Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vítr

22. 10. 2003
10
0
1568
Autor
Petr Zdeněk

Teď vítr stromy zacloumá,

o nás začne píseň hrát,

na nás dva paměť dobrou má,

někdy se zas vrátí- snad.

 

Pak ovšem v letních měsících,

i za lednových plískanic

v zahradě tichem šumící

nepohne se vůbec nic.

 

Tak snad k nám jiný zabloudí,

aby nám svou píseň hrál

a ten minulý odsoudí,

že si naši lásku vzal.

 


Neparkovat
04. 08. 2004
Dát tip
To je fakt hezkýýý!!!A to pořád píšeš o lásce? :)

elfka_Sea
11. 06. 2004
Dát tip
mnnnnnnn bloudím s tebou, hezké:)

Jony
21. 01. 2004
Dát tip
Já na rytmiku moc nedám. Píšu tak, jak píšu a tohle je celkem příjemně nalaďující. Zní to, jako bych se procházel po zasněženém paloučku...

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
Ano, rytmika docela pokulhává. Je to pěkně napsané, hezké rýmy, avšak myšlenku to podává příliš jednoduše, přímočaře a celkově je to takový prvoplánově (to je ale blbý slovo:) sepsaný ..tak odsud odejdu bez tipnutí;) Ale potenciál tu je...jdu dál..

Albireo
01. 01. 2004
Dát tip
Příjemný obsah, dobré rýmy, ale bohužel kulhá rytmika, takže bez tipu.

Wries
31. 12. 2003
Dát tip
Kdyz to clovek proziva, vezme ho to. A kdyz zrovna ne nostalgicky si vzpomene. Je to vyjadreno pekne. Osobne bych to radsi videl vic rozvedeny, ale budiz. Moc se mi to libilo. Stejne je to nekonecna otazka a bude se psat porad a porad v obmenach. Temer kazdy sme zazili, temer kazdemu to neco rekne. Mjo, rad sem si to precetl. Ale na tu tvoji povidku to ani nahodou nema. Ta byla genialni.

adrift
28. 12. 2003
Dát tip
hmm je vidět, že máš blízko k textům písní. ja to takové zpěvavé. ale jinak námět je opravdu docela fajn. na nás dva paměť dobrou má, zas někdy vrátí se- snad. snad jenom tenhle verš se mi moc nelíbí. zdá se mi takový násilný. ale jinak (T)

Daly
28. 12. 2003
Dát tip
Moc pěkně se čte. Je to jedna z mála básní, která mě skutečně zaujala a já si ji přečetla hned několikrát... Vážně moc pěkná!

Kittie
27. 12. 2003
Dát tip
Zkus hledat ve slovíčkách, malovat básničku jako obrázky .. dílko není špatné, jen snad příliš ostré, jednoduché, přímočaré. Působí na mě malinko jako rytířské vyznání lásky, však slohem ne příliš vybroušeným :) .. ale je to jen a jen můj názor, nenech se jím ovlivnit. Piš dál ..

J
27. 12. 2003
Dát tip
viz komentář dizzy bezposledních dvou řádků .Nejsem zastáncem přelétavosti:-)

Twardowski
27. 12. 2003
Dát tip
Nikoho tady neposlouchej, ne ze by to byli blbci (to bych si nedovolil!), ale poezii musis hedat sam. Poezie je jazyk, kterym se rika neco, co se jinak sdelit neda (to same je matematika - co jineho jsou diferencialni rovnice?). Jenze v poezii nemuzes vyvolat city, ktere clovek nema. Ja zrovna prozivam, ocem pises a je to velmi silne, co mi to zprostedkovava. T Formalne to sice dilo dokonale neni, ale naucit se formalne basneni je jen cvyk.

Heulwen
27. 12. 2003
Dát tip
Styl rýmu je pěkný.... báseň působí trochu neuceleně, protože to tam jde od větru k lásce a zpět.... nebylo by lepší tématu lásky vyhradit jeden odstaveček? Mě osobně se líbí nejvíc ta prostřední sloka, té se nedá vytknout lautr nic :-)

Candy
27. 12. 2003
Dát tip
Ta prostřední sloka se mi taky líbí nejvíc,je opravdu hezká.Možná jen tu první by šlo trošičku vybrousit,ale jinak ten námět se mi líbí...

dizzy
26. 12. 2003
Dát tip
pěkné...vzletné...taková krásná milounká dílka o lasce jsem take chtela psat...jenze jen do ty doby, nez jsem ji poznala...slecnu Lasku... vís, laska a vítr je uzasne spojeni...prifoukne se vitr, nikoho se nepta, kdy a kam a jestli je zadan, proste si jen tak prileti...nejdriv jako maly vanek, ktery ma s sebou milou pritulnou lasecku...lec jak vitr nabira na sile, stejne tak se laska meni v uragan a proto je lepe, kdyz vitr odletne jinam a priletne dalsi s jinou laskou, aby nas tato mocna slecna nestihla pohltit. tipík:c))

tahle se mi moc libi - lehounka jako pirko - tip

Elyn
25. 12. 2003
Dát tip
:) jo, poetika by tam byla, ale myslím, že umíš ještě líp..;)

Crowley
06. 12. 2003
Dát tip
Takhle lehce popsanou lásku nějak neumím zhodnotit, je v tom hodně poetiky, ale já tyhle věci radši veršuju z té druhé stránky... Ovšem nepochybuju, že báseň je povedená a určitě se bude líbit.

sunbird
22. 10. 2003
Dát tip
Moc se mi líbí, jen tak dál!!! :o) TIP! S. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru