Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Venku byla zima

27. 10. 2003
2
0
806

Venku byla zima a já měl strach, a tak jsem se posral. Adam se hodně zlobil, ale řekl to jen rajčeti. Vůbec si říkám: Snad by za to na mě Salvádor Dalí byl pyšný, řekl by si: Takové malé a takové bohaté dítě, to by mělo jistě i na ponožky,které se navlékají na nohy a když pláčete, svinou se jako rolety a odletí někam za slunečním svitem, který pálí a škrábe jako mák.
Ve svitu slunce se totiž snášejí částečky prachu a to je touze taktilní, asi tak jako to dělá Švankmajer, ale víc, a jakoby tak nějak... od podlahy, možná až ke stropu s lustrem plným žárovek pokrytých prachem. To mi vůbec taky vadí, když žárovky prasknou a člověk se pak pořeže o prach na nich, ale co má dělat, když je to tak od jeho tří měsíců.
Ve třech měsících jsem se posíral pořád, ani nemusela být zima, ani jsem nemusel mít strach, dokonce potom ani nemusel Adam něco říkat rajčeti. Koneckonců o rajče se můžu taky pořezat.
creolit
15. 06. 2004
Dát tip
ale ale...setkání šicího stroje a deštníku... jak ohrané... Nu, Comte- líbí. Styl vyprávění snu, příběh tak lehce ubíhá, jedna představa nenásilně rozvíjí druhou, ta třetí, aniž by se měla zastavit či dokonce vrátit k té první a přece se vše tak spojí... nakonec. Možná. zastavení jen občas pro výraz, který bude "řezat" tu lehkou linku bílé stužky... dobrá, proč ne. ale stejně něco tam nesedí, jako by tam bylo buď něco navíc, něco přespočetného, co hledá svoji nepostradatelnost. hledá. nejistě

muflonšnek
07. 11. 2003
Dát tip
To posírání tam má svoje pevné místo... ale to víš... přesně jak říká JITINKA - hned v první větě to dost zarazí - splnilo to asi to, co to spnit mělo. A líbí se mi tam i pár dalších věcí. tip MFŠ

JITINKA
27. 10. 2003
Dát tip
Velmi surrealistické, docela se mi to líbí, až na to "posírání" hned v první větě. Dost to zarazí, ale nakonec se to dá pochopit. Mám velkou monografii o Dalího životě, ten byl ještě drsnější. Nezvyklý styl, burcuje. Surrealismus měl burcovat. Je to krásné jako nahodilé setkání šicího stroje a dešníku na pitevním stole.. :-)

Nicollette
27. 10. 2003
Dát tip
hehe.:))moc hezká kritika........... mě tenhle styl nic neříká, ale to neznamená, že se mi to nelíbí ......:) tip

Andulka
27. 10. 2003
Dát tip
- souhlas s Jitinkou....a to posirani se mi tam taky nelibi...:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru