Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nemám nic

11. 11. 2003
1
0
1831
Autor
Karel_Letoun

Nemám

 

Nemám peníze.

Nemám barák.

Nemám bourák.

Nemám nakradené miliony.

Nemám nic.

Mám !

Mám Tebe, lásko.


Pisces
11. 01. 2004
Dát tip
Mistrně latentní význam a autor sám diferentní od ostatních :) Téééčko **** avi PS

Fil
04. 12. 2003
Dát tip
Miroslawek: už dlouho jsem se tak nezasmál, bych ti tu kritiku Tipnul, kdyby to šlo!:-))

Marlyn
01. 12. 2003
Dát tip
Promin ale nemůžu vystát, jak uráží ostatní a to i v kritikách.


ulita
28. 11. 2003
Dát tip
aspoň slušně, když už chybí argumenty...:)

Jeheheman
27. 11. 2003
Dát tip
miroslavek: Tak vidíš, že umíš býti i vtipen a ne jen pruden:o)

drfaust
27. 11. 2003
Dát tip
!:) revolučně...

Miroslawek
26. 11. 2003
Dát tip
Úžasné. Já tedy zásadně nesouhlasím s Viem a dalšími, o diletantství nemůže být ani řeči, báseň má nejen zdrcující emotivní dopad, ale také umnou stavbu. A moderní, žádná klasicistní zaprášenost. Autor akcentuje tíhu dnešní zrychlené doby a nezdržuje se s nějakou složitou metrickou strukturou, snad až na možnou dieresi v prvních pěti verších vcelku abstrahuje od stopového vnímání verše a místo toho uděluje krátkým klipovitým fragmentům dynamiku pomocí důrazných anafor posilující staccato větných přízvuků. K tomu přispívá i přehršel o rým se nesnažících eufonických prvků (např. dvojice barák/bourák), jež odsuzují zkostnatělé a naivní obvyklosti hláskové instrumentace na smetiště dějin. Myšlenka se pak jako kladivo podprahově zarývá do mozku. Absence přesahů, která mi připomněla staročeskou lyriku, by mohla svádět k myšlence nedostatečné spojitosti a neumělé nesvázanosti, avšak nikoliv, ona strohost je účelná, v souladu s celkovým uchopením a přístupu k výpovědi textu a tudíž zcela nepochybně záměrným krokem vpřed k obnažení kořenů slovních významů až na samu dřeň. Ke zvýšení účinku neotřele oxymórní pointy chybí snad jen nějaké to polysyndeton, ale i tak je to výmluvná ukázka, co lze udělat s několika slovy.

Marlyn
24. 11. 2003
Dát tip
Možná by to chtělo trochu lepší přístup..neznám tě ale podle tvého projevu si pěknej MAGOR...

Hele, nech mě žít, starej se o sebe, piš si ty svý blbosti a na mě se vykašli. Je to jasný?

Fil
13. 11. 2003
Dát tip
A jéje, máme tu opět někoho, kdo neunese negativní kritiku a řeší to tím, že se "naváží". Jestli chceš kritizovat moje díla, budu jen rád za jakoukoliv kritiku, máš prostor pod nimi.Pokud vidím dobře, tak jsem tady o svých sbírkách nehovořil, tak nechápu proč je tady rozebíráš. A jestli ti připadne, že si hraji na krititka, tak mi vysvětli, jak se ta hra hraje, abych tě příště nerozčiloval či mi napiš jakou kritiku Ti mám pod dílo napsat, aby jsi byl spokojený.Přeji hezký den:-) P.S. hlavně, že ty poezii rozumíš, to jsme hned všichni klidnější, že tu máme někoho, jako jsi ty - odborníka na poezii- Gratuluji!

Jestli si myslíš, že tvoje blbý sbírky o mrtvých srdcích jsou o něčem, pak se mýlíš, ale vyvracet ti to nebudu. Piš si ty svý krávoviny dál a nehrej si na kritika.

Bubi
11. 11. 2003
Dát tip
Hezké přiznání pro finanční úřad by to bylo. Je to trochu jednoduché. Peníze, barák i bourák můžeš mít současně i s opravdovou láskou a milióny nemusí být vždy nakradené. Možná na tyto úvahy nemám právo, možná právě chudobou může být člověk bohatý.

Andulka
11. 11. 2003
Dát tip
Mam tebe...ma lasko! - Otazka je, na jak dlouho...:-))) jinak souhlas s Bubi!

Čtěte si Honzíkovu cestu a ne opravdové umění. Tomu vy nerozumíte, hrajete si na na machry a zatím jste chudáci, kteří by se rádi zviditelnili a nejde jim to.

Fil
11. 11. 2003
Dát tip
A jako co???To je nějakej výkřik do tmy nebo pubertální variace na depku?...

Elyn
11. 11. 2003
Dát tip
Karle, jen technická - proč se to jmenuje "Nemám nic" ? když máš...

Adam_G
11. 11. 2003
Dát tip
Na začátku psaní sis myslel, že nic nemáš a při rozboru Tvého jmění, zjistil si pravý opak? Jsi alespoň spokojený s tím co máš? Pěkné.

Vio
11. 11. 2003
Dát tip
Velký zneuznaný básník... ano ano, my tomu nerozumíme, nesaháme Vám ani po kotníky, mistře... závist je strašná věc... Potrefená husa nejvíc kejhá, že? Tak jen pokračuj ve zviditelňování... Jít s kůží na trh a neunést kritiku... kolikrát jsem to viděl? Co pak zbývá? No jasně... označit oponenty za hlupáky, kteří nerozumumění. Postav se do řady...

Vio
11. 11. 2003
Dát tip
oprava: nerozumí umění... P.S. Když tedy "stojíš o hlubší kritiku", řeknu ti, že ta myšlenka je tak omletá, že už z ní celkem nic nezbývá... navíc zpracovaná značně diletantsky.

m11
11. 11. 2003
Dát tip
pokud ta laska ma penize, barak, bourak....je vse v pohode......

Seregil
11. 11. 2003
Dát tip
chm.....

No, je to s vámi asi nahnuté. Poezie je složitá záležitost, a jak vidím, pro někoho velice složitá. Ne každý básním rozumí, i když si to myslí.

Vio
11. 11. 2003
Dát tip
Ve vyjetých kolejích ;-) Vlastně jsem nic jiného nečekal.

Consuela
11. 11. 2003
Dát tip
Karle! Hynku! Jarmilo! :-)

Seregil
11. 11. 2003
Dát tip
No od tebe to sedí Karle_Letoune.....

drfaust
11. 11. 2003
Dát tip
Ano, já opravdu nerozumím, avšak tomu, jak může tohle někdo vydávat za literární dílo.

Jeheheman
11. 11. 2003
Dát tip
Blbost

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru