Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maturitní otázka č. 7

02. 10. 2003
4
1
1335
Autor
Mortimer

Jo, jo už se nám to blíží...

 

Otevřel dveře a ruce se mu rozklepaly hned, jak uviděl komisi, sedící před ním. Rychle přelétl zrakem celou místnost: státní vlajk, fotka prezidenta, kamenné tváře profesorů, čekajících jen ne něj. Cítil jak pomalu zelená. Přistoupil ke stolu a pomalu, tak strašně pomalu vsunul ruku do pytlíku s čísly otázek. Chvíli se nic nedělo. Pak vytáhl ruku a rozevřel dlaň. Na dlani se mu skvěl plíšek s vyraženým číslem 7. Jen ztěžka přemohl dávivý pocit v krku. Nevnímal povzbudivé pohledy předsedy komise ani pokyn aby se usadil na potítko. Vše proběhlo jakoby na pozadí. Automaticky se rozešel ke stolku v koutě, míjíce přitom spolužačku se samolibým úsměvem na tváři. Ani si jí nevšiml. Zvolna usedl na židli a na papír nadepsal svým roztahaným písmem OTÁZKA ČÍSLO SEDM. Vložil hlavu do dlaní a zadíval se na prázdný papír. Beznaděj mu vířila hlavou, zatímco poslouchal pisklavý hlas zkoušené dívky. Začalo se mu chtít zvracet, plakat i smát se zároveň. Bože, vždyť tohle nemůže být pravda ? Jaktože to uběhlo tak rychle ?!?

                                                            ***

Trhnutím se probudil. Měl děsivý pocit strachu a úlevy zároveň. Takhle strašnou chvilku už znova zažít fakt nechce… Pak si uvědomil, že je něco v nepořádku. Nemá na sobě svoje pyžamo, ani neleží v posteli. Že by usnul u počítače ? Pak by před sebou měl ale klávesnici, nebo ne ? Zamžoural na papír ležící před ním a zastavilo se mu srdce. Hleděl na nadpis znějící OTÁZKA ČÍSLO SEDM…


1 názor

Vasa
13. 08. 2007
Dát tip
atmosféra * Chudák....nepříjemné probuzení.

moony
13. 03. 2006
Dát tip
:))super! tip

Heulwen
22. 10. 2003
Dát tip
Chudaak... no nevím, jak to bude s mojí trémou za dva roky :-)

Binna
10. 10. 2003
Dát tip
No, tak takhle nejak jsem dopadla. Byla to otazka cislo 4 a taky byla nakonec za 4... ale ja sama bych si za ten vykon dala tak 6- . cheche. :)) hodne stesti u zkousek.

Dr_Mephisto
02. 10. 2003
Dát tip
Zajímavý. Tohle přečti komisi ...

hm...já při matuře z češtiny zarecitoval a bylo vše v poho :))

schatzi
02. 10. 2003
Dát tip
skuska z dospelosti?....tak maturita je ta najlahsia...ale tiez som to odrecitovala...ono neveril by si ako sa da maximalne vyuzit taky PUSKIN...:-)

fungus2
02. 10. 2003
Dát tip
je to bezvadné!! TIP

Nefertiti
01. 10. 2003
Dát tip
po maturitě bude hůř..:o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru