Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

cháron převozník

01. 09. 2003
2
0
1449
Autor
Nicname

to je tajemství

Začínám tě chápat, rybí kůstky hnijou v moři, tak velkém za městem v Tvých očích.
Poslouchám.. i když trpělivost je má slabá stránka.Cháron převozním a jeho tajemství.
Pochybuju, jako Ty, vznáším se a letím, město zabalené v oblacích. Že ustoupí mým dotykům červené slunce, na černé obloze,
Řetězy okovům,systémy pramenům.. až pokloní se štíři rybám. Mlčíš. Naučíš je ta správná slova. Žádný gesta,něco v Tobě spálil oheň a něco vzala voda. Je jasné co chci říct, je ale jasné co oni chtějí říct?NIC a ? odpověz si sám.Drsná realita? vážně? Karty sami se obrací. Chtěl ti je vzít, chtěl to i po mě..chtěl ať vidí to celej svět. Jeho malej svět. Je jako ty,na provazu dlouhých roků sám sebe oběsíš.Mnoho lidí a tak málo břehů..příteli, chtěl sem jen říct, že byl si na té lodi semnou..i s mým tajemnstvím..že neodvezl jsem tě na druhý břeh, že nedal ti požehnání, o tom samozdřejmě pomlčím.Nic! prázdno..podívej na Zem, truchlí, hledají odpovědi na mé otázky, klekají si na kolena, potřebují mě. Už ztloukají mu kříž, ano je to směšný, jak nesou ty prkna a...nejsem tam a oni také ne..to je na tom legrační, že? Posloucháš mě? Nenech si to divadlo ujít, vždyť kolik je zde zábavy? jak sebou hází, trhá řetězy..povolí? Kdo? ptáš se, vždyť sám víš. Raději dívej se..to je show.Jak křičí jeden přes druhého, odejdi,nebo zmiz, objímajíc své ego,pošetilost,symbol krásy a síly, objímajíc sebe navzájem..mají strach že nikdy dnešek nebude jako včerejšek a zítřek,mají pravdu. Chááárooon! pamatuj si mé jméno a kdykoliv ..a kdykoliv jistě..tě zas uvítám!

 


Armand
07. 09. 2003
Dát tip
rozhodně píšeš zajímavě. Domnívám se, že by tvému hloubavému dílku slušela menší četnost chyb a překlepů. Za všechny: přechodník v množném čísle není "objímajíc" atp. ale objímajíce atp... každopádně si tipnu, protože to cos napsal(a?) stojí za pozornost. *

Nicname
02. 09. 2003
Dát tip
je to proslov chárona k člověku, je to o lidech jejich egu, pošetilosti a morálce...do hloubky to nevysvětlim!:)

Galadriel27
02. 09. 2003
Dát tip
děkuji.. to mi stačí..:-) zapomněla jsem na tip! dodatečně..:-)

Galadriel27
01. 09. 2003
Dát tip
:-( četla jsem to třikrát..chvílema se mi vyjasňuje..chvílema tápu..smrt a převozník? lidi v bezvědomí..?Prosím pomož,ráda bych to pochopila plně.. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru