Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční pouť...

07. 11. 2003
2
0
1364
Autor
gepe

...

 

Noční pouť...

 

 

 

Je další mrazivý večer, sníh pomalinku dopadá na rozpálené tváře, rozpouští se spolu s kapkami slz padajících skrze skloněné řasy. Skloněná hlava se jemně ztěžka zvedá, slzami smočené řasy pomalinku odhalují oči... s bolestí se do dáli dívají.

Tam, kde mizí obzor, tam kde vše končí a začíná...

Nová možnost, možná nová šance, kdo ví. Oči prochází ulicemi, bloudí po setmělých ulicích, dívají se do rozsvícených oken. Je to bludiště, nekonečný kolotoč. Večer co večer, noc co noc bloudí a hledají...

 Hvězdy už dávno svítí na nebi, měsíc sklání svou tvář a kyne na pozdrav, ony však nevidí. Míjí pohledy jiných, míjí rozsvícené lampy, míjí život kolem sebe. Pohled těch očí spolu s duší, ke které patří je prázdný, hluboký a bezedný. Slzy se začínají drát opět ven, duše je bolestí skřivená, srdce neposlouchá, rozum nechce brát.

 Bloudí a doufají, že znovu uzří, že znovu spatří...

Měsíc se loučí a zdraví se sluncem, míjí se, smekají  na pozdrav. Lampy pomalu postupně končí svojí noční službu, město začíná ožívat. Z nebe s novými paprsky dne začínají se pomalinku a zlehounka snášet vločky čerstvého sněhu. Je nový den a ony čekají na další

 „noční pouť“...


gepe
02. 01. 2004
Dát tip
díky, já úplně zapomněla na to, že jsem to chtěla trošku poupravit. Tak je to teď správně, ale asi se vám to bude zdát stejné... :o)

Drago
08. 11. 2003
Dát tip
... :,o\

fungus2
07. 11. 2003
Dát tip
Hezky napsané. TIP

Kandelabr
07. 11. 2003
Dát tip
takové načančané romantické nic. navíc se mi ježí chlupy (i vlasy)při slovosledu typu: s bolestí se do dáli dívají...fakt romantika.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru