Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lásko

24. 09. 2003
4
0
1115
Autor
Bluie

Jen takový kratoučký textík psaný při jedné školní hodině... co děláte vy, když vás láska zaplavuje tak, že vás skoro dusí?

Některé věci nelze vyjádřit.

Pocity. City. Láska.

Dokázala bych snad namalovat lásku? Dokázala bych ji vyslovit? Vystihnout ji? Je tak obrovská, že slova, kresby nestačí. Je to cosi, co spaluje. Touha. Nekonečná a sladkobolná touha, která nás žene kupředu a kvůli níž občas děláme i to, čeho bychom se dřív ani nenadáli.

Mohla bych psát o lásce a vyplýtvat tisíce slov a přitom ten, kdo ji neprožil, by nepochopil. Mohla bych říci, že je sobecká a žárlivá, něžná a vnímavá, klidná a zběsilá a hořkosladká s častou mandlovou příchutí. A že občas chutná spíš jako cyankáli, ale stejně by to nemělo významu. Ostatně, umí-li srdce mluvit, tak snad jen očima.

 

Lásko, tolik bych se Ti chtěla dívat do očí...

 


Pisces
19. 01. 2004
Dát tip
Souhlasím s tím, co jsi napsala... a cyankáli mě teď pohlcují, nebo spíš já jsem pohltila je (divný, pohltit cyankáli, ale dejme tomu :-)) a zabíjí mě to... TIP

Imagine
05. 10. 2003
Dát tip
Souhlasím s Mrzoutem... Moc se Ti to povedlo

Fil
26. 09. 2003
Dát tip
Nevnímám, vznáším se, myslím jen a ní, MILUJI....to vše je nic, proti tomu pocitu. Nejde to vyjádřit NEJDE....jde ji jenom cítit, vnímat, oddat se jí....nejde to vyjádřit slovy....

kaktusik
26. 09. 2003
Dát tip
Je to milé a pocitovo napísané .. lásku asi naozaj nie je možné vyjadriť slovami, iba sa k nej priblížiť, no i tak je ju možné cítiť aj z Tvojich slov, .. a láska nedusí, to je iba pocit nášho ja, láska iba zaplavuje láskou :-) ..

Rimmer
25. 09. 2003
Dát tip
Bluie, je to krásný... Já se teď dusím těmi cyankáliemi. Předevčírem skončilo léto a přesně na den i moje první láska. Ta bolest je stejně intenzivní jako ten cit. *tip

REDH0T
25. 09. 2003
Dát tip
Bez prologu vyplýtváno přesně 119 krásných slov :o)

já při školních hodinách psal básničky. moc jich nebylo. je to dobrý. jako ostatně všechno o lásce.

beda
24. 09. 2003
Dát tip
Já ve škole hrával piškvorky, ale měl jsem raději psát takhle milé textíky, ikdyž ve třídě kde bylo 28 kluků a 3 holky, bych stejně moc láskyplných inspirací asi nenašel. :) Měj se hezky. :)

Vinki
24. 09. 2003
Dát tip
To ja zase chrapal, ty piškvorky taky byli. Pocity, co popisujes znam moc dobre, proto vim, ze popisujes neco, co se popsat neda, to muzes jen prozit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru