pekingské letiště! Mao Tě ochraňuj... :) básnička je vcelku hezká, jen "slunce pražilo, srdce toužilo" to kazí... a nebýt prologu, tak to neberu... :)

šmarja no jo! chanbou se propadám! fuj:o))) pardon:o)

Raspberryk
15. 08. 2003
Dát tip
jen "slunce pražilo, srdce toužilo" to kazí... No jó, ale jak by se ve stručnosti dala vyjádřit ta "prádelna" z smsky a taky důležitost právě toho onoho osudového výstupu z letadla? A nakonec s čím by se pak rýmovalo "Vše dneska zase ožilo"? a nebýt prologu, tak to neberu... :) - jak to myslíš, že bez prologu to je na nic? (docela souhlasím:-)

katugiro
15. 08. 2003
Dát tip
"-žilo" tam bylo už příliš, s tím prologem jsi to pochopila... :)

jo, je to hezký, ale - nejspíš je to jen moje chyba, páč ten můj nízkokapacitní mozek ztěží zvládne chápat...- není to až moc banální? myslím složit báseň o vzpomínce na přílet do japonska? - je fakt, že se to taky nijak složitě netváří . jasně, takhle na léto:o) | dík

Raspberryk
14. 08. 2003
Dát tip
No, to celý je zvláštní pouze tím, že 1. Složení trvalo asi 10 minut, což je pro mě rekord, 2. Zkusila jsem procítit duševní stav člověka, ktrý poprve vstupuje do vytoužené země, staré civilizace, zdá bude rozumět tamním lidem, zdá oni mu budou rozumět - ale to mě jen napadlo, nevím, co cítil, ale když to chtěloslavit...

no jasný:o) . s tím skládáním - taky se mi to povede jen málogdy:) - povětšinou přitom ze sebe vybleju něco procítěnějšího, a pak se mi to líbí víc...ale v tomhle Ti rozumim..:) - no, já prubnu Tvý další vjeci asi teďka hned..:)

Sakurka
14. 08. 2003
Dát tip
tak za léto dávám tip*

Negi
14. 08. 2003
Dát tip
a mě se to líbí.

drfaust
14. 08. 2003
Dát tip
Jak moje srdce toužilo... bych zrušil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru