Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Končím

01. 09. 2003
3
0
3519
Autor
Odchod

Po zralé úvaze a bez emocí jsem se rozhodl, že za současné situace nebudu dále na Písmáku publikovat a vše vymažu. Po dnešním stanovisku jednoho ze správců jsem přesvědčen o tom, že ani zavedení nezávislých adminů svobodu na tento server nevrátí. Bylo tu krásně. Pokud někdo má stejný názor, ať se přihlásí pod jménem odchod a heslem 12345 a připíše své jméno na seznam, aby nebyla hlavní strana zahlcena.

Pavson

Mathew

Wopi (bez výmazu dìl)

Monty Python

Stanislav Vašina

Pilgrim

Pabouk (bez výmazu dìl)

Lyrique

imaginary

unseen (bez výmazu děl)

Pecheur

Kombajn (zatím bez výmazu děl)

mník (zatím bez výmazu děl)

nin (díla přístupná jen z Písmák domů)

Dizina

T__o_m

Aki
Rivka
kalais

Bříza
Šílená

bříško
zazoo, Jet...
Albireo (díla dočasně nemažu, ale výhledově ano; nick si nechám kvůli možnosti psát upoutávky na literární akce)

Wiki

Krel (Díla nechám prozatím, kritizovat budu dál, ale publikovat nikoli..)

Merle (díla přístupná jen z Písmák domů)

Shakul (díla přesunuta na www.prg.cz/dilo/)

Kalim (momentálně jsou díla přístupna na "ch-34.zde.cz"; zůstal jsem zde pod označením "ch_34" abych mohl psát kritiky... ;snad je to vše jen dočasné..)

Trapan Šmírák (díla někde zveřejním, v budoucnu asi burkhar.d2.cz)
suva (bez výmazu děl)

Postrach češtinářů

Teichman, Irgun (díla smazána, přezdívky budou během následujících pár dní následovat)

fermosa (díla smazána)


Caesarek
19. 08. 2005
Dát tip
Afér tu bylo mnoho a mnoho lidí nejprve uteklo pod jiný nick a pak na jiné stránky. I já mám několik alternicků - tento není však alternick -je to mé druhé já, které je s mím hafíkem na klinice - ale to jedno. Myslím, že na Písmáka budou dál chodit lidi a nový a to že někdo odejde - to je prostě koloběh života

Další aféra proběhla.

Beatles
02. 12. 2004
Dát tip
co píšeš?

Beatles
01. 12. 2004
Dát tip
Fandím ti, ale to je nefér, cenzura snad není ne??!!!!!!!!!!!!!! To je teda fakt hnusný, kdo to dělá.

Tak, Beatles, předevčírem mi Lyryk pohrozil trestním oznámením, když budu pokračovat ve svých alternickách. To je svoboda, co?

Beatles: Zkus si bejt kontroverzní a hned tě smažou. Zrovna dneska mě smazali podruhý. Ale rozhodnul jsem se, že budu zakládat nový a nový nicky, dokud to tady bude "fungovat!"

fermosa
26. 11. 2004
Dát tip
Beatles: díla si můžeš přečíst na www.literra.cz

Beatles
25. 11. 2004
Dát tip
Proč jste odešli? Kde si můžu přečíst vaše díla? Laskavě si uvědomte, že zvědavé čtenáře okrádáte o svou tvorbu!!:) Vraťte se! Svoboda slova je furt, ne? Sice nevím, kdo vám co napsal, ale odnesem to my, co si nebudeme moci přečíst vaši tvorbu!

Petr_Pan
21. 11. 2004
Dát tip
cinky> .. :-)

Od týhle zkurvený kauzy už uplynul víc než rok. Můžu konstatovat, že ač se některý redaktoři chovaj jako čůráci, svoboda se tu prosazuje! Aspoň někdy! Můj první nick Cinky byl smazán, ale má soustavná snaha se zde udržet nese ovoce, už mě nechali bejt! A tak pište sprostě, seč vám slovní zásoba stačí! Pravidla nelze respektovat, taková snůška kravin se jen tak nevidí. Všem, kteří se mnou tento názor sdílí, držím palce! Cinky, bývalý Postrach češtinářů

Petr_Pan
28. 02. 2004
Dát tip
:..(

Petr_Pan
28. 02. 2004
Dát tip
avi

Naso
19. 09. 2003
Dát tip
Hmm, asi som nebol v správnom čase na správnom mieste. Čo sa to tu vlastne robí? Nerozumiem celej záležitosti. je mi ľúto odchodu niektorých nickov. Vysvetlíte mi to?

Naso
19. 09. 2003
Dát tip
Horeuvedená otázka bola moja 5000-ta kritika na Písmaku. Chcem písať aj ďalšie. Už aj preto, by som chcel pochopiť o čo tu vlastne ide. Díky!

Dabi
11. 09. 2003
Dát tip
*

suva
04. 09. 2003
Dát tip
Se smutkem v duši suva, Aknel, hra, civetta,kajka. Bez vymazu del. Nechci je stěhovat, patřila sem...

Woland: To ani nemusíš, nijak zvlášť si na tom nezakládám. :o))) Ale dík za snahu. :o)

Bříza_
03. 09. 2003
Dát tip
Můžeš si připsat mě, Šílenou a "Bříško" ... do konce týdne uvolníme prostor opravdové literatuře ...

Rakem
03. 09. 2003
Dát tip
Díky, Wolande, díky. Čekám, kdy podle stejného metru adminů zmizí tato tvá urážka............................................................................... Nebo že by nebyla vulgarita jako vulgarita? Že by Lyryk zaspal? A co že ti, Wolande, tak záleží na mém přípisu k Merleho "lit. kritice"? Vyjadřoval jsem se snad k tvé básni??? Nebo máte s Merlem nějakou společnou firmu se zájezdním hostincem? Ovšem že by bylo měřeno všem stejně a že by zrovna Vio či Merle zasáhli, to asi těžko... :-))))

Břízo... takže jak vidím, nedopadlo to...:o( Škoda, byl to kus našeho života... a hezkýho... asi stárnu a jsem melancholická nebo co... takže dneska budu pokračovat v mazání. Standa je už smazanej.... :o( Sejdeme se s vámi doufám v lepších časech na lepším místě... chyběli byste nám!

Woland
03. 09. 2003
Dát tip
Zacina to byt dojemne :-)

Merle
03. 09. 2003
Dát tip
se mnou na seznam (díla přístupná jen z písmák domů)

Shakul
03. 09. 2003
Dát tip
Jdu pryč, bojím se tady. Naštěstí mám díla jenom tři :-)

Nehodlám žít s vědomím, že budu perzekvován jen za pouhé vyřčení názoru na SS-právce...

Woland: Mě je taky úplně fuk, že tu zůstáváš. :o)

Jo, teď teprv vidím, na co jsi reagoval - předtím jsem si nenechala vylistovat všechny příspěvky... Jistě, v tomhle ohledu si skutečně věřím, protože právě za to jsem placená. :o) Obávám se, že nenápaditost, byť z úhlu vznešených básníků pokleslou, by mne nikdo neplatil. :o))) To jen na vysvětlenou, už se k tomu nemíním vracet...:o´)

Rakem
02. 09. 2003
Dát tip
Merleho příspěvek či literární kritika u včerejšího díla Ante Portas od autora Woland: "velmi dobré řekl bych... a strach... to je jen další hajzl, co je potřeba ho chytit pod krkem." Závěr o slušnosti a mazání příspěvků s vulgárními výrazy ať si každý udělá sám.

Woland
02. 09. 2003
Dát tip
Rakem: Diky za neplacenou reklamu, ale na tohle se neda rict nic nez ze jsi vul :-)

Woland
02. 09. 2003
Dát tip
A Monty Python: Az si vsimnu, ze nekde nekdo, kdo je za psani placeny, napsal neco vyznamne napaditeho, tak... no vedet ti nedam, ale vzpomenu si na tebe, slibuju :-)

Lyryk
01. 09. 2003
Dát tip
Něco jako milá pomsta serveru a lidem, kteří tu případně zůstanou, ...

Orpheus
01. 09. 2003
Dát tip
Oj Lyryku, přidám tedy svůj názor...tento tvůj komentář, (na který máš plné právo), je za dané situace, po zneviditelňování nicků a příspěvků "partou správců" a po pokusech břízy ad. o příměří, zkrátka - velmi velmi nešťastným stavěním se po boku těch, kteří zde "zůstanou, věrni" (čemu a komu vlastně?) - takto to na mne působí... ...že fakt teda šlo o to, některé z tohoto serveru (za každou cenu) dostat. Z toho, co jsi zde ve stručnosti napsal, mi nic jiného nevychází...jsou to nové tiché kolty...

opice
01. 09. 2003
Dát tip
mažu své zbylé nicky:) Olina

Lyryk
01. 09. 2003
Dát tip
Orpheus: zůstanou věrni komunikaci, odhalování duše, ne mně osobně, myslíš si věci, které ti bohužel nelze vyvrátit - jenom..., nevyzývám nikoho k opouštění serveru, jenom chci po něm, aby byl slušný k těm, co si jeho slang nevyžádali; já o těchto postojích dlouho přemýšlím a nechápu krutost, se kterou se tu někteří zhostili komunikace se mnou, jen proto, že není zcela a na plné čáře po jejich, není ani zcela po mém, to mi zkus věřit.

opice
01. 09. 2003
Dát tip
odhalovat duši už bych si tady nechtěla ... promiň ...

fermosa
01. 09. 2003
Dát tip
Pane Bože Lyryku, zkus se někdy poslouchat. Takhle majitel serveru nejedná. Mluvíš tady pořád dokola o zákonech a pravidlech, která nejsi schopen dát dohromady. Pokaždé když začneš komunikovat s M_P nebo S_V - i člověk, který nezná situaci pochopí, že útočíš a samozřejmě oni to oplácejí. Tohle všechno je z mého pohledu osobní msta. Jakési vyřizování účtů. Samozřejmě oboustranné, v tomto nestojím na žádné straně. A tohle, mezi, jak ty říkáš " slušnou " společnost nepatří. Nejsi o nic lepší.

Neopouštějte ještě potápějící se loď! Třeba nám tu vodu z podpalubí ještě vypumpujou. :-)

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
At je to jak chce, popisovat svuj odchod z nejakeho serveru jako udalost, to musi byt panecku sebevedomi :-)

Dabi
01. 09. 2003
Dát tip
Lidi prosím Vás stačí jen trocha trocha dobré vůle

BorisCvek
01. 09. 2003
Dát tip
Pavson: jsem pro založení nového serveru.

Boris, Pavson, ... : Ono... neni to tak jednoduchý. Písmák má obrouvskou členskou základnu, obrovské kulturní zázemí... Písmák není jen o literatuře, ono to tu je... docela vydatnej kus života sem člověk může nacpat. Něco takovýho se stovkou lidí nevypipláš.

Rowenna
01. 09. 2003
Dát tip
Lyryku, tohle jsi chtěl? Aby odcházeli slušní lidé, kteří vždy s nadhledem a korektně přistupovali ke všem bývalým a současným causám? Pavson k nim bezesporu patřil. Nikdy jsem neměla pocit, že podléhá emocím víc, než je zdrávo. Tohle čištění chlíva podle tebe, bylo to opravdu nutné? :-(

MA
01. 09. 2003
Dát tip
hůůůůůůůůůůůůůů, už se zase můžu smazat - jupííííííííííí:))))

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
ad Kontrabasnik: jo jo. Prislo mi jak je pismak mizerny, nez jsem omylem zavital na server blueworld a zjistil tamni "uroven" :-) Zalozit server je jednoduche, dostat tam dobre tvurce je vec jina...

Albireo
01. 09. 2003
Dát tip
Zůstávám tu jen tak dlouho, dokud nepřekopíuji všechno na BlueWorld. Ambrosius: když bude někdo pumpovat, Lyryk bude vrtat další díry pod čarou ponoru. Dabi: dobrá vůle by musela být na obou stranách. U Lyryka ji nenajdu ani s mikroskopem. Kontrabásník: Také jsem na Písmáku nechal krásný kus života, ale tohle už fakt nejde. Woland: Každý server je tak dobrý, jak dobří jsou jeho autoři a správci. Na BW je spousta grafomanů a hezkých pár dobrých autorů (teď třeba už i Rowenna, ale i řada těch, co tam byli - třeba Veronika Vlachová, Mary Smith, Sarah von Akonitez, Šárka Hubená, Klára Sojková, Petri Chenoa...). Jen si je člověk musí najít. Pokud bys posuzoval Písmáka podle náhodně vybraných autorů, došel bys také k závěru, že je to bída a utrpení. A správci jsuo tam velmi dobří a vstřícní, i když příspěvky před zařazením schvalují (schválí prakticky všechno, pokud to nemá třeba chybné kódování apod. a není to třeba chvála Mein Kampfu). A odchod řady autorů, kteří Písmáka profilovali, událost opravdu je. BorisCvek, Pavson: Pokud nějaký "Nový písmák" vznikne, hrozně moc rád se do něj zapojím!

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
Albireo: Zatim jsem na bw nenarazil na dilo, ktere by me oslovilo... A z toho slova "profilovali" se mi jezi chlupy na... no radsi ani nepovim kde. Pismaka snad profiluje kazdy kdo sem pise, ne? Nebo existuji nejake kategorie?

Rowenna
01. 09. 2003
Dát tip
No právě, Písmák není jen ten zatracený server, který se dá koupit jak houska na krámě, ale tisíce opravdu výborných děl, celé to barvité společenství lidí. Písmák dýchá jen lidmi, ne adminy a správci. To je jeho nejcennější devíza, a ta je k nezaplacení. A pokud tohle správcům nedochází, tak je to dočista hrůza. BW je svým toptenem děl opravdu odstrašující.

Já bych počkal jak se věc vyvine. Pokud se Lyrik stáhne se svou partičkou správců do ústranní, tak by se mohl obnovit poklidný stav. Ale velcí písmáci odcházejí a jestli to bude pokračovat, tak se rány nezahojí. Pokud tohle Písmák přežije, tak už nikdy nebude jako dřív. Jsem plně pro něco jako nový písmák, ale pokud má vzniknout tak velmi rychle, než odejde veškerá elita.

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
Rowenna: prave ze dycha takovym mnozstvim lidi. Rekl bych, ze se da s uspechem pochybovat, ze ti nejhlasitejsi jsou zaroven nejlepsi basnici. Takze at si kdo chce jde kam chce, zitra uz tu bude nekdo jiny a treba daleko lepsi...

Rowenna
01. 09. 2003
Dát tip
No, a v tom s tebou právě Wolande nesouhlasím. Osobně mám třeba Mathewa v oblíbených autorech. Mi by scházel. Mi by lidsky scházeli Vašinovi. Pavson. Všichni, kdo odcházejí. Řekneš si, no a co, jde se dál. Jenomže každý z těch lidí se nějak zapsal do koloritu tohohle prostoru. Oni pro něco chtějí odejít. Třeba i kvůli tobě, aby ses tady mohl cítit dobře, a nebát se, že se nějakému pochopovi něco z tvého díla přestane líbit. A tak tě vymaže.

Woland: nechceš být konkrétnější? Kdo je hlasitý? A čím? Nebo jen tak zobecňuješ a urážíš stylem:však to máslo máte všichni ....:)

Lyryk
01. 09. 2003
Dát tip
mně také odešli oblíbení autoři, ale právě z toho důvodu, že tu pravidla nebyly, slušnost nikoho nepoškozuje, není třeba se čílit;

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
Ja mam zase mezi "nej" jednu basnicku od Lyryka (ackoliv zbytek jeho tvorby povazuji spise za prumer). A to ze ti nekdo schazi lidsky - no prece nepachaji zadne demonstrativni sebevrazdy, ne? Komunikovat s nimi muzes snad i mimo pismaka... Az se zacnu bat, ze mi tu nekdo zacne neco mazat, odejdu taky. Ale nebudu kolem toho delat hystericky vykriky a blabolit neco o svobode, protoze tohle cernobile videni sveta je mi nejak proti srsti.

Dabi
01. 09. 2003
Dát tip
Albi, tak jsem to taky myslela...

AAchen
01. 09. 2003
Dát tip
Odpovím pod stále ještě existující AAchen ( za chvíli ji také umlčím, holku nešťastnou ). Nehodlám už situaci komentovat, odešel jsem. Rowenno tvoje chvála mi vážně až dojala. Doufám, že se nejen s Tebou, ale i s ostatními mně milými Písmáky ještě někde literárně potkám. Ke konfrontaci s lyrykem dříve nebo později dojít muselo, protože mé pojetí bylo opravdu úplně jiné. Já se chodil na Písmáka BAVIT. A obrovsky jsem se bavil. Diskuze, která se nejednou rozjela pod dílem, často předčila dílo samo. Nezapomenu např. na diskuzi pod mým dílkem Tour de Lyryk ( kdo ji nečetl, věz, že vzdor názvu nijak útočná na nynějšího správce nebyla ). Na to, jak jsme se tam vyřádili s Monty P., Stanislavem V., Wopim, gd, nin a dalšími nezapomenu. Pro tento druh zábavy zde napříště nemá být místo a mě nic jiného nezbývá, než jít o dům dál. ( Přeci jen jedno kousnutí na závěr - Lyryku, můj odchod je pomstou serveru a těm co zůstanou? Potom díky za kompliment ). Vymazaný ( nezaměňovat vypatlaný ) Pavson

Rowenna
01. 09. 2003
Dát tip
No, dyk jsem taky závodila. Vlastně ne, já byla mezi čumily. Toho dílka je taky škoda. :-(

gd
01. 09. 2003
Dát tip
zatím čekám, jak se situace vyvine. pokud nebudou nezávislí adminové volení písmáky a pokud nebudou "zákonná" pravidla nahrazena normálními, stěhuju se na totem.

Wopi
01. 09. 2003
Dát tip
MP a SV už taky šli, já tady končím s veškerou publikací, ale nic mazat nebudu, ať to tu klidně je, dokud to někdo mocný nesmaže.

Humble_
01. 09. 2003
Dát tip
Wopi: Jsem hodně smutný, moje fungování na Písmáku tímhle z větší části ztrácí smysl. Jinými slovy, odchodem MP, SV a Tebe dosáhl správce všeho, co mohl chtít :o(

Wiki
01. 09. 2003
Dát tip
Bez Monty a Standy a ostatních, kteří odešli a ještě odejdou, bude Písmák jen ubohým torzem toho, co býval....... ztratí se z něj život, legrace, skvělá díla, která mimochodem teď Monty publikuje na Totemu, kde samozřejmě všechny bývalé Písmáky uvítali s otevřenou náručí. Ale žádný literární server není a těžko kdy může být jako byl Písmák.Písmák to jsou především ty skvělé duše, které se tu potkaly. lidi, pro boha, vzpamatujte se, dokud je ještě čas!!!!!!!!

Wiki - ale to přece Lyryk chce - nestojí tu o život a legraci, ani o skvělá díla, která jsou z jeho pohledu pokleslá, komerční a "nenápaditá" - mimochodem tím mne pobavil nejvíc, protože dokážu jistě pochopit, že má tvorba někomu přijde pokleslá, komerční, vulgární, laciná... ale "nenápaditá"... to je opravdu fór století... Lyryk tu chce mít velmi seriózní, velmi novátorskou, velmi etickou a velmi nudnou, alespoň z mého úhlu pohledu, literární dílnu, kde bude vládnout jako Zeus na Olympu... oh, to bude jistě moc pěkné, možná se někdy přijdu podívat. Ale spíš ne. :o) No nic, jen jsem si odskočila od mazání, Standy už je třetina v hajzlu a pak nastupuju já...

Wiki
01. 09. 2003
Dát tip
Anonyme , kdo jsi ? :-)

Albireo
01. 09. 2003
Dát tip
www.pismak.net? Jsem hrozně napnutý, píšu si na pátek do kalendáře. A přeju tomu novému Písmáku, ať ho nikdy žádní lyryci nezlikvidují jako tohohle.

Jerome
01. 09. 2003
Dát tip

Wiki: Moc se bojim, že to prostě už nepůjde, že už nejde jít z5. Škoda. Jsem zvjedav na pátek na pismak.net:-)

Wiki
01. 09. 2003
Dát tip
taky jsem zvědavá, co se vyklube v pátek:-)

Kodynie
01. 09. 2003
Dát tip
Wiki: Taky jsem zvědavá na pátek.

Já se pátku asi nedočkám. :-)

Není ten Anonym34 Odpad?

Odchod
01. 09. 2003
Dát tip
Nie - nie som Odpad. Prisiel cas na novu cestu (neda sa tomu dalej prizerat) - konkurenciu pre Písmáka. Postaram(e) sa o to... (sorry za pouzity Nick, anonymne sa nedalo nic viacej posielat)

Yossarian
01. 09. 2003
Dát tip
aby ten anonym nebyl LYRYK!! ale v pátek uvidíme

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
Monty Python: ty si tak strasne veris, ze jsem az rad, ze je mi uplne fuk, ze jdes nekam pryc :-) all: nezmizely tu nejaky prispevky?

Woland
01. 09. 2003
Dát tip
Anonym: Mne se to zdalo... budiz, ty moje byly stejne off topic. Uvital bych sice kdyby se nekde oznamovalo co a kde se mazlo, ale verim, ze se k tomu treba casem dopracujem :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru