Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobrodružství malého Bleska

Výběr: Lord_of_the_Rings, Rabb
02. 09. 2003
10
2
2247
Autor
Buřinka

 

Bylo to hodně, hodně dávno. Když to bylo tak  malinké, ani to nebylo poznat co to bylo. Jenom podle mámy, pokud jí to malinké stvoření vlastně mělo. Ale ono jí to mělo. Byla Klisna, neboli kůň. Taky to mělo tátu neboli koně. Takže to bylo jasné, že z toho bude taky kůň, ale zatím to bylo hříbátko. Docela malé, rozpustilé hříbátko. Rozpustilé, ale moc, moc, krásné. Celé černé. Bylo po svém tátovy. Ten taky měl černou barvu. Jeho maminka však měla bílou barvu. Mělo také brášku Kudrnu, který byl hnědý. A tak se blesk, jak se jmenovalo, učil chodit a běhat.

Bleskovy byl jeden rok. Už uměl běhat a chodit. Jeho bráškovy byly čtyři roky, takže uměl cokoliv má velký bráška umět. Jenom jedna věc mu nešla, dělat kotrmelce.  Jenomže ty přece neumí dělat ani máma, ani táta. Ty přece neumí dělat žádný kůň.

Když se blesk dozvěděl, že je u nich na dvorku cirkus, zeptal se jestli tam může pracovat. Maminka s tatínkem mu to dovolili. A tak když mu dosáhl dvou let, měl již své první představení, které dopadlo moc dobře.

Jenomže jeho bráška Kudrna, na něj žárlil, protože také chodil do cirkusu, ale představení vždy zkazil a tak ho vyhodili. Skončil opuštěný a bez rodiny.

Za čas se znovu setkali a žili spolu až do smrti.


2 názory

Cornelie
01. 05. 2008
Dát tip
Potěšilo:)) *

vesuvanka
23. 07. 2005
Dát tip
Milá pohádka.... TIP

Eileen
20. 07. 2005
Dát tip
huuu jeste bych opravila PROSIM to A tak když mu dosáhl dvou let, musim se u toho desne smat, pardon jinak je to mile, opravit chyby a jeste nejak rozvest a neutinat sotva hribe vyroste

Rabb
20. 07. 2005
Dát tip
Tak jak už ti mnoho čtenářů napsalo: na osmiletou holčičku je to hezký. Je to taková pravá povídka z pohledu dítěte. Je krásný přečíst si něco od někoho, kdo vnímá svět trochu jinak, než ti starší. Udělala jsi mi radost, myslel jsem, že dnešní děti už sedí jen u počítačových her a na okolní svět a na pohádky kašlou, ale přesvědčila jsi mne, že v každé špatné společnosti se najde výjimka:-) Dám ti MEGA T!P a přidám se k Lordovi s Výběrem:-)

Buřinka
19. 07. 2005
Dát tip
díky za obrázek andromedo

andromeda
28. 06. 2005
Dát tip

Téda, tak za to, že je to moc pěkné, tak máš ode mě Tip.A proto, že si to napsala v osmi (a to to ještě přidá na kráse), si to zaslouží Výběr... P.S.:pokud potřebuješ pomoct s pravopisem, vyhledej pomocníčky(nebo mě, já ti taky ráda pomůžu).

Lorena
29. 11. 2004
Dát tip
pěkná pohádka...tip

No teda - na to, že je ti 8, je to fakt dobrý! Takové veselé, příjemné čtení, které zvedne náladu. To víš, že tě taky podpořím tipem, aby i tobě tady bylo veselo. Myslela jsem si, že nejmladším Písmákem je tu Lord_of_the_Rings (12 let), a ono ejhle - zničehonic tu vykoukne nějaká osmiletá Buřinka a už píše! Tak to je bezva, jen tak dál, držím palec! ;-D

PS: Jestli chceš, aby se ti v osobních údajích objevil věk, musíš zadat do kolonky "datum narození" své datum narození v pořadí rok-měsíc-den (a vložit tam i ty pomlčky - ale bez teček za dnem a měsícem). Příklad: Pokud ses narodila třeba 25.8.1995, pak to bude vypadat 1995-08-25.

Arien
01. 04. 2004
Dát tip
Téda, v osmi letech jsem vymyslela ještě s jednou holkou naprosto infantilní pohádku o holčičce, co měla nějakou hnusnou věc na hlavě, a její sestřička se s ní vůbec nebavila a poslala ji pryč a ta holčička myslím potakal nějakého prince a možná tam byla i nějaká studna, kam tu hnusnou věc shodila... Vím, že jsme to rovnou hrály a mám takové podezření, že mi bylo deset... ale stejně jsem se tou "pohádkou" eště asi dva roky chlubila. Musím dát tip už jenom za to, že se tak malinká holčička vůbec zajímá o psaní. Přeju Buřince moc a moc roků strávených na písmákovi.

horník
04. 09. 2003
Dát tip
ahoj buřinko, mě by zajímalo, co spolu zažívali v době, kdy spolu žili až do smrti. doufám, že to ještě nějak rozpracuješ a za ten začátek zatím tip

Yossarian
03. 09. 2003
Dát tip
sem nemoh tušit, omlouvám se

Yossarian
02. 09. 2003
Dát tip
Bleskovy byl jeden rok - ježíši to nemyslíš vážně!!

Buřinka
02. 09. 2003
Dát tip
Tuhle přezdívku používá dcera, které je 8 let a která sem chtěla taky psát. Bohužel nevím proč se u "autora" neukázal její věk. Myslím si, že by jí spíš pomohlo něco povzbudivějšího.

Kolben
02. 09. 2003
Dát tip
Já toho prcka podpořim TIP ať mu to vydrží. Toho Tipa dávám už jen za to že má snahu a odvahu vpadnout do týhle džungle:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru