Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kokain - film

09. 09. 2003
0
0
824
Autor
sympatak

Vážně tady nehodlám dávat návod na přípravu (-8

Na počátku bych Vás poprosil o malé zamyšlení. Vezměme si film. Na jakou věkovou skupinu musí producenti směřovat své filmy, aby vydělali své „drahocenné penízky“? Ano správně, také si nevzpomínám na mnoho starších lidí v prostorech kin (i když…). Mladí lidé tvoří trh. A proč tedy dělat filmy, které takto širokou skupinu neosloví?

A ač je pravdou, že my teenageři jsem poněkud jednoduchou skupinou, které stačí bum prásk a je z toho letadlo. Ne každý však ocení tyto počiny proti filmovosti.

Proto je tady ta druhé skupina, kterou musí oslovit alespoň námětem. Nyní se zeptejte své nedoslýchavé babičky, co si myslí o nastupující generaci.

Odpověď byla jistě jednoznačná: „Fetují a pořád samý alkohol. Párty a volná promiskuita.“ Babi, to jste ale zaspala dobu. 60. léta skončila a doba se změnila. Je však pravdou, že komunitu mladých dříve osloví film, který nepoukazuje, jako x desítek různých přednášek, o škodlivosti a odpornosti drog.

Odkloním se však od hluboké debaty, poněvadž už jistě víte o čem film Kokain bude (ono já bych to nečekal). Když ještě vezmete v potaz, že film patří do kategorie Ano, opravdu se to stalo, zjistíte, že film má opravdu neuvěřitelně poutavý příběh…

 

Žil, byl jeden chlapec. Chlapec jménem George Jung (Johnny Depp) žil v obyčejné rodině. Prostě typický Američan s pracovitým otcem a stále skuhrající matkou, která využije každé příležitosti, aby z domu utekla. George otce miluje, ale nikdy by nechtěl dopadnou stejně, proto se ihned po škole se svým nejlepším přítelem Tučňákem rozhodne uniknout do jiného světa. Bájná Californie – pláže, holky a drogy. Co víc si přát?

Ale plážový trh se brzy zdá Geogovi příliš nedoceněný, když jemu se v hlavě už honí spousta nápadů na výdělek. Jedinou věcí, kterou potřebuje je teď potřebný materiál. A k tomu mu napomůže jeho nová láska Barbara, jednoduše Barbie (Franka Potente), jež má přítele, který má přátele…

Netrvá to dlouho a za spolupráce Dereka (Paul Rebens) se Geogovi obchody rozvíjí natolik, že je třeba podstoupit pořádný rozlet. Vzhledem k tomu, že jeho milá Barbie pracuje jako letuška to nebude toliko veliký problém. S novým trhem však vznikají nové konexe, ale i nové problémy. Takže zanedlouho přichází první incident se zákonem – a jsou z toho dva roky natvrdo. Tento trest však nepřichází sám a na George se to sype ze všech stran. Naše drahá Barbie, která povýšila na snoubenku bohužel nepočká na drahého překupníka… Zní to od ní jako zrada, ale nemoc přichází nepozvána.

S pohřbem Barbie ztrácí Geoge mnohem více než jen životní lásku. Je odhodlán skončit. Už žádný další kšeft, ale kriminál vás naučí jednu věc dokonale a tou je zločin…

Georgovy schopnosti se začínají zdát více nežli chvályhodné a toho si všímají i vysoko postavení papaláši. Z obyčejného chlapce je nyní Escobarův (Cliff Curtis) první muž na nově vznikajícím trhu.

Život zhrzeného podnikatele začíná nabírat nové obrátky a do života vstupuje i žena číslo dvě s jiskrou jedničky. Penelope Cruz – svůdná krása propůjčená Mirthe by nedala spát nejednomu muži. Ona si už vybrala. Jestli už kvůli peněz či z ryzí lásky, to už ví jen - Escobar. Netrvá dlouho a přichází i žena číslo tři. Ne, že by se z Geoge stal najednou pedofil, ale dceru miloval snad více než obě předešlé.

 

Ale, ale, ale… S velkou mocí přichází i velké problémy. Bum prásk a z ničeho nic jste na dlažbě a to i přesto, že vás z obchodu vyšplouchl váš přítel… Policie nebere žádné ohledy.

Nyní stojí George na začátku. Tak jak nikdy nechtěl dopadnou. Bez peněz, s dcerou, která ho má sice ráda, ale matka ho nenávidí…

George má ještě jednu možnost. Jednu akci. Už jen poslední zásilku a bude konec. Jediná zásilka toho nejlepšího, co kokain nabízí…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru