Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dieter Brossman

06. 10. 2003
1
0
810
Autor
natík

Dieter Brossman vyhlížel ze svého úkrytu. Pršelo již několik hodin a byl celí prokřehlí, ale lidé jako on uměli být trpěliví. Alexandr Petrovič Stragov měl velké zpoždění. Najednou uslyšel zvuky kopyt. Konečně se dočkal. Zanedlouho se zpoza zatáčky objevil kočár. Zastavil na smluveném místě a vystoupil z něj mohutný muž. Dieter tiše natáhl kuši. Vložil do ni jednu ze svých šipek. Ozvalo se brnknutí a tupá rána jak bojarovo tělo dopadlo na zem.

* * *

 

Dieter si pokusil vybavit, jak to vlastně všechno začalo. Jak dlouho Petroviče znal? Kolik let to byl jeho přítel? Ano, začalo to  v Prág. Tam ho před pěti lety Alexandr vyhledal. Nebylo to nic neobvyklého, šlechta mezi sebou mela vždycky spory a Dieter je rad za určitý obnos řešil. Petrovič Stragov potřeboval tenkrát pouze malou službičku. Kdyby tenkrát jen tušil na jak dlouho se ta malá službička protáhne, a že na celých dlouhých pět let opustí Prág nejspíš by  nepřijmul. Na druhou stranu, když vzal v potaz sumičku, kterou vydělal, nebylo to až tak marné.

 

Alexandr Petrovič Stragov byl vlivný pohraniční kníže. Velmi dobře si navzájem prospívali. Brossman mohl páchat svou práci beztrestně, Petrovič dobře platil a měl spoustu nepřátel. Dieter si těch pět let ve Stragovových službách pěkně užil. Časem se ukázalo, že jejich vztah nemusí být jen čistě obchodní. Dieterovi se mezi šlechtou začalo líbit. Získával nové „pracovní příležitosti“ a spoustu vlivných přátel. Vše se zdálo tak snadné, tak báječné.

 

Pak se to všechno zvrtlo. Stragov se dostal do finančních problémů. Pomalu ztrácel  vliv. Nakonec se pár lidí rozhodlo pro jeho úplné odstranění. Dieter měl novou zakázku. Bylo na čase zbavit se jednoho z nejvlivnějších mužů Kislevu dřív než se vzpamatuje.

 

* * *

 

Dieter se podíval na pohár se svým nejlepším Esteliánským vínem a nejlepším jedem. „Jak lehké je zradit, jak těžké se s tím smířit,“ pronesl tiše.

 

Na druhý den byl nájemný vrah, Dieter Brossman, nalezen mrtev. Nedotknutá sklenice s jedem stala na malém stolku v rohu místnosti.


Heulwen
12. 10. 2003
Dát tip
Jojo, cesty Páňe jsou nevyzpytatelné a když je pár jedinců hodlá ještě více poklikatit, nikdo si nemůže být jist vlastním životem :-) Hezký námět. (t)

sicco
09. 10. 2003
Dát tip
víc si hraj se slovy, není z toho cítit napětí, je to bez atmosféry.

1)Máš tam celkem často docela neobratný fráze. 2)Nepatří tam "celí prokřehlí" ale "celý prokřehlýů (jde o chlapa) místo "rana jak bojarovo" bych dal "rána když bojarovo" i když si vůbec nejsem jistý tím co nebo kdo bojar je. Není to z té povídky zřejmé. Pak ještě "rad" má být "rád" PS:CHtěl jsi abych ti to pořádně zkritizoval, tak jsem se o to pokusil. Už stejně se už ale těším na "Kryt" a "Díru v duši" Jenom si nech předtím než to někam dáš provézt korekturu (já vždy rád posloužím) PPS: Mír s tebou

natík
07. 10. 2003
Dát tip
Díky za opravu ale, Nepatří tam "celí prokřehlí" ale "celý prokřehlýů (jde o chlapa) a/prokřehlýů toto slovo neexistuje b/(jde o chlapa) podle vzoru maldy ;) kdyz uz opravujes tak aspon si to spravne zduvodni :D Bojar je rusky slechtic a muj predpoklad je ze to ctenar vi. Je to jednoduche a tipicke slovo casto pouzivane ve slovanskych narodech. Precti si nejakeho ruskeho klasika, nebo se alespon zajimej o historii! (vez ze tve iq hned o neco poskaci ;))

Kytiii
06. 10. 2003
Dát tip
neuzrálé...chtělo by se nad tím hlouběji zamyslet a pár věcí dopilovat.

Notreal
06. 10. 2003
Dát tip
to mi připomíná Dietera Bohlena :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru