Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Idol

19. 08. 2003
8
0
1875
Autor
Cheeky

Trávila jsem dovolenou se spoustou časopisů a pak už mě to moc nebavilo :o)

Idol
Chtěla být jako Ona. Stejné oči, oči medůzy, který tě uhranou pohledem a říkají: "Já jsem ta pravá, jsem dokonalá a tobě se budu líbit.". Chtěla mít její hlas, když zase z přehrávače opakovala tu známou písničku...

 

  Pro svou dokonalost udělala všechno. Ráno vstala, chvíli cvičila pro hezkou postavu. Nedělala to ráda, ale čistě pro to, že to byla NUTNOST. Pár dřepů, kliků, občas přidala i sklapovačky na bříško. Když ze sebe ve sprše smývala pot, přemýšlela. Proč to všechno dělá? Naučeným pohybem si umyla dlouhé vlasy a potom se nalíčila. Pevnou rukou, zkušeně, přece se nemaluje poprvé. Když chce být úspěšná, musí přece krásně vypadat. Vlasy si nakroutila do vln, i když je měla od přírody rovný jak hřebíky, podle obrázku vedle zrcadla. Z něj se usmívala žena vystřižená z časopisu. Ona.
  Oblékala se hodně sexy. Vlastně se nechtěla líbit mužům, ale móda tak prostě velela. Být  "in" je důležitý... Ještě se navonět a mohla vyrazit do školy.

 

  Denně vstávala o dvě hodinky dřív, aby tenhle rituál stihla. Cestou ze školy a do školy chodila kolem Jejího domu. Chtěla Ji aspoň jednou zahlédnout. Byla Její skorokopií. Jenom v obličeji se trochu neshodovaly, jenže s tím se nedá nic dělat... Rodiče jí to tolerovali. Neměli důvod, proč jí to zakazovat, říkali si, že s holkou mlátí puberta...
  Rána napodzim bývají mlžná. Mlha je snad všude, válí se na zemi, je ve vzduchu a vám se zná, že ji sami tvoříte svým dechem. Dívka zase vyšla do školy, zachoulená do svý bundy, těšila se, až zase uvidí Její dům. Těšila se, až zase uvidí, že se na něm něco změnilo, že "ona" žije,  žije tak blízko a přitom je jí tak vzdálená. Ještě jednu ulici... a teď zatočit za roh... jééé, okno v prvním patře je otevřený! Šla a oči z domu nespustila. Co se ještě změnilo??? Šla... a nevšimla si mlžných reflektorů auta. A potom už si nevšimla ničeho.

 

  Chtěla být tolik jako Ona. Myslela si, že je dokonalá. Nebyla. A ta Její malá nedokonalost jí zničila život.  Alkohol vraždí mnohé a v rukou řidiče... Chtěla být tolik jako ona, ale už nikdy nebude.  Připoutána na vozíček bude bojovat se světem.
  Bylo jí jenom patnáct let. A splnil se jí sen. Potkala svou hvězdu.


Eva_S
22. 01. 2006
Dát tip
zajmavý....dost dramatickej konec.... "mlha"....:))*

Tragicus
28. 05. 2004
Dát tip
obsahove je to lepsi nez driv... stylove se mi to stale nelibi...

Arien
17. 02. 2004
Dát tip
moc kruté, já čekala, že z okna vykoukne Ona, ale že bude mít rýmu, červený nos, opuchlé oči, mastné, rozcuchané vlasy a šátek kolem krku:))) a eště jsi mi to uvodila tím podzimem, tak teda zase nic... ne vážně, aby ji tohle připoutalo na vozík... asi nejsi moc velkým příznivcem happyendům co:)))

Nicollette
22. 09. 2003
Dát tip
Cheeky: pohraj.:)) bojuju....bojujem :)

Cheeky
18. 09. 2003
Dát tip
Nicollette:Děkuju :o) tak já si budu hrát s mlhou dál ;)

Nicollette
17. 09. 2003
Dát tip
líbí se mi ta myšlenka s mlhou ...jako by sis trochu pohrála s něčim nehmatatelnym ...... "potom už si nevšimla ničeho" tip * Cheeky

Černý
24. 08. 2003
Dát tip
hmm tak tohle je podle me dost rozsireny, protoze si dokazu predstavit holku, ktera ma vse a zase jonou, ktera nic a chce se alespon trochu podobat te dokonale, je to krasne napsany a bohuzel to i vystihuje realitu, vsech mladych divek co chteji byt dokonale

Kolben
22. 08. 2003
Dát tip
Ňam Ňam, syrově smutný..po zásluze TIP

Drex
19. 08. 2003
Dát tip
Jo jo, sny se občas plní, ale za jakou cenu? Možná to brala až přehnaně vážně. Že by osud? Nebo jen náhoda? Kdo ví, ale šlo jí přeci jen o jedno-potkat svoji hvězdu. Smutný, ale reálný. TIP!

Cheeky
19. 08. 2003
Dát tip
Drex:ale přece jenom.. s ohledem na její věk, v pubertě se bere hodně věcí až přehnaně vážně, první lásky, rozchody, známky, přátelství, všechno se prožívá s možná až přehnanými city a úsudky. V pubertě je ještě skorodětská duše hodně ovlivnitelná. Člověk věřím všem a všemu za cenu všeho... Později jí to všechno dojde. Že udělala chybu a lepší je realita, nž se upínat k nějaké bájné hvězdě a lepší jsou reálný prožitky....a nebo třeba taky ne :o) někdo je dítětem napořád :o)

Drex
19. 08. 2003
Dát tip
Cheeky: máš pravdu, ale v 15ti letech by už člověk měl trochu poznat, co je příliš a co ne. Zajímalo by mě, zda by se ta holka zachovala stejně v situaci, kdy by splnění jejího snu něco stálo. Tím něco myslím něco důležitého. Z tohoto díla vypadá velice odhodlaně, tak bych se tomu ani nedivil. Člověk v těchto letech už má vědět, že existují určité hranice.

Cheeky
19. 08. 2003
Dát tip
Drex: Jo, existují určitý hranice, ale taky existují lidé, kteří ty hranice nectí, nebo je prostě neřeší. Myslím že by do toho ta holka šla. Protože už pro svůj sen udělala hodně a... vzdát se něčeho, čemu jsi věnoval hodně času je moc těžký :/ V patnácti letech můžeš v něco hodně věřit stejně jako v padesáti... Například Káju Gotta můžeš milovat v jakýmkoli věku ,)

Drex
19. 08. 2003
Dát tip
Cheeky: Ale v jednom okamžiku se ti veškerý snažení, nebo dokonce sen může rozplynout jen ve vzpomínku... proto ty hranice. Lepší si vše rozmyslet dopředu, než udělat něco, co bude mrzet dlouho, ne -li do konce života. Ano-chybama se člověk učí, ale proč jejich počet neomezit, když je ta šance? A Káju Gotta můžeš poslouchat, aniž by z toho vzniklo nějaký riziko (možná kromě poškození sluchu při vysoké intenzitě, ale to už jsme někde jinde :-) )

Cheeky
19. 08. 2003
Dát tip
Drex:dobře, ale proč taky jednou nejednat instinktivně?Nemůžeš všechno promýšlet dopředu.Jak to myslíš, omezit počet chyb?

Drex
19. 08. 2003
Dát tip
Cheeky: omezit počet chyb tím, že si kolik věci můžeš promyslet dopředu a ušetřit si tak právě náhlá rozhodnutí - člověk se jednou špatně rozhodne a může to skončit špatně. Jinak jednat instinktivně - ANO, ale spíše ve věcech, ve kterých jsme si více méně jistí.

etna
19. 08. 2003
Dát tip
no jo ta puberta

KayTee
19. 08. 2003
Dát tip
Cheeky moc krásně napsaný...až mně mrazilo! Tip*

FLO
19. 08. 2003
Dát tip
Já bych se teda nechtěla podobat nikomu.Ani náhodou. Povídka dobrá.*

fungus2
19. 08. 2003
Dát tip
Mě se to líbilo. TIP

katugiro
19. 08. 2003
Dát tip
čekal jsem, že potká svůj idol v civilu, takže jsi mě svým způsobem překvapila... ale moc mě to nechytlo... možná to bylo tou linií "byljednoujeden - tochtěl - toudělal - taktodopadlo, a nic víc"... :)

Cheeky
19. 08. 2003
Dát tip
etna:jo jo.... KayTee:děkuju... mě samotný mrazilo taky :o) FLO:souhlasím a děkuju

Já beru spoustu věcí vážně i teď a to už mám pubertu dávno za sebou ;-) Možná ta dívka chytla špatný vítr do plachet, možná to byl jen omyl, nešťastná náhoda, osud ... špatné karty si nevybíráme - oni prostě přicházejí a někdy už neodejdou! Člověk může mít idol, ale nesmí být natolik zdegenerovanej, aby mu jeho idol přerostl přes hlavu, protože pak se z idolu stane mistr popravčí v tom nejhorším slova smyslu. Ta dívka skončila špatně, ale přesto jí mám rád! PS: Chtěla si snad říct Káju Gotta můžeš NENÁVIDĚT v jakémkoliv věku ne? :-)))

Cheeky
19. 08. 2003
Dát tip
Cornel_Nemtanu: taky mi nějako přirostla k srdci...Možná proto že to nebude mít v životě teď jednoduchý, byla zvyklá mít všeho dost, byla hezká, o kluky neměla nouzi, líbila se sama sobě, takže měla sebevědomí.. teď nebude mít nic :( už o ní uvažuju jako o reálné.. nevím jestli to je dobře

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru