Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsi jako víla co přišla z neznáma..

03. 09. 2003
2
0
1293
Autor
Tristram

(musím upozornit, není to nic moc básnické.) Jsi jako víla co přišla z neznáma a sklopila oči, já řekl si prohrála, ale to jsem se splet. To byla tvá zbraň, ty tvoje oči, těma jsi získala celičký svět.

Jako anděl jsi přišla z neznáma, stačilo pohledů pár. Tvá tvář byla halena ve světle slunce co zářilo přes okraj stromů. Z okna se valila ta světelná zář, já nemohl se vynadívat. Byla jsi jako anděl. Tvé oči se tím světlem celičké prozářily. Byly čiré jako světlo samo. S letmým úsměvem sis na tváři hrála, snad myslela jsi, že ho nespatřím. Byla jsi nesvá. Já zase nesvůj. Snad proto, že anděla nevidím každý den.

 

Tvůj příchod byl pro mne zradou. Zradil mne můj rozum a smysly se pomátly. Víš přece jak tepe krev co tryská v srdci! Tak já se cítím, když jsi mi nablízku. Tak já se cítím, když jsem v Tvé moci. Tak se já cítím- jsem v Tvé moci. Nemusí být večer, abych viděl siluetu tvého těla a nemusí být ráno, abych ti za nové děkoval. Stačí když je-něco-pak všechno jde už samo a nezbývá čas, abych litoval.

 

Že stačí tak málo a všechno je naruby, to mne samotného straší. To málo je vztek, to málo je pýcha. To málo, je někdo, kdo oheň nerozdmýchal, ale hasit chce žár. Chce bořit cizí zámky. Chce získat pocit věčnosti. Chce pro jednou, či vícekrát se zmocnit tesknosti. To málo jsem popudil já, snad, oni to říkají, že já jsem dal, podle nich-snad, i falešnou naději. Chce smrt, ne svou, však raději.


bielaaura
18. 03. 2004
Dát tip
Napísal si aj o očiach čírych ako svetlo samo, dávam Ti tip:-)

Tristram
18. 03. 2004
Dát tip
děkuju:) dnes se mi to stalo ještě víc krizovým tématem, protože jsem až po uši zamilován..a to tak, že děsně moc:)

Zuzák
15. 11. 2003
Dát tip
Není to básnické... ale je to od srdce. A je mi to blízké, ani nevíš jak... *

Tristram
15. 11. 2003
Dát tip
a dnes se to co jsem napsal líbí i mě.. a ještě k tomu, je to i v srdci.. to jsem rád*

Tristram
21. 09. 2003
Dát tip
ještě snad jen říci, že jsem nebyl sto,a nechtělo se mi to rýmovat přesně, chtěl jsem to uvolněnější, ikdyž je tam docela ten "pokus" o verš..

Monie_Kim
04. 09. 2003
Dát tip
...vsecko nemusi mit prece presnou skatuli....me se to libi :-)

Tristram
04. 09. 2003
Dát tip
díky všem:)

KayTee
03. 09. 2003
Dát tip
tak proč básně rýmované???? Báseň v próze - to jo Ostatní - určitě Úvaha - možná

_Daddario_
03. 09. 2003
Dát tip
Některé obraty a slovní spojení pěkně zní, jinak rytmicky a "rýmicky" naprosto mimo. Jak již bylo řečeno přede mnou, na poli básněné prózy by jsi snad sklidil nějaké ovace.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru