Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hodiny

29. 10. 2003
9
0
2094
Autor
Ikru

Čas vleče se, Čas běží, Čas utíká, Čas se zastavil...

hodiny tikají...

 

Tik tak tik tak

                 čas utíká

                           čas běží

 

Tik tak tik tak

                  lidé někam spěchají

                            pořádného života nedbají

 

hodiny zastavily se...

 

náhle se vše zastaví

lidé navždy ustanou

 

slza ukápne

snad si někdo vzpomene


Seregil
09. 07. 2004
Dát tip
... *!

Ikru
12. 01. 2004
Dát tip
To jo, každý si to musí uvědomit sám...

Rufus
11. 01. 2004
Dát tip
Je tam pocit, je tam hrozba... *

Ikru
11. 01. 2004
Dát tip
Rufus: Ano člověk by se měl alespoň na chvíli zastavit v tom věčném shonu, rozhlédnout se a snad by i pochopil a zpomalil...

Rufus
11. 01. 2004
Dát tip
Jak říkáš, jen ne vždy to úplně záleží jen na tobě...

Jeheheman
04. 12. 2003
Dát tip
Dal bych ti TIP, ale aspoň v prologu by jsi mi musela definovat ten "pořádný život" ...Ale tahle pravda by byla asi mnohem dražší než za TIP. Tak ti ho dám i bez toho..* ...už aby se ty sviňské hodiny zastavily.

Ikru
01. 12. 2003
Dát tip
stejně se těším a jsem zvědavá co to bude, obratem, co nejdříve ti napíšu jak se mi líbila:-)

Kolega
30. 11. 2003
Dát tip
Měl bych v zásobě jednu povídku o strnulém čase, časem ti ji pošlu mailem. Zatím ji mám jen v rukopise. Ale nečekej nějaký zázrak, básně mi prý jdou lépěji, i když nestojí skoro za nic... :-))

Dero
21. 11. 2003
Dát tip
Myšlenka velmi dobrá ... musím souhlasit s M_P ... je to docela nahrubo ... za myšlenku. ***

Adam_G
11. 11. 2003
Dát tip
Jakoby se s Tvým dílem dostavilo i slyšitelné tikání. t.

Agáta_212
01. 11. 2003
Dát tip
No, chtěla jsi po mně názor..., tak tady ho máš. Obávám se, že budu tvým nejtvrdším kritikem, ale když sis o to sama řekla... Bez zjemňování. Ach néééé! Moralitka a ještě k tomu taková hmm - nevyznívající? Rozhodně ale nedotažená, neumělá a jak bylo řečeno - neučesaná. Má to podivný rytmus, trochu jako dětská říkanka. Jednoduchost - to co se jinde vyplácí tady nezabralo. A HLAVNĚ "lidé někam spěchají pořádného života nedbají" z toho mi vážně vztávají vlasy na hlavě. Barevné vyvedení, které jsem vcelku oceňovala na Bouři tady nemá smysl. Přijde mi, že tady moc tlačíš na pilu, báseň má zřejmě v člověku něco vyvolat. A přitom proto čtenář nemá prostor. Všechno je mu naservírováno pod nos. Nic se od něj nevyžaduje. Ve výsledku je to přesně naopak - úplně anti-pocitové. To, co ses pokoušela vystihnout básní je mnohem lépe řečeno v prologu. Škoda, takové výživné téma... No, já nevim, chtěla jsem říct taky něco pozitivního... (a to jsem to četla asi 10x) Tak aspoň ten název mi připomněl můj oblíbený film, což pozitivní je, ne? '.-) A propós, to s tou slzou, která ukápne jsi už měla v Bouři, že? Měj se a nezlob se, no.

Rimmer
31. 10. 2003
Dát tip
Má to myšlenku. Hezká je ta ukáplá slza po tom, co všechno skončí... Ale ta forma je divná. Spěchají, nedbají... to ne. A graficky moc hezký.

Ikru
30. 10. 2003
Dát tip
Děkuji všem za názory, kritiky a za tipy, kdo mi poslal...díky

Morr
30. 10. 2003
Dát tip
No, tak jsem si to pročetl a musím souhlasit s některými předešlými příspěvky je totiž pravda, že tohle je tvá slabší věc. Má to myšlenku, to ano, ale ve zpracování chybí atmosféra, dynamičnost, zvukomalebnost a jako celek to působí krkolomně a neučesaně. Vše je podáno tak nějak napřímo, bez jakékoliv omáčky či obohacení. Je mi líto, ale za tvými ostatními básněmi to značně pokulhává. .. ale, určitě piš dál-)

no, pravda by v tom byla (tzn. hezký sdělení), nepřekonatelný grafično, týýývole! fakt, úžasně rozpracovaný! ...jenom škoda, že celá ta forma tek nějak pokulhává. je v tom ta myšlenka, ale to je všechno... rozumíš? hrozně nahrubo... (díky)

Vinki
29. 10. 2003
Dát tip
ja bych tam dal asi "prazdneho zivota nedbaji", ale to bych tam dal ja, ne ty :). Mas pomerne klasicke tema se snahou dotlacit ctenare k zamysleni, co je jen dobre... Libi se mi to...*

Je to bez imaginace.Ach jo...

Abyss
29. 10. 2003
Dát tip
nic to ve me nevzbudilo.. ani litost ani radost ani nic...

lumpíček
29. 10. 2003
Dát tip
Myšlenka je hezká, ale nějak mi to nesedne...

Áda116
29. 10. 2003
Dát tip
Něco podobného jsem měla na autorské stránce.

Andulka
29. 10. 2003
Dát tip
Me se libil ten prolog, moc..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru