Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže III

03. 09. 2003
2
1
2989
Autor
halivera

2.září 2003

   po probuzení se snažím upamatovat si nějaký ten sen. kde nic tu nic. že by spacák nebyl příhodná materialita pro snění? dobře, počkám si na peřinu.
   rozhlížím se v denním světle po pokoji a s hrůzou zjišťuji, že je vyvedený celý v bílem a kam oko pohlédne samá skříň. ups. nechutné to věci! s tím se bude muset něco udělat. třebaaa... třebaaa... vyndat dveře a udělat ze skříní police. jupííí! hned je to drobátko lepší.
   tak a teď umýt koupelnu a záchod. některé dveře musí být přeci od komory s mycími prostředky a spol. prima, mám je. dokonce si můžu vybrat z několika nabízených možností. volím mr. propra. ne že bych měla v oblibě plešouny nebo svalovce, ale citrónová vůně mi přijde nejpřijatelnější.
   v kuchyni mi pan pavel nechal výtečnou snídani. přece jen se vyplatí mít v domácnosti muže. každé ráno může zaběhnout vyvenčit,  v tomto případě pofiderního, psa a přinést čerstvé pečivo.
   vyrážím obhlédnout okolí a uskutečnit první nákupy. kód vstupních dveří si opakuji celou cestu a pro jistotu si ho i s adresou ukládám do mobilu. jistota je jistota. na cestu zpátky bych se uměla zeptat a domovnice, které jsem byla panem pavlem představena při odchodu, by mě jistě pustila do baráku, ale před bytem ve třetím patře bych seděla až do příjezdu paní kláry s dětmi z letiště.
   abych nezapomněla, měla jsem to potěšení seznámit se s hospodářem. nejen, že se důležitě tváří, ale také si tak připadá. netuším, kde k tomu bere odvahu. oblek mu byl nejméně o číslo menší a  neustále mobiloval.  vybavit byt pro 6 členou osádku se mu ani omylem nevydařilo. z toho všeho co mně konkrétně slíbil (například stolek pod comp s pracovní židlí, bych teď nemusela ťukat do klávesnice uložené na kolenou a rozlamovat se ve starožitném křesle) nesplnil zhola nic ni 14 dní poté.
   děti vypráví story z letadla, vojtímu se nejvíce zamlouval řidič s mercedesem, který je z letiště dovezl. mně se zamlouvá, že mi někdo udělá večeři, můžu se jít naložit do citrónové vany a dospat resty z předešlého dne.
  ding, dong

 


1 názor

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
:-)

Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
.. jé..._))

alim
19. 09. 2003
Dát tip
pises mooooooooc poutave, vtahnes do sveho monologu a clovek je tam vsude s tebou....:-))) asi si prectu vsechno...i tak se da pokecat:-)))) takze ...pis,pis,pis cau...a hezky psani...

halivera
19. 09. 2003
Dát tip
alim :o) děkuji. semo tamo se i snažím ;o) hezký nejen dnešní den

halivera
18. 09. 2003
Dát tip
eheh aliiiin, jsem potřebovala udržet vojtího pozornost ešče aspoň chvilku :o) tvoji si ohlídám jinako ;o)

alina
18. 09. 2003
Dát tip
xixixixixxixixixix ;))

alina
17. 09. 2003
Dát tip
tak já jdu taky dospat nějaké resty .... jo, a halíí, co bude s nějakám tím sníčkem? Vojtímu jsi vyprávěla nějakej o kolotočovi - a nám nits?? fňůůk

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru