Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On a Ona

23. 09. 2003
2
0
1862
Autor
Osirie

Už je to hodně dávno co se potkali on a ona.Potkali se, pozdravili a šli zase dál. Až jednoho dne se zastavili a začali si povídat. Už ani nevím o čem to bylo ale rozcházeli se s přáním zase se brzy setkat. Přání se vyplnilo a než uběhlo několik dní mluvili spolu znovu a domluvili se že spolu půjdou do kina.

 

Byla tma když v tom ucítila na své ruce teplo ruky jeho. Jejich hlavy se k sobě otočily a i v té tmě bylo vidět plamínky které jim v očích zahořely. Věděli o nich jen oni dva. Ten pocit se nedá popsat. Jako by na jejich srdce překrásný motýl usedl a srdíčka jim hladil...teplo se rozlévalo po celém těle, našlo si každé místečko a oči se nechtěly od sebe odtrhnout.

 

Domů jí doprovázel. Musím už jít....ne, ne, počkej ještě, musím ti něco povědět! Ústa přiblížil k jejím docela blízko. Ucítila jeho vůni, vlhkost rtů a její ještě ustrašená ústa se nechaly jeho rty rozevírat, dokonce polibky opětovala. S pociem zoufalé žízně se rty do sebe vpíjely, tiskly se k sobě takovou silou že se ani dýchat nedalo, těla se chvěla jako struny rozehráté harfy a stále neměli dost. Už se nestyděla, už pochopila co znamenají slova touha, vášeň, láska...poznali oba dva že on je muž a ona žena.

 

Ten den se hodně změnilo. Měli oba dva málo času ale byli spolu každý den. Ukrajovali z pokladu lásky, létali v oblacích, hráli na honěnou s hvězdami, topili se v moři, bojovali s hurikánem a nechali se spalovat ohněm lásky. Večer se nemohli rozloučit a pak netrpělivě čekali na příští den až se jim oblaka znovu otevřou a až se jako peříčka znovu vznášet budou.

 

Čas běžel, rok, druhý a pak přišel ten smutný den, den loučení. Přišel k ní a v ruce cosi mačkal. Byl to prstýnek co mu kdysi babička dala. Třesoucí se rukou vzal jeji dlaně do svých a prstýnek jí na prst navlékl. Kousíček zlata s přáním buď jen mou. Třesoucí se ústa a slzy byly přísahou. Ten večer byl velice krátký, aspoñ se tak zdál když je čas krutě od sebe trhal.Milovali se ale pak musel jít. Nenechal jí ale samotnou. Kousíček života jí nechal...k tomu se ale později přiznal.

 

Byl to krásný čas. Jednu lásku měla na obrázku a druhou dával čas. Obrázek líbala a tu druhou hladívala, občas i do polštáře plakávala. Když cítila vánek nebo bouři, pak tiše šeptala...tam všude jsme s láskou byli a své sny snily.....

 

Z té ženy se máma a manželka stala a tři krásné děti porodila. On byl stále pryč ale její láska zůstávala a také ji dokazovala. Až jednoho dne ji jako bič jeho slova zasáhla. Vracela se z práce domů a těšila se na dlouho slibovaný výlet. Přišla k němu do kanceláře. Nemůžeš se mnou jet !...a pak po chvíli přišla další rána. Nejedu sám, jedu s ní.

 

Čas se zastavil, obloha se zatáhla a odevšad vál jen chlad, přestala dýchat, přestala žít, umírala.Nic nechápe, nemůže jít, tak sedá do auta a jako ta lodiřka hnaná větrem ujíždí a neví kam. Z přístavu pryč, nikdo ji nestaví, nikdo se nezeptá proč má ořo pláčem spálené...i to auto mlčí  a ani nevyčítá projetou červenou na semaforu...odjela z přístavu. Nechala tam lana která si nechala splést aby až příjde bouře a zlý čas aby ji žádná vlna na širé moře neodtáhla. Chtěla jen přežít ten špatný čas.

Bouře přišla, vlny se přelily přes její palubu, ona se otočila dnem vzhůru, tolik prosila a volala, nikdo jí nevěřil a potom už jen ke dnu padala. Poslední kapička síly ji šeptala co v přístavu nechala. Musíš tam ještě vplout a lana vyzvednout !...a pak se to stalo. Ty vlny se kterými vedla lásky boj na pomoc jí přišly a na hladinu vynesly. Slunce ji vdechlo život, mraky ustoupily a noc jí lesk vrátila.  Když lodička začala dýchat, pochopila že jí už žádná bouře neublíží, není tady sama je tady s kamarádama. Je tady slunce, voda, mrak ...a jim říká jim - kamarád.


VypsanaFixa
27. 11. 2003
Dát tip
Pak to nemá smysl...

Osirie
02. 10. 2003
Dát tip
ja si kritiku prectu ale nepremyslim o ni, pisi jen kdyz me neco napadne, mam spoustu jinych starosti (:-o))

VypsanaFixa
30. 09. 2003
Dát tip
Osirie: Když je ti to jedno, proč to sem teda dáváš?? To by mě zajímalo fakt....

FLO
29. 09. 2003
Dát tip
V tom případě nemůžeš chtít po nikom kritiky.

Osirie
27. 09. 2003
Dát tip
o tom jsem snad nepsala Fixo...nebo?! Kazdy ma pravo mit svuj nazor a se mnou zadny nazor at je pos. nebo neg. nepohne. Je me to jedno. Ja s nikym nesoutezim. To jsi me spatne pochopila

VypsanaFixa
25. 09. 2003
Dát tip
Osirie : copak neuneseš špatnou kritiku??? V klidu... Jo, podle mě je to takový nemaštěný neslaněný....

FLO
24. 09. 2003
Dát tip
Znovu už bych to neriskla.

Osirie
24. 09. 2003
Dát tip
chtela jsem rici ze kdyz zacnu neco cist a je to tak dlouhe a nelibi se me to, tak to proste nectu a neztracim cas. Mohla jsi v te dobe treba sama neco napsat a hezciho ne?

to je škoda, protože ta povídka je moc krásná...a navíc ze života...

ShArKeY
23. 09. 2003
Dát tip
Mě se to kvůli té vadě ani nechce číst...

FLO
23. 09. 2003
Dát tip
Když sem se prokousala přes špatný text, zklamaně musím konstatovat, že to vůbec nestálo za to.

Danny
23. 09. 2003
Dát tip
viz FLO

fungus2
23. 09. 2003
Dát tip
Velmi hezká. TIP

Osirie
23. 09. 2003
Dát tip
prosim te, priste neytracej cas a radeji me preskakuj. Budu ti vdecna

Osirie
23. 09. 2003
Dát tip
to je prosba pro FLO

WiruZ
23. 09. 2003
Dát tip
prijde mi to moc sladky....sorry.....

Osirie
23. 09. 2003
Dát tip
jeste jsem nepoznala lasku aby byla kysela (:-o)) sorry

WiruZ
23. 09. 2003
Dát tip
no ale treba horka existuje ze jo:)

3/5+T špatně mi to zobrazuje háčkovaná písmenka, nevím zda je chyba na mém přijmači :) a jinak k dílku ti časem pošlu něco určitě podrobněji

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru