Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čo bude s nami po smrti?

26. 08. 2003
3
0
2991
Autor
Kenvelo

Smrť - trest alebo vyslobodenie?

Každý sa už určite niekedy zamyslel na tým, aké to bude po smrti...

Čo sa stane? Tí, ktorí veria v Boha si myslia, že skončia v pekle alebo v nebi.

 

Ja neverím v Boha a neveriím ani, že po smrti príde len nekonečná tma...že prestanem vnímať...Verím, že moja duša bude žiť ďalej v nejakom inom stupni života...v inej dimenzii, alebo ako to mám inak nazvať.

 

Alebo ostanem medzi vami a budem vás v noci strašiť ;o)))

 

 

A čo vy? Čo myslíte, že s vami bude po smrti?


sk8ergirl
07. 06. 2004
Dát tip
Nemůžu říct, že bych nevěřila v Boha, ale nejsem ani žádnou jeho oddanou věřitelkou... Nevěřím na Nebe a ani na Peklo... Můj názor je na to asi takovýhle - myslím si, že po smrti si neše duše nějaký ten čas pobude prostě někde mimo, aby se zas mohla vrátit zpět do jiného tvora...prostě budeme žít další život...vycházím z toho, že celkem věřím na reinkarnaci...nikdy bych neřekla, že po smrti nebude NIC, samozřejmě, že to nemůžu potvrdit, ale ani vyvrátit... Hlavně si myslím, že to je hodně otázka názoru a že teprve po smrti se opravdu uvidí, jaké brány se nám otevřou...

cmukina
01. 06. 2004
Dát tip
hmm....zaujimava uvaha....***

kassiope
28. 08. 2003
Dát tip
Ja věřím, že po smrti něco přijde, dlouhou dobu jsem věřila, že se moje duše dostane někam dál, že se narodím, jako jiný člověk, že se moje nehmotné JÁ převtělí, ale teď už nevím, čemu věřit. Nikdo nám to nikdy neřekne, to je jasný, ale možná je lepší nevědět a doufat, že to nebude tak hrozný.

standa
28. 08. 2003
Dát tip
nejlepší je po smrti se znovu narodit! :o)

kassiope: proc by to melo byt nejake, proste to nebude nic, ani radost ani smutek - ale to Ti myslim v te chvili bude zcela jedno.... desi me kdyz si nekteri lide mysli, ze tu ziji jen pro to aby se po smrti meli dobre... neco jako: kdyz budes hodny, dostanes mozna zmrzlinu - ale ta nejistota dana slovem mozna!!!! :)))) ze pak zapominaji zit

vzkaz ze záhrobí: je to celkem v pohodě. (zdraví gd :)))

kassiope
28. 08. 2003
Dát tip
Jerzy : Asi každej se bojí víc umírání, toho okamžiku, kdy smrt přijde než toho, co bude potom. Netuším ale, proč by PAK nemělo být nic, myslím si, že náš život (naše duše) má ještě nějaký hlubší význam a poslání. Bylo by mi líto, kdyby to jednoho dne prostě skončilo jako když sfoukneš svíčku, ale třeba to tak opravdu je. Je na každém, čemu věří.

Kastel
28. 08. 2003
Dát tip
život je energie - jak se ti vybijou paterky, šup zpátky ke zdroji - "duše" by mohla být software - což je pro mě ta lepší varianta - nyvyřešená pro mě zůstává otázka zdroje Aki do tvýho pekloráje nechci ač jsem taky VIP (velmi ipmotentní postava :o)

Aki
28. 08. 2003
Dát tip
Kastel: a proč ne? bojíš se, že by i tam dosáhnul Lyrykův dlouhej drápek? neboj, jeho si odnesou mimozemšťani... :o))

Kastel
28. 08. 2003
Dát tip
Aki: Lyrykův drápek je mi docela volnej - ale ta impotence v kombinacu s prsatopu čerticí - ty by bylo peklo :o)

Kastel
28. 08. 2003
Dát tip
prsatou, xakru

Aki
28. 08. 2003
Dát tip
Kastel: a to ty nevíš, že čerti uměj čarovat? čeertice taky... :o)))

kassiope: ja radeji ziju tady na Zemi :) a nemyslim na to co bude po smrti, protoze jsem si nevsiml ze by neco bylo u ostatnich po jejich smrti... o tom sni jen lide, protoze je asi boli zit na Zemi...

nin
27. 08. 2003
Dát tip
Stando, co je s tebou? Povídej, seš ještě v tom tunelu? :)

Aki
27. 08. 2003
Dát tip
o smrti měl fajn myšlenky i Solomon Short... :o) třeba... Smrt je nejlepší část lidského života. Proto si ji všichni necháváme až na konec. Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí. nebo... Pokud je smrt nevyhnutelná, stejně tak dobře si můžete lehnout na záda a vychutnat si ji... :o)

nin
27. 08. 2003
Dát tip
jednou jsem málem umřela a bylo to dost vo fous, nedoporučuju tenhle zážitek, rozjelo mi to takovou delší psychózku a fyzicky taky nic moc ale umírání toho kalibru jako tady je docela brnkačka, někdo klikne a už nejseš...

nin
27. 08. 2003
Dát tip
ale v reálu je to docela humáč, jsem měla jednou epilepťák a pak byla ňákou dobu v bezvědomí, jenže to je blbej výraz, já moc dobře věděla, cejtila jsem, že umírám, slyšela různý hlasy a měla hroznej strach, bleee to jsem si jednou jenom tak chtěla udělat dobře :)

ty čuráci mi zavraždili i hubertaxy... to je ale parta debilů, tenhle Lyryk, Vio a Míwa...

JarekSlintal: jeste ze virtulanich zivotu muzeme mit vic... a LYRYK a spol. nebudou stacit mazat, kazdy se musi jednou vyspat...

no, ono je to docela legrační...

no, Jarek si už nezařeční... :o) je po něm!

Prokletí
27. 08. 2003
Dát tip
Doufám, že mě po smrti aspoň nenechaj někde shnít v poli ;o))))) majte sa ;o) m.

Kenvelo
26. 08. 2003
Dát tip
Nerozmýšľal si nad tým nikdy?

Aki
26. 08. 2003
Dát tip
já půjdu do pekla... už se tam moc těším, mám tam rezervovanej kotel (16. řada, 3. zprava) :o) a nejlepší je, že tam budu s jednou děsně sexy kamarádkou... jo, už se fakt hrozně těším :o)

Lyrique
26. 08. 2003
Dát tip
Ok, ja to citim z nasledovnehych uhlov: - Boh je "nitschovsky" mrtvy. - Ludstvo, evolucia, atd... je len dielom jedinej vlastnosti, ktora sa len u ludi vyvinula -> NESPOKOJNOST. Nie taka co vyplyva zo zakladnych potrieb, ale ta ZBYTOCNA nespokojnst: nieco mat, niekym byt... Vsetci sa vzdy snazili tuto vlastnost vyuzit, osedlat, atd... A tak vznikli pojmy RAJ, PEKLO, POTOM, atd... - Zaujimava je perspektiva z pohladu - ze to kde prave sme JE "RAJ". Nie ze nieco musi prist potom, ale co bolo predtym ako sme prisli na svet. Co bolo rok predtym ako som prisiel na svet. Je to fajnovy pocit ked vidim, ze je uplne jedno kto prisiel na svet, celkovo je to nepodstatne. A to je moj osobny klud. .-))) Pre nemecky zdatnych odporucam: Erich Fromm: Sein oder Haben A.Schopenhauer: Aphorismen zur Lebensweisheit.

Aki
26. 08. 2003
Dát tip
Standa Vašina: no... já vím minimálně o jednom člověkovi, kterýmu strašíš v hlavě už teď... že víš, o kom je řeč? :o))

clovrdik
26. 08. 2003
Dát tip
nejpravděpodobnější je to, že prostě nebude nic, vůbec nic ...

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
Mt 25,31-46

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
strašně žeru když někdo místo svýho názoru napíše shluk čísílek který nás mají odkázat na příslušný místo v bibli.. já si myslí, že to co se s námi stane po smrti nebude nic neobvyklýho..prostě nic

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
nemluvím o smrti, té se boj páč tě to bude pekelně bolet ( možná ), bavíme se o posmrtným stavu..a nenapadá mě co by se mohlo dít až budu mrtvej..pohřeb? :)

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
stando to je sakra taky dobrý :) co je to za náboženství?:)) že bych konečně našel svoje vyznání .))

Pavlinka
26. 08. 2003
Dát tip
no po smrti až projdem tím tmavým tunelem na jehož konci je stále silnější světlo a pakněco o čem nikdo neví třeba je tam normální svět a budem pokračovat jako by nic, nebo obrovská fronta zájemců o návrat v novým těle..... kdo ví.......?

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
pavlinka : kecy v kleci :)))

Pavlinka
26. 08. 2003
Dát tip
necachtej:)

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
ses naučila ňáký nový slovo ne? správně, tak to má být - učit se atd. :)

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
Math + Standa: :-))))) To téma je přece příliš složité a my lidé nemáme šajn o tom, co bude zítra.... natož po smrti :-). Člověk míní, pánbůh mění :-). Já dal citaci na Písmo proto, protože z hlediska mé víry je Písmo Boží slovo a ten Bůh přece jenom asi ví líp než my, co bude po naší smrti ;-). Můj názor na tento problém by byl sáhodlouhý, úmorně nudný a vzbudil by dojem intelektuální exhibice :-). Ostatně pokud jde o to, co bude po smrti, jsou všechny názory na hovno....

Pavlinka
26. 08. 2003
Dát tip
cachtání je normální slovo poprvý jsem ho slyšela asi ve školce

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
borisi no vidíš, konečně se s tím nesereš a vidíš jak jsme všichni spokojení :) jo, a dneska se mi zdálo jak jdu někam do hospody na kraji města s takovou pětičlennou skupinkou ve které jsi vyl i TY :)) stando : hua hua, směju se až se za břuch popadám :))

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
Math: já v Tvých snech? to jsen to dopracoval...:-)))))))) No, pokud jde o hospodu, já jsem stále a vždy připraven.

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
to jsem to hlavně já dopracoval...že už se mi nezdá o holkách ale o borisech :)) co máme dneska, úterý? zkusím ještě do konce prázdnin něco zorganizovat, ale je tady příliš mnoho "ale"..uvidíme .)

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
OK... nechám to na Tobě. O víkendu ALE NEMOHU rozhodně (včetně pátku... můžu ale v neděli večer!). Ve středu (zítra) už něco mám.

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
chceš říct že zůstává čtvrtek a neděle večer, ok, uvidíme :)

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
TA olomouc, na věk se nehraje stando, taky jsem kdysi louskal nějakýho dosotjevskího, zajdem na pivo, i s borisem :)

Yfča
26. 08. 2003
Dát tip
Takový krásný téma... a už jste zase u toho chlastu... ;o)))

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
na valhalu se nehraje..nejsme žádní barbaři, no ne? :))

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
smrt je převlečená žízeň :)

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
Standa: budeš-li mít cestu sem, určitě se ozvi!!! :-) Počítám s tím, že bychom vymetli nějakou tu hospodu :-).

Jochanien
26. 08. 2003
Dát tip
Stando - uklidním Tě...po smrti je to mnohem jednodušší - tam už není směs všech možnejch typů a charakterů, tam už je to jen "svůj k svému" podle tíže duše. Čím ušmudlanější, tím níž. A určitě tam hodně zaujatí pivaři mají i hospody. Dokud nezatouží duše po něčem lepším tak jí to v tom místě, kde je, vyhovuje. To není špatnej příslib, ne?:-)))

Yfča
26. 08. 2003
Dát tip
Borisi, i Ty? U Tebe bych čekala, že budeš vymetat zcela jiné typy budov... ;o))

nin
26. 08. 2003
Dát tip
Boris: dneska jsi mě podruhý příjemně překvapil! :) tím "Můj názor na tento problém by byl sáhodlouhý, úmorně nudný a vzbudil by dojem intelektuální exhibice :-). Ostatně pokud jde o to, co bude po smrti, jsou všechny názory na hovno...." - myslím si přesně to samý

Aki
26. 08. 2003
Dát tip
Pavlinka: co blbneš, jaká fronta? myslíš, že se najde tolik lidí, který by chtěli zase zpátky, aby dokázali vytvořit frontu? :o) dyk budou všichni v ráji, no ne? tak proč by měli lízt zase zpátky? :o) a my, co budem v pekle, my už se vracet vůbec nebudeme chtít... teplíčko, prsatý čertice, spousta chlastu... v nebi nám budou moct jenom závidět... :o))

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
pro mě to novinka určitě není, boris je starej pohodář :)) já ho znám - on tu byl - tady všude..atd :)

Polárka
26. 08. 2003
Dát tip
Mathew, prosím o přesné formulace...hlad je převlečená žízeň!:-)))

Mathew
26. 08. 2003
Dát tip
polárka : žízeň je převlečený to co se nám zrovna hodí jako výmluva :)

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
:-)))))

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
No ale kdyby přece jen někdo chtěl učený menší traktát o křesťanském pohledu, tady je: http://www.christnet.cz/diskuse/prispevek.asp?zobraz=30512

Krel
26. 08. 2003
Dát tip
stůl plný jídla, Valkýry které Vám nosí pití a když si neužíváte tak tvrdě trénujete boj...aby jste jednou mohli vyjet po boku Bohů..

KayTee
26. 08. 2003
Dát tip
Tiež neverím v Boha, ale neviem si predstaviť nežiť. Určite po smrti niečo je a kto sa dozvie, čo to je, nech mi dá vedieť ;o) Zaujímavá diskusia....tip*

KayTee
26. 08. 2003
Dát tip
Tiež neverím v Boha, ale neviem si predstaviť nežiť. Určite po smrti niečo je a kto sa dozvie, čo to je, nech mi dá vedieť ;o) Zaujímavá diskusia....tip*

KayTee
26. 08. 2003
Dát tip
sorry ;o)

Merle
26. 08. 2003
Dát tip
ano, Boris umí příjemně překvapit i mě. přesně tak...

zažila jsem to ve 13 letecha a zcela jsitě vím, že jen to nejlepší !!!!

posmrti je mi to jedno co se mnou bude, protoze budu mrtvy a na tom se neda zmenit nic... necekaji me zadny tunely se svetlem na konci /och ta predstava jak mi doktor sviti baterkou do oka jestli zornicka reaguje/ ani pekelny zeny me necekaji... to vsechno si musim zazit tady a docela mi to jde :) /a to i bez christnetu kde lide nejsou zradni a tak nepouzivaji nicky ale jen sva prava jmena :P/

gd
26. 08. 2003
Dát tip
po vyhasnutí tělesných funkcí odebrat ještě použitelné orgány, bez zbytečného otálení zpopelnit a obsah urny elgantně rozptýlit na pietní loučce. víc bych od smrti nečekal. nuda, co?

Aki
26. 08. 2003
Dát tip
Standa Vašina: nevyfakujou, jsem psal, že tam mám rezervačku :o) já tam budu totiž něco jako VIP... (Veselej Inteligentní Prasák :o)))

JiKo
26. 08. 2003
Dát tip
Myslím, že prostě jenom zhnijem a budeme sežráni červama v hrobě...

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
Standa: Věř mi, že o propagaci ChristNetu mi FAKT nejde :-))). Ale jednak jsem ho uváděl jako reálný vzor, kde to OPRAVDU funguje a funguje na velmi dobré úrovni... a jednak je tam mnoho mých úvah, příspěvků a myšlenek. Hlavně tedy o křesťanství a o filozofii :-). A když už někdo nadhodí takové téma, které je pro křesťanskou věrouku jak ušité, cítil jsem nakonec určitou povinnost ten pohled nabídnout a pochlubit se :-)))). Že nikomu nebudu zazlívat, když to nebude číst, je samozřejmé!!! Je to jen obligátní nabídka, nic víc :-). A taky bych měl evangelizovat, ne??? ;-)

Nostradamus
26. 08. 2003
Dát tip
Já ti nevím, Kenvelo. Můj poslední měsíční výpis z nebe nevěští nic dobrého: prý mají momentálně vyprodáno a rezervace vyjdou docela draho (tedy pokud nemáš dostatek plusových bodíků). Kotlů není také nikdy dost, všechno to tepelné mučení jde strašně do nákladů, a vařit zdarma každého grázla, to si ani pánbůh nemůže dovolit. Zbývá očistec - tam se údajně každý celkem normální nesmrtelník stará sám o sebe a v pochybnostech přemítá, jak si polepšit. Průser je, že se očistec ocitl na periférii zájmu vědců, teologů i pohádkářů a nikdo pořádně neví, jak tam trefit a kdo tam vlastně úřaduje. A než rajzovat do nejistoty s nějakým pochybným pohřebním ústavem (kdoví jestli proti úpadku pojištěným), to se radši hodit do klidu a hnít pěkně doma v zemi. Jsou to zkrátka pěkné životní nejistoty... Zlatí komunisti ... :-)

papouch
26. 08. 2003
Dát tip
Po smrti? No to je jasný! Ty hodný pudou do nebíčka a těm zlobivejm bude BorisCvek psát idiotský repliky a avíza a oni je budou muset číst!!! :-))))

BorisCvek
26. 08. 2003
Dát tip
:-))))

Wopi
26. 08. 2003
Dát tip
Já se prostě necham překvapit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru