Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč vlastně píšu

27. 09. 2003
2
0
1046
Autor
Jokaste

Celkem nevím, co bych vám k tomu mohla říct. Všechno se dočtete:)

Asi to nejde jen tak říct. Někdy prostě přijde múza (nebo spíš múzák?) a já nemůžu dělat nic jiného, než vzít do ruky tužku, nebo zasednout před počítač.

Někdy zase koukám na rozepsané dílko a nenapadne mě ani jedno vhodné slovíčko. Myslím, že tohle zná každý z vás, ale má otázka zněla PROČ píšu a ne KDY.

Proč…proč…člověk (alespoň většinou) dělá to, co ho vnitřně naplňuje. A mě naplňuje právě psaní. Už tolik nezáleží na tom, jestli z momentálního stavu mysli vznikne poezie či próza.

Popravdě, strašně dlouho jsem chtěla být novinářem, psát, moct ovlivnit lidi (samozřejmě že v tom dobrém slova smyslu) Už nechci…teda alespoň ne tak moc a neptejte se mě proč.

Chci si tvořit pro radost a když pak za mnou přijdou lidičky s úsměvem na tváři a říkají, že jim moje věci připadají dobré, zajímavé a miloučké, je to takový duševní orgasmus.

A proto píšu.


Waawe
22. 04. 2004
Dát tip
jsem rád, že patřím mezi miloučké lidi s roztomilým úsměvem :)) m.

Přiměla si mě, abych se zamyslel nad tím proč vlastně píšu já? Řekl bych, že je to nějaký druh duševní terapie; léčba; pokus o vyrovnanost těla i duše; snaha žít jiný život; snaha milovat bez rizika; potřeba seberalizace - destrukce; snaha sám sebe oblafnout; pokus o vyvrcholení; chtíč; balzám; cesta z města; pokus o zastavení stárnutí - nestárnout!!! :o) A je toho mnohem víc, proč by měl člověk psát.

Alkohol - samozřejmě! Úplně jsem na něj zapomněl, u mě tam je - nezapírám, třeba si mě i suďte ;-) Nevím jestli se úvaha tipuje, ale já to tipnu, je fajn filozofovat nad tímto druhem úvah!

WiruZ
29. 09. 2003
Dát tip
hmmmm.....

Psaní člověka naplňuje. Každého však něčím jiným (dobrým pocitem počínaje, plnou peněženkou konče).

Líbí se mi tvůj přístup. Tip

katugiro
28. 09. 2003
Dát tip
za vším hledej sex... i za psaním se skrývá duševní orgasmus... to mě ještě nenapadlo... ale něco na tom je :)

Proč nechceš být novinářkou? :) Jinak...je to dost osobní úvaha, ale asi každý to prožívá jako ty. Vlastně, teď si říkám, není psaní blbost? Je docela dobré, že si uvědomuješ, co je pro tebe psaní.

Natalie
27. 09. 2003
Dát tip
Máš pravdu - je důležité aby si člověk psal i pro radost a když za ním chodí lidé s pochvalou a s úsměvem, tak je to úplný balzám na duši.. Já si píšu pro radost a proto, že bych se mu i v budoucnu chtěla věnovat, ale mám strach z toho, že nemám dostatek talentu a nápadů...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru