Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úsměv naruby

11. 11. 2003
15
4
2686
Autor
gASK

Všem lidem, co na svých cestách Pražskou Integrovanou Dopravou (a vůbec všemi podobnými prostředky) září všem navzdory úsměvem:)

Z postele ráno vstal jsem

                                     levou nohou

A potom navlíknul si

                                  úsměv naruby

Aspoň se dneska trochu

                              mračím s dobou

Jinak jsem totiž oběť

                          usměvavé choroby


4 názory

Alú
21. 10. 2008
Dát tip
Tak vidím, že v lidech nikde není rozdíl;-) *

Blackened
24. 06. 2004
Dát tip
Velmi lehké, usměvavé, příjemně se to čte :o) Úsměv naruby je hezký obrat a mračení se s dobou velmi trefné. *

Pisces
17. 01. 2004
Dát tip
Hezoučké, miloučké, úsměvavé :-) PS

A když někoho usmívajícího se v metru najdeš, bude to mentál. lidi se sami od sebe nesmějou, a nikdy nesmáli.

severanka
07. 01. 2004
Dát tip
n_č: buď ľudí nepoznáš, nevšímaš si ich, alebo ja žijem vo svete plnom "mentálov" ... a podľa tvojej definície k nim aj sama patrím... no čo už, aj takí musia žiť ;)

gASK
07. 01. 2004
Dát tip
Tak jsem asi podle tebe taky "mentál":) Aspoň povětšinu dne, když musím vstávat, také se neusměju, dokud někoho příjemnýho nepotkám..v jiné denní časy se směju sám od sebe;) Vždycky je proč...

Asi jsi vážně mentál. ....směješ se sám od sebe - a hned v další větě - vždycky je proč. Tak jak teda? Sám do sebe, nebo něčemu? Vážně se směješ stále? Přemýšlíš taky nad něčím jiným, než nad vlastním smíchem?

gASK
07. 01. 2004
Dát tip
Koukám, že na mentály jdeš hezky zostra:) Pořadě zodpovím tvé otázky. Jak teda? Viz další bod:) Směju se sám od sebe, to znamená, že mi k tomu nemusí nikdo zadávat důvod ani mne lechtat, ovšem můžou to klidně podpořit mé myšlenky/vzpomínky/naděje, takto jsem to myslel. Ale pokud myslíš, zdali se směju jen tak pro nic za nic, pak nikoliv, když je mi do pláče, pláču, když se mi chce řvát, řvu...a to se pak těžko směje. Stále nikoliv, třeba ve spánku to nejde a je spousta jiných chvil, kdy mi úsměv z tváře zmizí, ale snažím se usmívat co jen to jde. A v metru, busech a vlacích úsměv sundám opravdu výjimečně (jedouce na zkoušku v sedm ráno třeba:). Přemýšlím nad spoustou věcí a nad svým úsměvem se zamyslím jen výjimečně, to není věc rozumu. Asi tak. Ty se neusmíváš nikdy? Nesměješ se jen tak, když jsi měl dobrý den, když se ti předevčírem něco povedlo, nebo jen proto, že tak krásně sněží? Neusměješ se, abys potěšil ostatní? Zkus se zamyslet nad tímhle a pokud ti přijde, že mračit se celý den na svět okolo je dobré, pak si asi rozumět nebudeme...

Nesmát se = mračit se? To určitě ne . Jedna vnímavá dušička mi jednou řekla: vypadáš vážně, ale uvnitř musíš bejt určitě pořádně vysmátej. A tak to je. Přiznám, že nemám potřebu smát se tak, aby to bylo vidět. Mimoto si v metru vždycky čtu.

gASK
07. 01. 2004
Dát tip
Inu proč ne. Málokdy však jezdím metrem déle než 8 minut, tudíž vážnější četba je bezpředmětná. Nesmát se není mračit se, to je bez debat, bylo to na zesílení výroku:) Přiznávám....leč vážný výraz se léty mění a vadne a časem začne vypadat značně nerudně. Ne každý chce dávat svou radost a vysmátost na odiv. Myslím, že je každého věc, kdo a jak se směje. Ovšem pokud ti "mentálové" svými úsměvy ubližují, stačí si vzít nějakou ceduli a až se potkám, nahodím vážný výraz...

Kde jsem napsal, že mi ubližují?

gASK
07. 01. 2004
Dát tip
Pardon. Nikde jsi to nenapsal, vypadla mi tam klauzulka "...a jak se směje, pokud tím nikomu neškodí či neubližuje." Poněkud mne totiž zaskočilo, že zde nazveš jen tak se usmívající lidi mentály.

To že jsem udělal? Tak to opravím. A když někoho usmívajícího se v metru najdeš, bude to nejspíš mentál.

gASK
07. 01. 2004
Dát tip
Už jsem spokojen, už jen ve mne hlodá červík, který nemá rád samotné slovo "mentál" jako nadávku. Ale do slovníku ti, jako staršímu, mluvit nebudu.

Ano, zní to lehce a příjemně. Nevím tedy jestli to chápu dobře, nebo se dostatečně nedívám, ale zdá se mi, že celý svět žije ze zábavy a tedy ze smíchu.

gASK
06. 01. 2004
Dát tip
Inu proč ne, ale vyprav se do metra, tramvaje, autobusu, vlaku, města nebo na jiné veřejné a anonymní místo, zastav se a rozhlédni...kolik uvidíš usmívajících se lidí? Dva? Tři? (schválně jsem neuvedl restaurace, hospody apod....tam se lidi celkem usmívaj;)

severanka
06. 01. 2004
Dát tip
škoda, že som ťa ešte nestretla ... niekde v električke alebo inom prostriedku :) páči! *

Terra
06. 01. 2004
Dát tip
Je to náhodou skvělé umět se smát a je pravda, že lidé jsou čím dál upjatější. SMĚJTE SE, PRODLUŽUJE TO ŽIVOT ;o) jinak Tipík :o)

gASK
06. 01. 2004
Dát tip
Díky vám oběma:) Seveřanko, poznáš mne dle úsměvu;) A navíc budu dlouho živ...

severanka
06. 01. 2004
Dát tip
tak to mám ešte kopec času :) ... budem si všímať ;)

_kxk
30. 12. 2003
Dát tip
My jsme oba obětí humoruu...:))) T TI TIP!!!

Andulka
13. 12. 2003
Dát tip
mile, lehke, vtipne...:-)*

MeTB
10. 12. 2003
Dát tip
A zase neco s lekhosti! Vyborne! Davam tip a ma anabaze po tvem literarnim svete pokracuje (rusi ji jen Kdo nepada s Pismakem...). Tom

jo

gASK
08. 12. 2003
Dát tip
Děkuji za nejkratší kritiku:))) Len nevím z jakého hlediska se vyjadřuješ, čekanko?

Jo, jako že jo :-)))

gASK
08. 12. 2003
Dát tip
Tak to jo, že to seš ty tak to beru:)))

já se umim vyjadřovat jenom z mýho hlediska .-)))

gASK
08. 12. 2003
Dát tip
To je dobře, ještě to tak aby ses nám tu vyjdřovala i z cizích hledisek:)))

ulita
01. 12. 2003
Dát tip
cože, usmívat se ráno v narvaným Metru??? kdyby to šlo tak jezdím s kaupcuou na hlavě a s černými brýlemi na očích...

Barbar
17. 11. 2003
Dát tip
*

Barbar
16. 11. 2003
Dát tip
Ti kdo stůňou stálou láskou úsměv světem šíří napravují všechny křivdy fajn náladu šíří Když jim někdy dojde síla na svět stále smát se zaslouží si naši pomoc půjdem za ně prát se Že to není vůbec pravda že se vůbec nehneme? spokojeně si myslíme ať je osud prožene! Pořád se nám tady smáli a teď ne ně došlo konečně jim už to jejich směšné štěstí pošlo Radujem se z toho konce a vůbec nám nevadí že až zmizí radost, štěstí život se nám ochudí Budem sobě i svým blízkým celý život závidět nikdy už nebudem šťastni budem se nenávidět NO JO, ALE VONI SE NEBUDOU TAK BLBĚ TLEMIT!!!!

Fil
13. 11. 2003
Dát tip
U služeb DPMO -dopravního podniku města Ostravy to je to samo:-)

Rimmer
12. 11. 2003
Dát tip
To je dobrý... Dal ses na břitkou lehkost, jo? A moc pěkně... *tip

To ma byt narazka na mou uvahu? ;o)

probably
11. 11. 2003
Dát tip
Jo PID, tam není o zábavu nouze

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru