Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč?

30. 09. 2003
0
0
730
Autor
zu_zík

Nevím, co sem napsat..tak se, prosím, nezlobte:)

Pár sotva škole odrostlejch dětí

s červenými vlasy.

V ruce injekční stříkačku,

v očích touhu a hlad.

Jak je to vůbec možný,

to nepochopím asi.

Tyhlety děti už vlastně

nemají o co se prát.

Jen když svou dávku mají,

šťastni jsou možná, snad…

A těmi jejich ústy už nelze říct

“Zastav se, stát!”

Co jen vedlo je k tomu,

jen tak mládí se vzdát?

Prvních úspěchů, proher,

co všechno svět mohl jim dát?


ashentree
03. 10. 2003
Dát tip
zu: Tak to pak jo ;)

_kxk
02. 10. 2003
Dát tip
Já jsem taky začátečník....=:o) A zrovna včera jsem sesmolila taky jednu básničku s podobným tématem... I když je to tvoje dílko začátečnický a má pár chyb, mě se líbí...takový reálný, ze života....

ashentree
01. 10. 2003
Dát tip
Tak koukam, ze jsi tu novym prirustkem, toz budiz vitana! "U stanku na levnou krasu..." Hele, neposlouchala jsi moc Nedvedy? :-) Ne, nemyslim to zle. Ale tohle je opravdu zacatecnicke dilko. Obavam se (nebo spis doufam :-))), ze Te ty rymy strhly trochu jinam, nez jsi se puvodne chtela dostat...Ja taky zacinal, a hodne pozdeji nez Ty, takze nemam co rejpat. Taky to bylo obcas takove podobne ;) Uvidis, jak ctenim vyspelejsich veci se budes seznamovat s basnickymi formami, a porostes...Cetlas treba naseho oblibeneho krajana Skacela? ;) Jen tvrde do toho, cit pro poezii mas! Casem kouknu na Tvy dalsi dilka, treba tedy zaTiPuji nekde jinde.

zu_zík
01. 10. 2003
Dát tip
Dík moc, žees mi napsal víc než jen dvě tři slova. Máš pravdu, začínám, navíc tady tahle básnička(rádoby) je ještě staršího data (tak asi kolem patnácti, šesnácti..) Pár věcí od Skácela jsem četla, líbí se mi to....ale bojim se, že toho citu pro poezii moc nemám. V poslední době jsem se o básničky ani moc nepokoušela, byly jiný věci :) a mám pocit, že člověku se líp píše, když ho něco trápí a tak..to z něj pak jde samo. To není v této chvíli zrovna můj případ. To spíš ta próza. Pár povídek jsem napsala, ale myslím,že jsou pro tento server moc dlouhý..moc lidem se nechce číst tolik textu (mě většinou taky ne). Ale dík, žes mi napsal pár povzbudivých slov, docela jsi mě navnadil k tomu, abych s poezií začala trochu víc koketovat:)

proč?

Zly
30. 09. 2003
Dát tip
hlad/prát/stát/dát... už mi tam chybí jedině něco o rektálním úsilí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru