Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocity

03. 11. 2003
2
0
1001
Autor
Clarky

by Clarky =))

 

Probouzím se ze snu. Je mi děsná zima. Klepu se. Otvírám oči a zjišťuji, že jsem na poušti. Bez kapky vody. Tak proč je mi taková zima? Nikde nikdo. Jen já a ten osamělý pták na uschlé větvi.

 

Kouká na mě. Možní ví proč je mi taková zima. Jdu blíž. Pořád na mě kouká. Asi má hlad. Já taky, ale vždyť jsem jedla. Ale kdy? Včera? Ten pták se vůbec nehýbe, je snad mrtvý? Není. Mrkl na mě, ale proč? Proč? Proč? Už mi to leze na mozek.

 

Chci pryč. Je to divný. Je mi zima, na poušti. Chápete to?? Já ne.

 

Chci domů. Já..chci..domů. Ale kde je vlastně domov.. V dálce přede mnou je obrovský dům. Pták  zůstal na svém místě a já jdu dál. Dál. Jsem u domu. Nikde nikdo. Zaklepu na velké dveře. Ozve se šourání. Nebo to snad byl praskot písku?

Dveře se otevřely.

 

Ohlédnu se znovu. Nikde, vůbec nikde, tu není živá osoba. Proč je ten dům uprostřed pouště? Že by pro nějaké cestovatele?  Pro mě? Blbost. Jak mohli vědět, že tu budu? Někde hraje hudba, vychází z toho domu. Stane se něco, když tam vejdu? Nestane. A co když ano? Ne! Nic se nestane. Vejdu dovnitř.

 

Hudba stále hraje. Pořád nikde nikdo. Stojím v místnosti plné dveří. Ta místnost je velká jako … jako můj pokoj. Těch dveří je tam nepočitatelně. Je to jak v Matrixu. Tolik dveří. Mají stejný tvar, barvu, klíčovou dírku i kliku. Ale něčím se přece lišili. Každé z nich měly zvláštní síly. Přišla jsem blíž k prvním dveřím a cítila jsem z nich ohromný pocit..jako po extázi..nabitá energií. Druhé jsem obloukem obešla…vyzařovala z nich jakási negativita. Postupně jsem došla až k šestým.

 

Hudba náhle přestala hrát.

Dveře se otevřely.

Co se to děje?

Přeci nemohli tušit, že 6 je moje šťastné číslo.

Vcházím dovnitř.

Je tam tma. A teplo.

Propadám panice.

Padám dolů.
Nic nevidím.

Dopadám na chladnou zem..

 

Nic se nemohlo stát.

 


Clarky
13. 10. 2004
Dát tip
od 6.11? to je pro mě hodně dobrý datum =)) jinak dík

guy
13. 10. 2004
Dát tip
týbrďo - teď mi došly souvislosti ... to je docela zvláštní ... :-)

Clarky
13. 10. 2004
Dát tip
=)) je to zvláštní a těší mě že se ti to líbí =)

guy
09. 10. 2004
Dát tip
Tak tohle už mám od 6.11.2003 mezi Přečtu si později ... mám tam ještě dalších asi dvacet různejch věcí, který mě zaujaly a ke kterým jsem chtěl něco říct, ale nebyl čas ... myslím si, že jsem chtěl asi říct, že všechna ta slova, co tam máš, mi jsou blízká a žes je poskládala nějak tak, že to na mě působí moc příjemně ... možná, že tenkrát skoro před rokem jsem chtěl říct ještě něco jinýho, ale na to už si nejspíš nikdy nevzpomenu ... ale ty příjemný pocity budou asi to hlavní a je zvláštní, že takhle působí, když sami o sobě moc příjemný nejsou ... :-)*

Bizkitfreak
22. 11. 2003
Dát tip
:(

Spalena
22. 11. 2003
Dát tip
Optimismus pramení ze skepse.:-)

Clarky
12. 11. 2003
Dát tip
Aha =))

Clarky
05. 11. 2003
Dát tip
???

Jako že to žije.

Clarky
04. 11. 2003
Dát tip
Kde je ironie, tam to žije!!

Jak kdy, jak na kdy, kdy na jak dlouho.

A taky nestalo, cestovní kancelář se zdvořile omlouvá a posílá odškodné, spolu s volnou letenkou kamkoli první třídy. Užijte si to!!!!!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru