Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdyz si plnime kdyby...II.

20. 10. 2003
12
0
2237
Autor
Andulka

...aneb o zirani do vsechno a nad vsim :-)

 

Nebyla jsem clenkou strany, pracovala jsem na viditelnem   miste….a tudiz jsem mohla cestovat akorat tak do zemi vychodniho bloku. Pak prisla revoluce a ja jela na sluzebni cestu na jizni Moravu. Zena meho kolegy mu dala za ukol prejet rakouske hranice a vyzvednout z obchodu kafe, ktere s kuponem vystrizenym z novin , bylo zadarmo.

    Dojeli  jsme do mesta x, jmeno jsem uz zapomnela, pres den zaneprazdneni praci….vecerime v hotelu. Kolega nemuze na pokoj, protoze je tam zamceny nas fotograf s nejakou mladou holkou. Zasnu. Zasnu, kde ten chlap nasel cas najit tu mladou holku, zasnu jak ji dostal na pokoj….zasnu,protoze tak hnusnyho chlapa bych se neotkla ani pravitkem. Jsem unavena….a kolega do me huci, ze si zitra musime udelat tu zajizdku za hranice, jinak by mu zena nedala pokoj, a ze ma ty kupony dva, jestli bych to druhy kafe nemohla pro neho vyzvednout ja, jelikoz jeden kupon plati jenom pro jednu osobu…            

     Prekracujeme rakousky hranice v rezavem ziguliku a ja ziram s ocima na vrch hlavy, ziram protoze je to moje prvni cesta na Zapad. Ziram na krasne obchody, ziram na krasny veci v obchodech…a je mi do place, protoze nemam ani silink. Protoze nemam nic, co bych mohla za ten silink vymenit. Delam od vyplaty k vyplate.

     Konecne jsme nasli i dotycny  obchod s potravinami a ja si pripadam jak ta Marenka ze dvanacti mesicku, protoze tu vidim jahody v lednu…a vubec tolik krasnych veci, krasne zabalenych ... stojim s kolegou ve fronte na kasu, v rukou kazdy jeden kupon.    

 

                                ***

 

 

           Kupuju letenku do Vidne. Vybiram ten nejdrazsi hotel, v hotelove zahradce to nejdrazsi kafe.Usmivam se do slunicka  a na stolek mi spadl cervenozlaty kupon ze stromu.


sammara
05. 11. 2004
Dát tip
líbí:)

maia
14. 03. 2004
Dát tip
:-) *

Arien
31. 01. 2004
Dát tip
:))) taky jsem moc mladá, abych něco takového zažila, ale líbí se mi to:)))

gASK
14. 12. 2003
Dát tip
Ach kdyby, kdyby:))) Tohle jsem sice nezažil (v pěti letech člověk tak úplně nechápe proč se dělá tolik rozruchu kolem jedný cesty autobusem:))) Příjemně čtivé, už jsem si úplně zvyknul na bezháčkovost bezčárkovost tvých skvělých dílek a čtu je jedním dechem:))) ***

Aaria
11. 12. 2003
Dát tip
:-))))) Kdyby ...

důležitá je ta pointa...docela ve zkratce vyjádřené...líbí :o))

°°°°°°

Mařka
01. 11. 2003
Dát tip
Máš to všechno ze života ještě výstižně napsané*

zvedavec
22. 10. 2003
Dát tip
"Tak tenhle zazitek ma asi kazdy, ..." ale len skoro každý. super napísané! t

geper
22. 10. 2003
Dát tip
Pěkný! Taky si vzpomínám na to své, když jsem byla ja ta tvoje Mařenka a bez mařeny v kapse!

Flammea
22. 10. 2003
Dát tip
Pěkný.Připomíná mi to Hřebejkovy filmy:)*

Gerten
21. 10. 2003
Dát tip
Tak tenhle zazitek ma asi kazdy, ale neni spatne si ho vzdy a casto pripominat, protoze nejsou vsechny veci samosebou a to co bylo pred chvilickou se zda byt pred sto lety................. Tak uz mi vsechny kosticky skoro do sebe zapadly.............:-)))))) a dneska uz muzu rict, neni vsechno zlato co se trpiti:-)

Barbar
20. 10. 2003
Dát tip
Pěkně napsaný, ale to už jsem psal u tvých povídek mockrát..... BARBAR

REDH0T
20. 10. 2003
Dát tip
Příjemný vzpomínání na první cestu na západ. Já vyjel v autobusu plným studentů, všichni vyměněno těch obligátních 500 Kčs za 300 ATS, všichni zaručené zprávy o slevách parfémů a hifi jezevčíků značek Panaronic a Toshjuba. S kamarádem jsme vlezli do supermarketu a na důkaz opovrhování konzumem si koupili kartón piv. Ten nejlevnější. Češi... Když mě po pátém pivu nebylo nic, jen mě počal tlačit měchýř, začal jsem zkoumat význam slova Alcoholfrei...

FLO
20. 10. 2003
Dát tip
Redhot: Tak to mě pobavilo víc než samotná povídka.

fungus2
20. 10. 2003
Dát tip
Bezvadné.Líbí!! TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru