Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Protest by JRR

28. 08. 2003
3
0
3212

Omlouvám se za tuto formu, ale nenapadlo mi technicky jiné provedení. Ne, kdyžtak se zviditelnit nechci. Ale myslím, že něco dělat potřeba je.

Rozhodl jsem se, inspirován peticí BoriseCveka, na základě jistých událostí z pár předchozích dní, odstranit kompletně svůj nick, současně i pozastavit jakoukoliv svoji kreativní činnost na Písmáku, jakožto i působení v redakci. K tomuto rozhodnutí mě dovedlo smazání nicků např. Stanislav_Vašina, Monty_Python, gd aj. ve smyslu jakési "odplaty". Považuji to za naprosto neekvivalentní protiútok, dá-li se to tak vůbec nazvat, vůči těmto lidem, kteří, dle mého názoru, pouze dávali najevo své názory. Možná sice občas příliš tvrdě, nicméně správcové nejsou z cukru.

 Pokud jste stejného názoru a protest Vás zaujal, prosím, připojte se.

Jinak se tu mějte pěkně, s úctou

                                                      Jrr


IngBenda
17. 09. 2003
Dát tip
Listopadouch: Já jsem ale Oldu o smazání Veselého kopy požádala. To je docela rozdíl. Kromě toho, veselej kopa psal lidem na jejich stránky o tom, že jsou jejich matky kurvy atd. Nikdo ti nebere tvůj názor, ale já v tom rozdíl vidím... Monty

REDH0T
02. 09. 2003
Dát tip
Chvíli jsem tu nebyl a co to vidím... hmmmm, dobře si chlapečci vedete...

Merle
29. 08. 2003
Dát tip
kalim: hlavně klid... nikdo tu neboří svět, ikdyž se to tak zdá. brzo začne střízlivění z adrenalinu a všechno se to uklidní.

nadledvinky nutno čas od času pročistit.

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Je to v pytli, tak i Merle rezignoval na svou funkci a bylo mu neprodleně a bez odporu vyhověno. Merlík byl jediný z pomocníčků, který tu seděl celý den a hlavně každý den a byl po ruce bezradným autorům. Hezké, moc hezké. Jak jsem z okolních debat vyrozuměla, tak není nutné teátrálně se smazat, jak jsem solidárně slíbila již jinde, nebylo by to fér vůči nevinným čtenářům, kteří si sem chodí číst a tomuhle politikaření nerozumí. Jen chci k činům správců dodat, že blokováním nicků nejen zabránili nepohodlným autorům ozývat se ze svých známých přezdívek, ale také čtenářům zrušili rychlý přístup k jejich dílům, i když tvrdí že se nám tu za čtrnáct dní vynoří z vyhnanství. Díla, která by si tu obyčejný čtenář chtěl přečíst, tak prostě nemůže, protože je zvyklý chodit za svými autory přes seznam autorů a hledat jejich starší dílka v seznamu děl je pěkná piplačka. Takže děkuji vám správcové, že znepříjemňujete tímto počinem i pobyt prostého čtenáře zvyklého na své oblíbené autory. Čtrnáct dní je dlouhá doba a bude to dlouhé čekání, aby se nakonec postižení nakonec smazali a odešli na klidnější a svobodnější místo pro své publikování. Takže na tom budou nejvíce biti obyčejní čtenáři, kteří si tu jen tiše čtou a do ničeho se nemíchají. Ach jo.

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryku, čím déle v tom budeš pokračovat, tím hlouběji klesneš a už nikdy nebudeš důvěryhodným člověkem! důvěra nejde vrátit!

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Já se tady rozhodně smáznu, Kodynie, není o čem uvažovat.

Rowenna
28. 08. 2003
Dát tip
avi

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryk: myslela jsem to tak, že když jsi tu dřív brojil proti plevelu, pornu a bůhvíčemu, smála jsem se některým nešťastným formulacím, ale neprožívala jsem to jako monty se standou, nevěřila jsem, že by hrozily nějaký "čistky", myslela jsem, že jen tak slovně exhibuješ - dokonce jsem standovi párkrát psala, aby nebyl paranoidní... protože, i když tě to asi nenapadlo - když jsem ta kamarádka jany, žejo - jsem ti věřila. proto jsem ti taky včera psala tu zprávu smířlivým tónem. nenapadlo mě, že to tu o pár hodin pozdějc takhle zazdíš. úplně jsi to posral.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie: Samozřejmě, že se smažu, a svoje alter ega taky. Nechtěla jsem, protože nerada ustupuji před mocenskou zvůlí samožerských idiotů, ale na druhé straně nechci, aby jakékoli mé dílo viselo na serveru, který ovládají názoroví fašouni. Nerada bych s nimi byla jakkoli spojována. A když si vzpomenu na to, že jsem kdysi s pány správci sedávala u jednoho stolu a domnívala se, že jsou to jen mile potřeštění literární kichotové... nejradši bych si nafackovala. Přiznávám, že jsem snad poprvé někoho neodhadla. Nikdy mne nenapadlo, že by byl Lyryk schopen zajít TAK DALEKO. :o(

Krel
28. 08. 2003
Dát tip
zálohuju...ae klidně avízujte dál...

nin
28. 08. 2003
Dát tip
PROSÍM, KDE NAJDU "PÍSMÁK DOMŮ"?

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: Hele, až mi najdeš server, kde se mi bude líbit, ráda Tě tam budu následovat. Ale zatím se mi žádný z doporučovaných nelíbil a abych pravdu řekla bylo to z vizuálních důvodů a já si svůj chatrný zrak nenechám kazit jen proto, že se tady všichni najednou zbláznili.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Jo, určitě dám vědět. :o)

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Nin: Klepni na odkaz Písmák ve svislé liště a tam to hned najdeš.

písmák není doma, vydal se na dalekou cestu, kterou ani nemusí přežít....

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie: nezbláznili se tu VŠICHNI. dík za radu, jdu zálohovat.

standa
28. 08. 2003
Dát tip
kdyby pan Lyryk chtěl debatovat, myslím, že už moc nemá o čem, jediné, co by pomohlo, by bylo, kdyby se veřejně omluvil a vrátil všem jejich nicky!!!

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Já mu stando na takové gesto seru. Jediné, co by pomohlo by bylo, kdyby prodal Písmák někomu normálnímu, třeba Wopimu nebo Merlemu. Ať už udělá co chce, jeho morální kredit je v mých očích jednou provždy hluboko pod nulou. Je mi jasný, že je mu to šumafuk, ale tuhle bitvu prostě nemůže vyhrát; na to zašel příliš daleko.

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Nin: Ale vypadá to tak, uvidíme jak to tu povedou dál, já jsem zvědavá a tak zatím neopustím potápějící se loď. Třeba se nakonec objeví nějaký HRDINA který nás tu všechny zachrání a bude tu zase klid. Standa: Lyryk se Ti veřejně neomluví, protože je taky uražený a bude chtít omluvu od Vás a tak jste v tomhle směru v začarovaném kruh, který nejde v téhle fázi už rozetnout. Jedna strana by měla moudře ustoupit, ale to ani jedna udělat nemůže aby neztratila svou tvář, protože to by potom bylo mnoho povyku pro nic.

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: Jako HRDINA by se mi určitě líbil Merle nebo Wopi, ale chtějí a budou mít vůbec možnost se ujmout správcovství Písmáka? Toť velká otázka.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie: dost těžko můžeš chtít po těch, kteří byli neprávem zablokováni, bez důvodu, jen aby správce předvedl svou moc, aby ustoupili... Standa: nechápu Lyrykovy myšlenkové pochody - včera se mi ve zprávě omluvil, že mě chtěl smáznout, nabídl i veřejnou omluvu, což jsem odmítla, o pár hodin později udělal tohle... btw přes Písmák domů se dá dostat ke všemu smáznutýmu

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie: Svým způsobem jedna strana moudře ustoupila i v Mnichově v roce 1938. Vysvětluj to těm tisícům židovských dětí, které za války vyletěly komínem...

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Mohli bychom dát dohromady aktuální seznam smazaných? gd, Mathew, Stanislav_Vašina, hubertxy, JarekSlintal, Lothar, Monty_Python, Flying_Circus, někdo_jinej, Kněz_albánských_křečků, Humble, djPes... kdo další?

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
genialnideti, jsem opomenula.

Lyryk
28. 08. 2003
Dát tip
nin: děkuji ti za důkaz, že bylo dopředu avizováno, že k blokování nicků může dojít, jinak bychom se na tom asi těžko domlouvali

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: Mýlíš se, nebyl to moudrý ústup a naší republiky se nikdo na nic neptal. Upekli to za československými zády. Bylo to o naší vlasti bez ní. Tomu neříkám ústupek, ale sprosté politikaření. Fakt bych ocenila, kdyby se politika netahala na jakýkoliv literární server. Nemáme dost politiky v denním tisku? Kdo se o to zajímá, najde si to tam. Já si tu chci jen tiše číst a možná občas něco napsat, ale nehádám se o kvalitu své tvorby.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
nin, která smazána NEBYLA, byla upozorněna. Ti co smazáni BYLI, upozorněni NEBYLI. Teda to je důkaz, Lyryku, nestačím se divit. Rdespektive... ano, ty a Mirosláwek jste se v debatě pod Strpodem navzájem dojímali tím, že nás budete muset smazat, i když je vám to nepříjemné. OK, dejme tomu. Ale co Humble a djPes??? Ti se oné debatě vůbec neozvali, co ti provedli? Provinili se souhlasem? Cituji: 26.08.2003 Lyryk MP-SV-M-n-gd: to, co jste napáchali výše je dostatečný důvod k k zablokování nicků - začínám o tom uvažovat ... Celá debata viz zde. Jak obhájíte tohle, pane spravedlivej? :o)

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryku, řekl jsi: uvažuji o smazání nicků Mathew, Stanislav_vašina, Monty_Python, gd a nin, se kterou jsi se dohodl, žes to přepísk.... To je upozornění na možnost... jestli mluvíš česky! důvody, proč tě to napadlo, jsou jen v tvé hlavě, nikde jsem se je nedozvěděl, proč chceš mazat třeba mě! to, že mazat budeš doopravdy, jsi neřekl!! zase mlžíš!

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie, omlouvám se za ty politické příklady, lepší mne nenapadl. Pokusím se jim příště vyhnout. Btw. tady se už dávno nikdo nehádá o kvalitu jakékoli tvorby... tady se "hádáme" o kvalitu Oldova rozhodnutí svěřit Písmák - a tedy NÁS, protože Písmák dělá Písmákem jeho komunita, jak správně podotkl smazaný gd - samolibému a totalitářskému Vůdci.

Merle
28. 08. 2003
Dát tip
já nikam odcházet nebudu, dokud tu budu mít alespoň těch pár přátel co mám, a ani nebudu mazat svoje díla. v těch dílech i v kritikách pod nimi je kus mýho života, a nějaký gesto mi za to nestojí. ale končím s veškerejma snahama o podporu tohohle serveru, a když už tu budu, tak jen neviditelnej. jinak bych chtěl říct, že smazání rebelantů je sice nesmyslné, zbytečně tvrdé a hloupé, ale přesto pochopitelné, a alespoň částěčně omluvitelné. ale zneviditelňování, a odsouvání veškerých ohlasů k tomu mimo hlavní stránku s odůvodněním - spam.... tak to už je naprosto neoddiskutovatelně neomluvitelná věc, která jasně říká jak to s těmi správci je.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Merle: Ještě bych dodala, že je neoddiskutovatelně neomluvitelná věc automaticky mazat lidi, kteří s "rebelanty" vyslovili souhlas a obvinili vedení z totalitních postupů. Viz djPes. Když se kácí les, lítají třísky. Kdo nejde s námi, jde proti nám, viď, soudruhu Lyryku?

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryk: ano, napsals do jednoho díla, že uvažujete o blokaci nicků - neposlals ovšem nikomu zprávu, nenapsals k tomu ani konkrétní zdůvodnění (třeba u standy nebylo taky žádný porno, drogy, žádný telefony - byl na tom stejně jako já!). navíc jsi nevysvětlil, v čem spočívá blokace, na jak dlouho to má být.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
nehledě na to, že jak ses rozjel, mažeš jeden nick za druhým bez oznámení... je to napínavý klikat na autory a čekat, jestli se objeví nebo ne. dneska jsem každou chvíli překvapená. dík, že nám tady děláš z Písmáka dobrodružnou hru, ale už by to tvoje předvádění stačilo!

Pavson
28. 08. 2003
Dát tip
Skutečně smazání djČokla a Humbleho je už důkazem jasné čistky. Už mi nebaví tomu endiaronovi dávat další důkazy o jeho koprovitým chování. A mrzí mě, že v té elitní smazané sestavě chybím.

nesouhlasím s mazáním nicků ...tahle věta je mnohoznačná... chci aby byla...Zdeňku Honnere - chováš se jak zbabělý uličník.... Místo abys ustál jednoduchá pravidla, zamotal ses, ve snaze být odborný, morální vůdce, i arbitr, do vlastních intrik. Pavel

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: To o té mé tvorbě byla jen narážka pro nenechavce, kteří si rádi ze mne střílejí, nic víc. Máš pravdu, že správcovství by se měl ujmout někdo bližší Oldovu naturelu a ne Lyrykova výbušného temperamentu. Jestli se to dá nějak napravit, to nám musí říci správcové sami. Jestli moudře dojdou k abdikaci a přenechají správcovství někomu klidnějšímu a nestrannějšímu. Nejlepší řešení téhle kauzy by bylo, jak v jedné paralelní debatě navrhl japhy, aby si správci na titulní stranu dali, že se od obsahu jednotlivých autorských stránek distancují a nebudou zákonem sami popotahováni, protože v tomhle směru už byl vytvořen právní precedens. Hodně by to řešilo. No a ať si honí jednotlivé autory, když je někdo udá. Autoři si tu přece píšou svoje věci na vlastní triko a tak musí počítat s tím, že z toho budou mít možná nějaké popotahovačky, ale nemusí to za zákonné orgány dělat sám správce serveru. Aspoň myslím, že to není nutné v téhle komunitě.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: ano, to smazání djPsa mi přijde snad ze všeho nejhorší

Merle
28. 08. 2003
Dát tip
kody: pochop... lyryk nikomu nic předávat nebude. je to jeho majetek, a on ho bude užívat podle svých představ. když odejdou (budou smazáni) - ti co se proti nim bouří, tím líp.

Polárka
28. 08. 2003
Dát tip
Merle, musím souhlasit, změna kategorie Událost mě šokuje. Slušně jsem se Lyryka zeptala proč / u příspěvku Albirea/ a zatím jen mlčení...

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Merle, já vím, že je to jeho majetek, ale mohl by správcovstvím pověřit někoho jiného. Vždyť už má na hraní www.poezii.cz. Písmáky by mohl snad nechat na pokoji. Myslím, že neškodí když je ve společnosti pár anarchistů, když se to o nich všeobecně ví, tak jsou spíše osvěžením než přítěží. Ostatně spousta nicků mluví sámi za sebe a člověk sám dobře odhadne, co za dílka se pod nimi bude skrývat. Když mi ti křiklouni taky přirostli k srdci, já si nemohu pomoci.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie, nemohl by správcovství pověřit nikoho. Pochop, on konečně dostal do rukou moc a může si to vyřídit s lidmi, kteří mu už dlouho bytostně vadí. S Monty, která dostává příliš mnoho tipů za pokleslé blbůstky a ještě si troufá tvrdit, že mnoho novotvarů je básníkova smrt. Se Standou, který je její manžel a taky nějak nehodlá skákat, jak Lyryk píská. S DjPsem, který mu už v dávné demokratické minulosti několikrát vytýkal, že se chová jako komunista. S gd a dalšími, kteří patří k jednomu názorovému proudu. Jeho snem je sterilní server, kde bude publikováno pouze to, co se líbí jemu, co neuráží jeho jemnocit a neporušuje jeho pravidla, chápeš? Bude tu druhá poezie.cz, protože Lyryk si to tak přeje. Co si přejeme my, které si koupil, to je mu úplně u prdele.

Merle
28. 08. 2003
Dát tip
polárka: Albirea změnila Sonatina s odůvodněním, že je to spam...

Polárka
28. 08. 2003
Dát tip
Merle, kamaráde, to je vážně vysvětlující...díky za rozšíření mého obzoru.:-))

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: Já vím, proč byli odstraněni Vašinovi & spol. Tak to vaše bojování tady nějaký pátek přece jen sleduji. Vím kdo jsi i Ty. Stíhám to všechno číst, neboj. Co se dá dělat, sterilní server bude pěkná nuda a tak tu brzy nebude žádná legrace. Jen až zjistím, kde bych mohla ty mé dvě uličnice ubytovat tak odsud taky zmizím jako pára nad hrncem.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie: nick zatím nemažu, ale díla jsem už zlikvidovala, nechci je mít na takovýmhle místě

Krel
28. 08. 2003
Dát tip
nin: už mám zazálohováno přes 60 stran textu:-) ale já až v neděli...taky jsi mohla dát čas abych si tě stáhnul:-(

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Krel: mám to stažený přes Písmák domů, zazipovaný - můžu poslat, napiš mail. mám to i ve wordu, bez kritik, ale to je delší. nechci čekat, bůhví jaký prasárny se tu stanou o víkendu...

by se tu mělo dít o víkendu? snad nějaký grilování? :)))

Merle
28. 08. 2003
Dát tip
nin: místo s tím nemá nic společnýho. to už je lepší si díla převést do nepublikovaných sbírek.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
no když si vezmu vývoj úterý - čtvrtek, tak mám skoro strach z neděle :))) když tu je teď pálení čarodějnic, tak v sobotu bude hostina...

standa
28. 08. 2003
Dát tip
já jdu zapíjet už dnes... :o))) je co... i na pohřbu se musí chlastat.

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Nin: No vidíš a já si pro změnu pořídila nový nick abych tu mohla vegetovat jako čtenář, protože si tu chci pořád číst dokud je tu co zajímavého k vidění a Kodynie s Potrhlicí se přidali jen ke stávce, že tu nebudou nic nového publikovat a pak se někam přichýlí. Jak vidím, že se tu činíte, tak tu brzo opravdu nebude nic zajímavého ke čtení.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Merle: ne, já nechci prostě hledat svoje věci, až se na ně budu chtít podívat, mezi tímhle vším... nechci prostě už na tomhle SPOLUPRACOVAT, podílet se. jsem tu furt pod svým nickem, protože mi to nedá a protože prostě nechci tiše odejít a smířit se s tím, co se tady stalo. a pořád jsou tu lidi, který ráda čtu. jenom prostě nechci věci, který jsou hodně ze mě (i když jsou třeba blbě napsaný, to je fuk, ale jsou to hodně osobní věci), nechávat v tomhle prostředí etc. Asi jako když neenmigruješ, ale přestaneš dobrovolně publikovat... A navíc nevylučuju, že mě to tu třeba někdy znechutí tak, že budu chtít rychle pryč - tak je lepší mít svý kufříky doma...

nin
28. 08. 2003
Dát tip
neemigruješ

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Stando, Ty se máš, ty se půjdeš opít, ale co budou dělat ti, co se opít nemohou. Ti musí zůstat nemilosrdně střízliví.

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Kodynie, jdu pobesedovat, co dál... :o))) a co se pití týká, nejsem zpiťar... :o))

Kodynie
28. 08. 2003
Dát tip
Standa, v tom případě ať se Ti beseda zdaří k Tvé spokojenosti ;-)))

Polárka
28. 08. 2003
Dát tip
nin, myslíš poslední večeři...?:-) Otazkou je...kdo koho ...nakonec políbí na tvář...?:-)))

nin
28. 08. 2003
Dát tip
teď jsem si uvědomila - kdo máte na svých osobních stránkách ikonu Písmáka, měli byste zvážit, jestli něco takovýho chcete doporučovat návštěvníkům...

standa
28. 08. 2003
Dát tip
nin, čtu to už potřetí.... :o))) umíš rozesévat

nin
28. 08. 2003
Dát tip
to wish, nejsem troškař :)

avi..... :)

Pavson
28. 08. 2003
Dát tip
Taky zatím jen stávkuji. Ale přísahám, jestli to takhle půjde dál, půjdu cestou občanské neposlušnosti a začnu prudit.

poslední dílo diziny a t__o_ma právě na seznamu

ch_34
28. 08. 2003
Dát tip
jako Merle jsem mšl v dílech i kritikách kus mého života, šlo mi spíš o ty kritiky (většibu děl mám zálohovaných) dnes nebýt lehkého rozptýlení jednoho přítele asi bych se zabil, tak mi je smutno přátelé a nepřátelé, Kalim přestal existovat jen kvůli těm druhým

Bříza_
28. 08. 2003
Dát tip
http://www.pismak.cz/dilo.php?num=92981

lydyot
28. 08. 2003
Dát tip
tu sa stale len cisti.... stale stale stale... moc moc trapne - stal sa tento server... nech sa "basnici" nepletu do techniky.

monty,alias dejdar,kdysi dávno smazal Olda pod tvým dílem vulgární kritiku,myslim že jistýho "Veselého kopy",tenkrát si proti cenzuře ale nic nenamítala.Sorry,ale četl jsem ty hlášky prokladaný obrázkama vlčího máku a kocoura hulícího jointa,a fakt sem nenašel podstatnýho rozdílu mezi tim a tím co tenkrát vysmolil Veselej kopa.Mě to je vcelku jedno,jen mě to tak napadlo,hezkej den.

Kalim
28. 08. 2003
Dát tip
Stávka? Že jsi to ty, budu o tom přemejšlet, je to docela tvrdej krok.. Uvidíme...Asi jo. Páč tyhle věci jsou fakt dost divný! Nejprv to začalo blbým oťukáváním, a nic z toho nebylo, teď se jim to konečně povedlo a sekaj hlavy.... To jsem měl k Lyrykovi a dalším vždy úctu, docela často jsme se i shodli... Ale za Montyho a Standu!!!!! punk's not dead, vy volové!!!!

Kalim
28. 08. 2003
Dát tip
PUNK'S NOT DEAD, VY VOLOVÉ ! ! !

Lyryk
28. 08. 2003
Dát tip
27.08.2003 Flying_Circus Mair: No, my tu včera s ostatními smazanými kolegy schválně (poté, co mi Mathew prozradil, že mu byla odstraněna fotka trávy) uveřejnili obrázky vlčího máku, nohou (objekt pro fetišisty), neslušné mrkve, a kresleného kocoura, který kouří. A tohle je výsledek. :o))) Kdo si myslí, že je všechno jenom náhoda a slovo schválně nemá žádnou váhu, když i zdejší protestant uznává, že se "omezení nickové" chovali občas příliš tvrdě, že slovo fašista a srovnávání s Hitlerem tu má přední místo, stávkuje správně. Možná prohraju...asi jistě.

Pavson
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryku již jsi prohrál. Ten jantar smazal z hlavní strany (zneviditelnil ) i tu Borisovo Petici.

Kalim
28. 08. 2003
Dát tip
JRR, ani nevíš, jakou to dalo fušku, mazat to po jednom!!! Jsi na řadě!

Jinovata
28. 08. 2003
Dát tip
Mělo by se řešit, jestli ta díla porušovala zákon, nebo ne. Zákon není Lyrykův. Je srabárna hnát se proti Lyrykovi silou "cítícího" davu. Kdo chce mít čistý štít, ten se bude ptát jen a jen po těch zákonech... Já ta díla nečetl a ani nebudu(nuda). Takže se nedávám na žádnou stranu. Překvapuje mě, že tolik lidí "ví" na jakou stranu se vrhnout...

Astra
28. 08. 2003
Dát tip
Tak se podívej, jak Lyryk odpovídá na tuhle otázku do diskuse "Jak zacházet s vulgarismy"

Lyryk
28. 08. 2003
Dát tip
Podle Astry zřejmě nemám právo na vlastní názor... je třeba mne přesvědčit, třeba i silou??

ch_34
28. 08. 2003
Dát tip
ale jo, já mám taky názor, ale taky nevraždim lidi, který se mi nelíbí (Kalim)

Astra
28. 08. 2003
Dát tip
Lyryk: Jinovatu jsem jen odkazovala na jinou diskusi, kde se k jeho otázce vyjadřuješ. Nebo jsem snad mluvila o tom, že nemáš právo na vlastní názor? Přesvědčuji tě o něčem silou? Na co jsi reagoval, prosím tě?

Zly
28. 08. 2003
Dát tip
ajaj... tomuhle moc nerozumím... vím, že spolu nějak válčíte, ale přišlo mi to jen jako legrace... kolegů, kteří se sice hádají, ale v mnohém respektují... .. prozkoumám, pořešim/ trucserver není řešením/ párkrát jsem to zažil/ většinou na straně vzbouřenců.. nové rádia, agentury, noviny, divadelní spolky.. jenže všechny šly do háje tak dva týdny po založení, kdy revoluční nadšení vypršelo spolu s prvníma účtama za tiskovku a agentama, který chtěli dostat zaplaceno za to či ono.. pamatuju, že z nějakého pocitu odpovědnosti jsem ve dvou případech ještě na svý náklady táhl projekty, organizoval systém, platil kačky.. abych se dozvěděl, že to vlastně dělám špatně a že jsem idiot... (že na tom předchozím, opouštěném systému něco bylo) tomudle nerozumím.. možná by měly obě strany poměrně v klidu vysvětlit o co jde a vyvěsit vlajku/ s vášněma na mě moc nechoďte. fakt jsem docela dost omlácenej revolucema a chce se mi spíš s lidma potkávat, než zas někde mávat vlajkou / nicméně zjevné nespravedlnosti.. je třeba řešit, že jaksi/ Lyryk na poezii.cz vlajku vyvěsil. Zaregistroval jsem se, přečetl to, napsal komentář a NEPUBLIKUJI tam. Nejde to. Pokud se rozhodl, že z živého provozu, zde panujícího, vytvoří úspěšný projekt s nefunkčními pravidly z poezie.cz, je to cesta do pekel. Ale z toho bych jej prostě nepodezříval. Sdělte o co gou. Obě strany!

standa
28. 08. 2003
Dát tip
myslím, že Ti, Lyryku, nikdo právo na Tvůj názor neupírá, Ty ho ale upíráš jiným, jestli tohle je otevřený prostor, o který je zájem mezi myslícími autory, tak jsem Panenka Mária. To, že všechno mažeš, co Ti není po vůli, jen potvrzuje mou neblahou domněnku, že se na roli správce vůbec nehodíš!!

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Zly, konkrétně mně jde o to psát a mluvit tady svobodně, o nic míň nebo víc. Lyryk to neumožňuje, to je celé. Bát se cenzury je směšné, protože s ní Lyryk dlouho nevydrží, kdyby však ano, kdyby se zasek a byl zarputilý mazač nepohodlných, tak celý písmák je na odpis! Standa Vašina

Pavson
28. 08. 2003
Dát tip
Problém Jinovato je v tom, že lyryk opravdu cenzuruje. Například tak, že z hlavní strany sundavá změnou kategorie nepohodlné věci. Naposled Petici BoriseCveka, kterou podpořilo mnoho "významných" Písmáků. Nevím sice jak se mu podařilo ji uklidit, protože kategorií to nebylo, ale je prostě pryč. Lyryku, ty tvoje bezmozečný výpady např. proti Astře, že ti upírá právo na vlastní názor, jsou už vážně na pakárnu. Trpíš stihomamem.

standa
28. 08. 2003
Dát tip
Pavsone, dobrejtro! Taky mám pocit, že Lyryk se zbláznil, pakliže není mimo už delší dobu.

Dejdar
28. 08. 2003
Dát tip
Ano, Lyryku. Schválně. Stejně jako část našich umělců (hudebníků, zpěváků...) sama sebe schválně udala za propagaci toxikomanie poté, co vstoupil v platnost onen debilní zákon - na číslo si nevzpomenu. Podstatné je, že ti jaksi unikla skutečnost, že ani obrázky vlčího máku, nohou (objekt pro fetišisty), neslušné mrkve, a kresleného kocoura, který kouří , ani jedna z těchto věcí nebude žádným soudem (možná tak na Kubě) uznána jako spáchání trestného činu.

Merle
28. 08. 2003
Dát tip
lyryku, tohle jste skutečně přehnali, a co víc dále to ještě víc přeháníte až tak, jak bych nikdy nevěřil. prosím, odeber mi správcovská práva, a vyřaď mě z pomocníků. na tomhle se odmítám i jen nepřímo podílet.

nin
28. 08. 2003
Dát tip
Dejdar: nejhorší je, že mě ani nenapadlo, že by obrázek nohou byl pobuřující, připadal mi - hanba! - dokonce krásnej!

Pavson
28. 08. 2003
Dát tip
Milá nin, vůbec nic nechápeš a ničemu nepomáháš. Není důležité, co na tom obrázku bylo, ale s jakým skrytým významem byl umístěn. Není pochyb, že s úmyslem poškodit. A to si my, jako odpovědní správcové nemůžeme dovolit. Lyryk

odezdikezdi
28. 08. 2003
Dát tip
i tady: naprosto NESOUHLASÍM s vymazáváním ten obrázek nohou se mi taky strašně líbil:) Olina

nin
28. 08. 2003
Dát tip
JRR: ČEKÁM, KDY TOHLE TAKY NĚKDO SMÁZNE. I KDYBY TUHLE SITUACI LYRYK BYL SCHOPNEJ UVÉST DO NORMÁLNÍHO STAVU, O ČEMŽ POCHYBUJU, UŽ NIKDY TO TU NEBUDE JAKO DŘÍV. PROTOŽE ZTRATIL DŮVĚRU. NAPROSTO.

Krel
28. 08. 2003
Dát tip
:-( Budu následovat...

Rowenna
28. 08. 2003
Dát tip
Je mi z celé té situace hrozně smutno. Myslím, že tohle Lyryk skutečně neustál. Jakkoliv byly jeho činy motivovány třeba i správnými pohnutkami, v tomhle příliš jasno nemám, jakékoliv represe tohohle kalibru jsou na draka. Vytvářet uměle padlé hrdiny, myslím, že tohle Písmák nerozdýchá. Řekla bych, že schází každý člověk, a myslím si, že právě ti vymazaní budou opravdu scházet na Písmáku, že k němu patřili, aspoň tedy pro mě. A bojím se, že už není cesta zpátky. :-((

Lyryk
28. 08. 2003
Dát tip
nin: s tou důvěrou je to vzájemné

odezdikezdi
28. 08. 2003
Dát tip
asi budu taky následovat ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru