Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

spisovatel

27. 10. 2003
1
0
912
Autor
brat

školní práce kdysi dávno moc to nepochopili zkuste to vy... rád přijímám kritiku...

Spisovatel

Rok 2000 skončil včera. Tisíc let kultury skončilo. Strach a zmatek konce tisíciletí byl vystřídán radostí a očekáváním. Oslavy byly dlouhé a vášnivé.

Technika a závist však zatím vytlačily umělce a spisovatele. Byli jsme hnáni a chytáni, až jsem zbyl na světě sám. Už mě nevítají náruče květin, jsem na útěku před novou spravedlností. Ukrývám se ve své maringotce a mířím s ní na jih. Za láskyplnou romantikou a hravostí mořského pobřeží a za ohromující mohutností a věčností hor. Jsem sám a na útěku. Uprchlíci nemají přátele, a proto ve svém pojízdném domově nemusím čekat návštěvy. Mám se jich co bát a utéci přesto není kam. Přes drobné okno se dívám k jihu a přemýšlím, co mě čeká. Okénko má žlutavé záclonky, ale přesto mi připadají jako mříže - jako překážky na mé cestě.

Mou mysl zaplavují ateistické nápady, mezi kterými vyplňují prostor jen malé ostrůvky naděje. Vzpomínání na krátký život, jehož leitmotivem byla láska k svobodě a volnosti, které mi nyní byly odepřeny. Připadá mi to jako scéna z divadelního představení či amerického muzikálu. Doufám, že někdy pochopím proč návrat k řádu starého světu by byl tak těžký.


brat
27. 11. 2003
Dát tip
autor nemyslí autor nabádá... no nic teď vážně: poslátaný pěkný věty jinak asi žádnej kumšt:) díky všem... tak snad v roce 3000!

Andulka
03. 11. 2003
Dát tip
Je to spise uvaha, zacinalo to fajn.....ale ten konec se tak nejak rozutekl, ze z toho nebylo vlastne vubec videt, co si vlastne autor mysli...:-)

815_0
28. 10. 2003
Dát tip
No - Byronští hrdinové vymřeli, tak nezbejvá, než o nich psát...:-) Zajímavý ale prázdný dílko :-)

brat
28. 10. 2003
Dát tip
ju pardon poslední větka mi opravdu pravopisně ulítla,což podtrhuje určitou nedokonalost tohohle dílka, ale zkuste si něco napsat jen takhle v pár slovech... vše bude asi tím,že už s napětím neočekávame ten mylný milník milénia. těším se na vás v roce 2003.............

fungus2
27. 10. 2003
Dát tip
Zajímavé zamyšlení a pravdivé. TIP

Kandelabr
27. 10. 2003
Dát tip
je to takové příjemně nakupené oduševnělé nic :) hezké obrázky, ale za prase ti neřeknu o čem to bylo :)

StvN
27. 10. 2003
Dát tip
Mi neni jasný, co by se na tom jako mělo chápat. Možná poslední věta je trochu ve zmatku. Snad by ji stačilo poopravit, aby byla gramaticky správně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru