Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Barevný sen

20. 08. 2003
0
0
787
Autor
nahun

Nedá se říci, že jde zcela jasně o povídku. Vytvořila jsem vizi, celkem normálního snu, je to taková malá hloupůstka, ale stává se mi dost často. Asi Vvás to moc neuchvátí, ale i tak pusťe se do mě. Beztak si myslím, že takovýto sen neprožívám jen já.

Burácející hromy již utichaly, a osvětlení oblohy  se ztrácelo v pozadí. Otevřené dveře balkónu pouštěli do temného pokoje hustý teplý vzduch. Její deka se jen lehce dotýkala nohou, přivřené oči, a klidný úsměv nasvědčovali tomu, že se konečně schiluje k pokojnému spánku.

Po několika minutách se jí za očima setmělo. Z té tmy se prodíral pastelovými barvami malovaný sen.

Z růžového mráčku se vynořuje letní krajina plná trávy, barevných květin, tekoucího potůčku.........Zdálo by se, že vidí ráj.

Vše je ponořené do růžového oprau. " Och jak odporně nasládlá barva." Zdá se snad, že i ta vůně je tak nechutně sladce dusivá. Jeden nádech a jako bych se dusila. Vše růžové se mění v dusivý šedý kouř. No možná bych neměla tolik kouřit. Fakt nechápu co tady dělám, kde se k  sakru vzal ten blbej pařez. Jau, ta hnusná křeč v noze. " Tak je tu někdo kdo mi pomůže vstát. Hej lidi pojďte sem! "

" Je to tu hrozně divný. No tak nádech, nádech. No vždyť víš, otevřít pusu, sevřít plíce a nádech."

Vzbouzí se s lapáním po dechu, pod košilkou spocená, hledí do balkónových dveří, slunce už se dere ven z těch hustých šedých mraků. Kolem krajů se objevují narůžovělí beránci. Pohlédne vedle sebe. Ano stále tam leží s ní, ten jeho trapný blažený úsměv. Uléhá na jeho ruku, přitiskne ji k sobě a opět zavírá oči a noří své tělo do té pusté tmy. Z černoty se vynořuje blankitný mráček. Pobýhají tu malé děti. Všude rozpustilý smých. Její tvář se začiná podvolovat snu co se jí honí v hlavě. Rty se lehce rozšiřují...

" Crrr..ten hnusný zvuk, odkud se bere?! " Stále přivřené oči, zvuk se najednou vypařil. Hlavu má položenou na jeho hrudi. Tvář andělíčka se opět noří do blankytně modrých snů.


Yossarian
22. 08. 2003
Dát tip
jsem tu pozdě, už jsem našel jen schiluje, = beztipu

První odstavec mi stačil. Sám mám s gramatikou co dohánět, ale toto... Promiň, ale chybí ti základy.

katugiro
21. 08. 2003
Dát tip
tedy, plést si vyzu s vizí... hledej vyzu s termovizí... to nic :) chyby opravdu fuj... a jinak jaksi pomíchané...

nahun
21. 08. 2003
Dát tip
Lidi, za ty chyby se vážně omlouvám, nemám problémy s gramatikou většinou. Vím, že to nebude přijatelná omluva, text jsem psala v práci a pořádně jsem se na to nesoustředila. Ještě jednou promiňte, a jinak, sny jsou přece zmatený!!!

Astra
21. 08. 2003
Dát tip
Ty chyby (nejdřív jsem si myslela, že si snad děláš legraci) si můžeš opravit když si naklikáš "Vy jako autor" a "úprava děl." "Myslým", "vyze", "hromy utichali", "dveře vpouštěli", "schiluje", atd... nějaká ta chyba se vloudí každýmu, ale tohle je fakt neuvěřitelný!

FLO
20. 08. 2003
Dát tip
Hned na začátku mě úplně znechutily ty chyby. Dávej bacha na pravopis, celý se to pokazilo.

Trochu zmatený, neucelený. Chyby ruší čtení. Líbí se mi, že se najde někdo, kdo si troufne psát o snech.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru