Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První láska mého kamaráda Fahata

13. 11. 2003
5
1
924
Autor
estonia

        První láska mého kamaráda Fahata

       

Typická slohovka.Učitelka řekla:“Napište slohovku na téma-moje první láska.“Moje první láska,cože?Pomyslel jsem si.Všichni přece vědi,že jsem bezcitný.Některé dívky se otočily s ironickymi uškleby a tázavými pohledy-jak to ty Davide zvládneš?

Ale všechno nebylo tak strašný.Měl jsem totiž kamaráda.Moc dobrýho kámoše.Duchovního přítele,řekl bych.My jsme spolu ještě nikdy nemluvili.My spolu ani nemluvíme.Já to ani vědecky nedokážu vysvětlit.On žije v Saudský Arábii,v Rijádu.Já v Praze.Já vím co on ted přesně dělá a on to samé.Je mu jak mě a mě je jak jemu.Řekl bych,naše duše jsou spojeny.Ale,abych neodbýhal od tématu dám ted slovo Fahatovi a on za mě napíše tuto slohovku.

         Ahoj,tak to jsem já Fahat.Fahat Mufi.Je mi 19let jak Davidovi.David to přesně neupřesnil,my jsme spolu mluvili a pořad komunikujeme,ale ne slovy.My komunikujeme srdci.Ale spátky k tématu.Moje první láska.

Bylo mi patnáct.V té době byl a pořád je králem v Sad.Arabii Hasan Halifi.Když jeho otec umřel,pomatuju si na to přesně,rozhodl se liberalizovat poměry v naší domovině.Seděli jsem s otcem a koukali na tv.V ní byl Haso,trochu smutný,trochu vesely a řikal-„

Můj otec je mrtev,je to smutný den pro tuto zem i pro...“

Pak za pár dnů měl znovu projev.Tentokrát měl šibalský výraz a vedle něho seděla lehce oblečená Švédska miss minulého roku,čimž se pochlubil.Opřel se.Uvelebil si,prostě si udělal pohodlí na kanapy ze kterého měl projev.Objal krásku a pokračoval-„Ženy už nikdy nebudou muset nosit nesmyslné závoje.Už nikdy zahalování,ale to není vše.Rozhodl jsem se zrušit ještě...“Zbytek,už jsem nesyšel.Šel jsem ven na ulici.Ženy se odhaliy.Na nic nečekaly a ukázaliy vše co maj.Nákupní horečka vyvrcholila.U nás je téměř pořád teplo.Krátky šaty,to  bylo a pořád je in.

Ale co to pro mě znamenalo?Holky jsem chtěl pořád.Zahalené,či odhalené.Pak jsem si nějakou slečnu našel.Vytipoval jsem si tu první.Patnáctiletou sousedku.Dostal jsem jí.Rychle jsme se rozešli-téměř každý den mě otravovala.Řekla-„Jsi bezcitný.“Asi jsem jak David.Nakonec,jsme přece duchovní kamarádni,ne?  


1 názor

Garth
05. 04. 2013
Dát tip

nějak mi to připomíná výjevy ze snu... věci se dějou zdánlivě nelogicky, překvapivě... možná by tomu dalo větší sílu ty věci trochu vysvětlit


Fidunka
17. 02. 2004
Dát tip
Nápady přímo sršíš, ale přece jen to není dokonalý a svou formou mě to odrazuje, ani nevím proč:-/

Pivicko
15. 02. 2004
Dát tip
Gramatika opět srašná, ale obsaah se mi zamlouvá, rozhodně to je zajímavý t a asi i klub, uvidíme

estonia
26. 12. 2003
Dát tip
To je ta podoba dvou -duchovních-kamarádů..Jinak díky za příjemnou kritiku...

Kastel
24. 12. 2003
Dát tip
Mně so to "divně" napsaný líbí - má to spád - jen mi ta bezcitnost neladí k duchovnímu spojení, ale i tak - T

Rozhodně zajímavý!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru