Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

2084

24. 09. 2003
2
0
769

10.9.2084, spojené státy McEvropské, katastrální oblast McPraha


Je chladné odpoledne na konci léta, mrholí, od západu vane slabý vítr rychlostí pět megaMcburgrů za Mcsekundu * , který nenechává bez pohybu Mckalhoty a Mctrika, která jsou zavěšená ve stáncích McVietnamců pro odiv kolemjdoucích. Jedním z nich je i Petr, který se přišel podívat, zda tu nesežene nějaký svetr na blížící se podzim. Od té doby co nadnárodní koncern Mcoděv a.s. rozdrtil celou světovou konkurenci, jsou k dostání v tomto sortimentu pouze výrobky této monopolní organizace. Nejhorší na tom však je, že se vyrábí pouze velikost M. Petr je urostlý, statný, pětadvacetiletý muž, s širokou hrudí a pořádnými rameny, proto doufá, že by snad někde pod pultíkem u McVietnamčíka mohl objevit svou velikost. Sice se smí prodávat pouze oblečení se značkou M na prsou, protože jiná značka neexistuje a bylo by tudíž zřejmé, že zboží bylo vyrobeno tajně a nezdaněno, ale klucí šikmoocí jsou šikulové a na své undergroundové oděvy umě našívají vzorová M. Dnes nemám štěstí, řekl si Petr, když po hodině strávené v tržnici, kterou tvoří dvě do účka stočené hlavní cesty a vstupní brána na konci jedné z nich, což celé, viděno s protějšího kopce, vyvolává dojem kolosálního velkého M, které dodává krajině znamenitý ráz, když se svým záměrem koupit svetr nepochodil. Odešel z tržnice a čekání na Mctram si zkrátil koupí denního tisku. Mcprezident našeho Mcúzemí letí zítra do McYorku, dočítá se žhavou aktualitu, bude se konat Velké pálení Usámy McLádina. Už je to tu zas, mumlá si Petr pro sebe, jako každný rok se koná zítra největší Mckarneval v celých spojených světových Mcstátech, děti si na znamení světové Mcjednoty vyrobí hadrové a papírové McLádinky a společně je nahází do ohně. V McYorku by se měli sejít všichni nejvyšší představitelé celých Mcstátů, nejlepší Mczaměstanci fast foodů, kteří dodržují na Mcchlup přesně Mcsekundu pro obsloužení Mczákazníků, dostanou vyznamenání. Velká výstava Mcvýrobků se bude konat kolem sochy Mcsvobody a při té příležitosti bude do bigMcmenu které scoha drží v pravé ruce doinstalovány dvojité Mchranolky jako symbol rozkvětu koncernu a celé jeho společnosti. Vrchol má přijít večer, kdy se všichni vzácní hosté sejdou v McTwins a nejvyšší mchlavoun zde prý nachystal překvapení.“bude to snad Mcsendvič, ještě větší a ještě chutnější?“ptají se noviny. Ovšem už návštěva Dvojčat je pro každého příchozího zážitkem na celý život, všechna okna jsou kulatá a vypoulená, byla vytvořena ve tvaru hamburgerů tak dovedně, že se každému pozorovateli sbíhají sliny, když uzří takový počet rozmanitých sendvičů najednou. Samotné budovy tvoří monumentální kolos, nahoře propojené s takovým citem, že budí dojem nezbořitelné tvrze ve tvaru M.
Mctram konečně přijela na zastávku, Petr sbalil noviny a nastoupil, začalo se stmívat….


pozn. * Mcsekunda byla zavedena v roce 2032, od roku 2050 se používá jako oficiální jednotka ve všech Mcstátech. Za vynálezce jednotky je považován McWright, McLondýnský pracovník jedné z miliard poboček rychlého občerstvení, který dokázal v rekordním(a konstantním) čase připravit bigMcmenu s Mckávou a ještě se k tomu krásně Mcusmát. Teda délka od žádosti Mczákazníka do konečného Mcsmilu McWrighta se nazývá Mcsekunda.
Jako jednotka délky se používá Mcburgru, = poloměr vzorového hamburgru.Originál je důsledně střežen v nadnárodní galerii McMadison squere garden v McYorku.
MegaMcburgr je potom celková délka Mcmenu poskládaná za sebou,tj sendvič,všechny Mchranolky a rozlitá Mccola.

....


Sežene Petr svetr své velikosti ? Jaké překvapení se chystá v McTwins? Mají noviny pravdu? Musel bin Ládin, když ho lapili, doživotně umývat nádobí v McDonalds? dovíte se možná příště....


Kordus
26. 09. 2003
Dát tip
Ještě to mohlo skončit slovy A co na to McTleskač ??? Fakt mi to připadá jen jako další blbý příběh čím dál blbějšího Zeleného Raula. Ale mě si nevšímej, snaž se dál :-D

díky za kritiky.... byl to jen takový pokus z legrace,napsaný v práci během chvíle,nikdy jsem nic nenapsal a z tohodle jsem nevěděl co vznikne,imporvizoval jsem,nevěděl jsem jak bude další věta,jak to skončí ani co to bude za lit.útvar.jestli tam mam dát vtip,myšlneku či jen parodovat. za ty chyby v dlouhém souvětí se omlouvám(i za to dlouhé souvětí). chyba tam je s těma "když"..ale je to tak dlouhý že se to stejně ztratí:-) kdybych náhodou ještě někdy něco napsal, pečlivě to překontroluju,slibuju !

proti pripone "Mc" nic nemam (co je vlastne spatnyho na globalizaci?:o), ale rozhodne je to raritni dilko a i dobre zpracovane. ***

janran
24. 09. 2003
Dát tip
Nie celkom originálne, ale určite slušne spracované.

Paranoicus
24. 09. 2003
Dát tip
Ne, ještě pořád není Paranoikovi jasné, oč je McDonald horší než - například - Adidas nebo Ikea. Výrobky toho prvního jsou sice stejně odporný jako těch dalších, ale aspoň nedělá lidem takový věci, jako ti další ...

katugiro
24. 09. 2003
Dát tip
je to postupem času nudné, na předponě Mc se příběh vystavět nedá... srozumitelnosti také nenahrávají dlouhé vložené věty, po kterých pokračuješ jakoby odnikud a mnohonásobná "který, která"... :)

Ať žije globalizace. McTIP.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru