Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krása lidí

13. 11. 2003
2
0
1779
Autor
Chick

Lidé jsou skutečně krásní jen do té doby,

kdy si o sobě myslí že jsou špatní.

Jakmile si o sobě myslí, že jsou dobří,

teprve pak vidíme jaké jsou zrůdy...


vidím spíše vlastně pocituji ve tvém díle silný filosoficý podtext, zrůdy-lidé zatížení egouismem, pokládajíce se za dokonalé, velmi výstižné...

Chick
07. 01. 2004
Dát tip
Morasen...JASNĚ! Lollita...JASNĚ ---ale ten citát je o prívě tom mravním zákonu...akorát já jsem ho poeticky nazval KRÁSA a samochválu a pýchu sem nazval ZRŮDA...jinak máte naprostou pravdu :)

Lolllita
30. 12. 2003
Dát tip
Ufff - to je ale moudro.....takže když pomůžu babče o berlích přes silnici - tak můj dobrej pocit bude vlastně vypovídat o tom, jaká jsem zrůda.....:) ne - samozřejmě to je jen aplikace na určitou situaci - v praxi bych spíš tvrdila, že není potíž v tom, co jestli si člověk o sobě myslí, že je dobrý nebo špatný, ale jestli je ochotný naslouchat svýmu mravnímu zákonu

Morasten
30. 12. 2003
Dát tip
tady asi nejde o krátkodobej pocit z dobrýho skutku ale o samochválu a pýchu,byť skrývanou.pokud se nemýlim. ....T

Chick
09. 12. 2003
Dát tip
S odvahou to nemá nic společného...jestli pochopil si že stud je pocit, považování sama sebe zrudou...tos pochopil špatně...je to spíš to...že člověk je sám se sebou spokojen...co je...jak žije...co dělá...stává se z něho nudná a nuzná stvůra uzavřená ve svém mikrosvětě kde si přežívá naomak reality, zato člověk které se považuje za "zrudu" je to člověk který spokojen se sebou...se svým životem....svou prací....NENÍ.Snaží se sam sebe vylepšit z dokonalit a potom se stává "krásný"

Chick
26. 11. 2003
Dát tip
jestliže se budeme velebit sami sebou jak krasní chytří dokonalí jsme okamžitě pro okolí se změníme ikdyž zůstaneme stejní, stanou se z nás zrůdy. Ty malé nedostky na své moralce a vzhledu necháme za sebou a vynesem jen to nejlepší, leč okolí už nebude zajímat co sme jak sme dokonalí, ale bude se na nás snažit najít chybu...chybu která by dokázala, že jsme skutečné zrůdy-.

Schwalbe
14. 11. 2003
Dát tip
Něco na tom je.

Chick
14. 11. 2003
Dát tip
přišel jsem na to, když sem si myslel jak nejsem dobrej herec, a zjistil sem, že se mám ještě hodně co učit....

sethie
13. 11. 2003
Dát tip
Do prdele... To je pravda!!! Jak si na to přišel????

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru