Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polibek

03. 11. 2003
1
0
589

Co k tomu dodat? Napsal jsem to krátce po rozchodu se svou přítelkyní. Byl to určitý způsob jak se s rozchodem vyrovnat.

 

Bože.

Naše rty se setkali. Čas se zastavil, okolní svět přestal existovat.

Bylo to neskutečné.

Už když jsem ji viděl poprvé, cítil jsem cosi skoro nepopsatelného. Jako když astronom zahlédne přes oko dalekohledu malou planetku a pocítí tu touhu. Tu přitažlivost, tu mocnou sílu. Zatouží vydat se ke hvězdám a být jim blíž. Moci se jich dotknout. Vzdát se všeho, jen za malou chvilku, pro ten krátký a prchavý okamžik. Splnit si sen. Možná bláznivý, ale nádherný.

 

Mě se splnil. Vznesl jsem se k oblakům. A nejen k nim, mnohem výš, nad ně, ke hvězdám. Dotkl jsem se jich. A nechce se mi zpátky, chci tam kroužit. Na věky. Jen pro ten pocit.

Hlava se mi točí. V žilách mi pulzuje krev, nevnímám okolní svět, přestal existovat. V hlavě mám je jednu myšlenku. Nechci aby to skončilo.

Dotkl jsem se své hvězdy. A nejen to. Mě se dostalo té pocty a mohl jsem ji i políbit. Vychutnávám si chuť jejích rtů, jejího jazyka a nemám slov.

Je sladká. Tak sladká, že se mi její jazyk skoro rozplývá v ústech. Není to ale jako cpát se čokoládovým dortem s tlustou polevou, posypaným kily kandovaného ovoce.

Její chuť skýtá nahlédnutí do čtvrtého rozměru lidského vnímání prostoru, a otevírá brány zázračného šestého smyslu, který našeptává, že se má ústa právě nacházejí v sedmém nebi při konečném objevu osmého divu světa.

 

Je to chuť představující mezistupeň sladkosti čerstvě natrhaných jahod a záhadnosti vesmíru. V té vzácné chvíli jsem si uvědomil, kolik toho člověk vlastně ještě nezná a kolik věcí je třeba objevit, neboť záhadnost, kterou mohou působit byť "pouze" ústa krásné dívky, je nekonečná.

 

Je horší než droga.

Zažívám neskutečnou euforii, štěstí, radost. Chemik by odcitoval pár chemických vzorečků, biolog pár složitých názvů, lékař by popsal vše co mi v tuto chvíli koluje v žilách, co a jak působí na určitá centra mozku. Ale i když si dají hodně práce a popis bude hodně podrobný, nedokáží se realitě ani přiblížit.

Už vím co cítí narkoman, když si píchne svou dávku, když mu krví putuje pervitin za třista nebo heroin za patnáctset. Je to neskutečné. Nezúčastněný nedokáže pochopit co mi běží hlavou. Na co myslím.

Objímám ji, dotýkám se jejího těla, cítím tep jejího srdce, slyším její dech. Naše rty se stále dotýkají. Mám dojem že se vpíjím do jejího těla, stáváme se jedním.

Bože, na světě nemůže existovat nic krásnějšího. Objímám nejkrásnější dívku na světě, ochutnávám chuť jejích rtů a nechci aby to skončilo. Svět je nádherný.

 

 

 

… posloucháš mě vůbec?!?

Víš, já nevím, jak ti to mám říct, ale už tě nemiluju…

 

 

Na ten okamžik … nikdy nezapomenu.

Bože, proč netrval věčně?


Vinki - děkuji za útěchu, ale doufám že nemáš pravdu :) Fungus - díky Agáta_212 - nepopírám, je to děsne sladký - ale já to tak cítil ;) Kandelabr - zda zcela uteču od tohoto tématu nevím, ale rozhodně další věc nebude tak "sladká" :)

Vinki
03. 11. 2003
Dát tip
K tomuhle je tezko neco dodavat... kazdy to zna, kazdy vi... neboj, bude hur :)

fungus2
03. 11. 2003
Dát tip
Ano. To jsem taky prožil a nedávno. TIP

Agáta_212
03. 11. 2003
Dát tip
Teda to muselo být zamilování, když je člověk takhle mimo... Co se týče textu, je hodně emotivní - jak jinak. Vadí mi tam některá klišé jako třeba ty jahody. A začíná to jak červená knihovnička.

Kandelabr
03. 11. 2003
Dát tip
je vidět, že psaní ti jde. ale být tebou, napjal bych své úsilí do jiných koutů než jsou klišózní přirovnání a lamenty nad sladkostmi/starostmi lásky :) ehm takže ses tímto s rozchodem vyrovnal a napiš něco z čeho nekape toliko curku jo? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru