Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Škola - základ života

08. 09. 2003
1
0
5321
Autor
Nevyn

            Je pravda, že škola nám dává nějaký ten základ, ale dává nám opravdu základ života? Když to tak vezmu tak nám dává teoretické vědomosti. Co s nimi, když je člověk nedokáže využít? Je spousta lidí, kteří ve škole byly nejlepší a pak vyšli ven. Dostali se do reálného světa, kde každý už musí jednat sám za sebe a to nezvládli. Nedokázali své velké vědomosti převést do běžné životní praxe. Ano, bez těch vědomostí by to taky nešlo, ale jen s nima to má úplně stejný konec.

Škola není jen učení se nazpaměť, ale měla by být spíš praktická. Žáci v lavici dnes odříkají svou naučenou látku, vyslechnou něco novýho a to je vše. Když jim pak někdo dá projekt, který mají zvládnout sami tak to už se hroutí k zemi.

V této situaci většinou obstojí ti horší, ale jsou opravdu horší? Oni mají jen špatné známky a to podle mého názoru neznamená, že toho moc neumí. Teda někteří jsou fakt tupí, nechci aby to vyznělo nějak špatně. Prostě někteří nedokážou žít v reálném světě. Ty není potřeba trestat, ale je nutností nás všech naučit je samostatnosti.

Škola nám dává vědomosti, ale už nedává možnosti na to jak je využít. Měla by být více praktická než teoretická. Můj názor je, že den v praxi dá víc než týden učení se nazpaměť.

Škola je základ života, ale jen do doby než se stane ideologickým šprtání se spousty věcí, které normálnímu člověku nedávají smysl, nazpaměť.


Yossarian
08. 09. 2003
Dát tip
aneb shrnutí: dnes mají všude otevřené dveře zloději a gauneři a ta škola je ve skutečnosti ještě horší než píšeš

Watukina
08. 09. 2003
Dát tip
Svým způsobem to věděl už Komenský, no, a vem si, že stále ještě existují lidé, kteří se snaží tento stav měnit - bohužel globálněji to nejde a nejde.Já sama jsem přesně ten příklad člověka, který se nikdy nešprtal zpaměti - a podle toho to taky občas na vysvědčení vypadalo - a podívej, podle Tvé úvahy jsem zůstala netknuta školním biflením ... a bohužel encyklopedické znalosti ( a velmi, velmi podrobné ) vyžadují při všech přijímacích řízeních na VŠ ... on si člověk prostě nevybere ... asi jde o to, vybrat si ten správný způsob biflování, flákání a praxování,smíchat jej dohromady a kápnout na toho, kdo Ti to sežere :) V každém případě mě těší, že se nad tímto problémem někdo zamýšlí :) A dáme zdravý tip, ať si Tvůj názor přečte víc lidí, třeba ...

katugiro
08. 09. 2003
Dát tip
úvaha školácká, leč přece jen uvažující, což oceňuji :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru