Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zamilované snění

07. 11. 2003
2
0
1337
Autor
Hanca

Sepsáno v zamilovaném snění. je to jen útržek z povídky, kterou snad někdy dám dohromady.

Dva milenci se toulají horskou krajinou, vystupují na horský hřeben. Oni jsou dva, ale cítí se jak jeden! On její malou ruku velkou dlaní svírá a kupředu je vede touha a v jejich lásku víra.

 

Je mlha a oni jsou sami před zraky všech tvorů skryti a oba silně touží jenom spolu býti. On tiskne její ruku a ona též mačká jeho dlaň. Cíti na hrudi něžnou tísen a tam dole jí to vzrušením píchá. On též je opilý touhou. Najednou se mlha zvedá, paprsky slunce kolem září a oni hledí si do tváří. Jejich pohledy je ještě více vzrušují. Jdou dál a slunce jim svítí na cestu. Je květen. Kolem kvetou sasanky a blatouchy, voní mech a tráva i celý les, který lemuje pěšinu. Je teplo. Ptáci toužebně zpívají a oni ruku v ruce touží potají. Mlčí, nic si neříkají. Jen oba vědí, jak je jim krásně. Tu najednou se cesta stáčí a před nimi se tyčí s vodopádem skála. V slunečních paprscích se třpytí voda, která se rozstřikuje do všech stran a ty dva svou tesknou písní vábí. Ona se začně štěstím  smát a okolo té padající vody běhat až je celá mokrá. Pod jejím tričkem její ňadra jak dva kopečky něžně kvetou a on je pohledem na ni celý vzrušený. Utíká k ní a líbá jí horkými polibky na její sladké rty, ona opětuje. Topí se oba touhou, jejich vášeň vzrůstá, když dotýkají se jejich ústa. Ona zvážní. Začne sebe i jeho svlékat až jsou oba nazí. Jejich těla se dotýkají a touhou svíjí a lesknou se ve slunci. On do ní vstoupí a ona štěstím i bolestí křičí a ulehají do měkkého mechu, kde naslouchají své touze a horkému dechu. Jako dva hadi se po sobě svíjí, prudce skáčou a její oči štěstím pláčou. Tak tu spolu leží a čas rychle běží. Unaví se a usnou hlubokým spánkem. Vzbudí je až zima, která k ránu přichází. Vyjmou z batohu spacák a spolu do něho vplují a pět se znovu milují až usnou.

 

Ráno je probudí východ slunce, které je velké, červené a úžasné. Opět se milují. Pak pijí vodu z vodopádu, sbalí spacák a pokračují v cestě. Jsou opillí láskou a šťastní. Z jejich očí svítí štěstí a z úst se line veselý smích. Chvílemi jdou a chvílemi běží, když cesta vede stále výš a výš. Stoupají po kamenech a již běžet nemohou. On jí podává ruce, aby vůbec mohla stoupat dál. Vzduch je najednou řidší. Z výšky hledí ze strmého svahu dolů, točí se  jim hlava. Výstup je stále náročnější. Již dávno je po jarních kytičkách a všude leží bílý sníh a oni stále jdou. Cíl se již blíží. Je nádherné počasí, až neuvěřitelně se jim vydařilo. Těžce dýchají a stále stoupají a věří si, moc si věří. Chybí jim asi 100 metrů. Lezou po čtyřech, drží se skály a již jsou na vrcholu a opět hledí dolů. Jejich štěstí se stupňuje. Jsou to nejkrásnější chvíle jejich života. Po návratu domů je čeká práce a starosti, ale jak budou moci, tak se na hory opět vrátí, protože tam je jim nejkrásněji.

 

 


Nejni to špatný. Nikdy sem ještě povídku s rými nečetla, ale je to dost zajímavý. Akorát je škoda, že takhle krásná láska málokdy vydrží.

Mě se použití rýmů v povídce zdá zvláštní, ale o to zajímavější. Zajímavý pokus. Jen tak dál.

Pěkné, je to psané sice poněkud jednoduše, bez většího spisovatelského vypětí ;-) ale je z toho cítit láska a radost a to asi autorka zamýšlela. O těch rýmech radši hovořit nebudu, ono to v povídce vypadá trochu zvláštně.

IVANOL
07. 11. 2003
Dát tip
Některá klišé z toho dělají kýč. Jazyková forma s rýmy je zajímavá. Po prvním čtení mi nebyl jasný poslední odstavec a není mi jasný ani po opakovaném čtení. Ale jinak je to zajímavé.

myslím, že by tomu prospěla spíš forma básně, když už ti rýmy tak jdou

Hanca
07. 11. 2003
Dát tip
Není v tom vlastně jen zamilovanost, ale i společná láska k horám těch dvou. Rozumíš?

fungus2
07. 11. 2003
Dát tip
Mě se to celkem líbilo. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru