Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obdiv k básníkům

26. 10. 2003
7
0
1123
Autor
JITINKA

Některá z děl, se kterými jsem se zde setkala, ve mě vyvolávají pocity, které nedokážu udržet v sobě....

Jaký je to krásný dar, když někdo dokáže několika slovy vymalovat všechny naše nejútrobnější pocity. Svými obrazy vytrženými z nejzazších koutů duše nám nastavuje zrcadlo, dává dobré rady i políčky.

       Tohle však nevyčteme z černých slov na bílém papíře. To vše cítíme hluboko v sobě a nikdy bychom nedokázali lépe sami sebe vyjádřit. Najednou je tu někdo, kdo zná všechna naše skrytá stýskání, někdo, kdo je umí barevně vymalovat v několika slovech, větách či verších.

      Vždycky jsem toužila takový dar mít, ale nikdy jsem ho nenalezla. Mnohokrát jsem přemýšlela a skládala k sobě slova v očekávání, že se probudí k vlastnímu životu. Jindy mi nitro drásaly hluboké a divoké emoce, ale já jsem nemohla, nedokázala jim dát tvar, zhmotnit je...

      Náhle se rozjasnilo......

Několikrát v životě jsem už měla to štěstí, že jsem se mohla začíst do slov někoho jiného.....a nalézt v nich sama sebe.

      Jako by vše o mě bylo už napsáno........

Vždycky, když se setkám s tak pečlivě vymalovanými obrazy, vykreslujícími všechny kouty mé duše ještě dál, než jsem byla doposud schopna dohlédnout, jsem šťastná. Jako bych se setkala sama se sebou. Se svým vlastním obrazem, ale o mnoho zřetelnějším, než jsem schopna si v běžném životě uvědomit.

      Děkuji za to básníkům, kteří mi lucernou svých děl svítí na cestu.


Babetka
24. 04. 2004
Dát tip
Vím přesně o čem mluvíš. Zrovna se mi to stalo. V tomhle "vyznání" jsi vystihla úplně přesně moje pocity. Jen v jednom s tebou nesouhlasím - ty ten dar máš. Tvoje básně jsou toho dokladem. A alibismus to není, ať si drahý myslí co chce. :-) Je to upřímné a nádherné sdělení. Takže mi nezbývá než dát tipíka. :-)

JITINKA
12. 03. 2004
Dát tip
Děkuji... můj drahý tuto ...prózu.. považoval za alibismus. Zranilo mne to, protože je myšlena upřímě a vyjadřuje dle mého to, co jsem chtěla sdělit. Vše, co jsem dosud na Písmáku zveřejnila považuji za přijatelné. Ovšem to nejhlubší co v sobě cítím, a co bych tak ráda v básních proslovila nacházím právě v dílech některých jiných autorů... mnohdy i to, co jsem si doposud sama neuvědomila... To je to, co jsem chtěla sdělit... nemyslím si, že je to alibismus.. posuďte sami.

poketino
01. 03. 2004
Dát tip
Nemyslím si, že nemáš dar vyjádřit širší myšlenku v básni Tvá Rdousíci jistota je toho důkázem.

angelik
13. 02. 2004
Dát tip
souhlasím a za upřímnost, kterou jsi ještě k tomu skvěle vystihla a zachytila v jediném okamžiku toku tvých myšlenek si dovolím i*, i když jako lit. útvar bych tole moc nebrala

Empty
17. 01. 2004
Dát tip
Kdepak básníci, taky je miluju. Třeba Baudelaira a jeho mršinu! To je moc krásná básnička, dám ti za to že jí máš také ráda tip...

Diana
24. 11. 2003
Dát tip
Mýlíš se, když si myslíš, že takový dar nemáš. Těchto několik tvých vět je důkazem. Podařilo se ti přesně vystihnout moje pocity a myslím, že i pocity každého, komu básnící odhalí jeho vlastní nitro (viz Marwin). To přece nevadí, že jsi to vyjádřila v próze. Někdy je víc poezie v několika větách prózy, než v dlouhé básni. Moc hezky jsi to napsala *

Souhlasím ...moc moc hezky napsáno :) ... je vidět že to o čem píšeš tak opravdu cítíš . Někdo píše jen prázdná slova ...jen proto aby vytvořil dokonalé dílo ...ale když nerozumí citům kreré do něj vkládá ...je to jen dílo rozumu ... a ne srdce .

Marwin
02. 11. 2003
Dát tip
Mluvíš mi ze srdce...

Seregil
28. 10. 2003
Dát tip
Také děkuji, doufám, že si ode mně něco přečteš, rád se podívám na tvá díla...

Lyryk
27. 10. 2003
Dát tip
díky .-)

Indošek
26. 10. 2003
Dát tip
:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru