Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fragment

17. 11. 2003
2
0
820
Autor
Stinohlav

Pouze útržek pocitů, pak došel dech. ~ Možná se k tomu ještě někdy vrátím..

Muž v klobouku s rukama v kapsách a cigaretou v koutku úst shlíží se zájmem pod sebe na tržiště. Stojí u zábradlí terasy.. pod ním se odehrává drama.

 

Jsem sám, ale chápu Tě - i když Ty mě asi moc ne. Nevěříš? Toužím po tom být s Tebou. Jenže to nevydržím dlouho a zase utíkám. Proč? Sám nevím, asi to souvisí s nezávislostí a tím že i když rozumíš, nemáš potřebu vyvíjet aktivitu někde kde Ti to není blízké. A v tom jsme oba stejní.
Problém je že když jsem sám, utápím ve své samotě stejně jako notorik ve své láhvi. A to není dobře. Cítím to.. vím to. Jenže Ty mě nikdy nepodržíš když potřebuju. Vím že Ti své potřeby nedávám najevo a dokonale je ukrývám - ale kdo jiný by mě měl znát lépe než Ty?
Znáš dvojitou iluzi? A umíš si ji představit ještě o úroveň dál? To když pak uvnitř ukrývám masku za další maskou, myšlenku za myšlenkou, pocit za pocitem? Tak dlouho že už nakonec ani sám nevím kdo jsem a jenom pak tiše obcházím opatrně okolo, abych nepustil hydru ze řetězu...?

 

Hlasy se překřikují - to trhovci se do krve řežou o zákazníka. Doba je zlá.

 

Usmíváš se? A čemu proboha? Sám sobě?!
Ten tvůj věčně blbej chápající úsměv.. nicneříkající a univerzální.


Quinn
17. 11. 2003
Dát tip
Tak teď jsem byla chvíli v dost drsný schýze...asi píšeš o něčem jiným, ale měla jsem pocit, že píšeš o mě mojim bývalým příteli a to jako sakra přesně...uf... TIPuju nejen proto, že to ve mě něco zanechalo, ale i proto, že to máš hezky ztvárněný...i když asi nechápu podstatu...i když o tom to neni-chápat všechno...

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
Trošku dlouhá miniatura, ne?:o)))

Stinohlav
17. 11. 2003
Dát tip
KxK: noa? :) na povidku je to kratke, na miniaturu mozna dlouhe.. tak kam s tim, do uvahy? :] Ostatni: jeste jsem po sobe upravil par chybek.. diakritiku i trochu stylistiku..

aner_y
17. 11. 2003
Dát tip
Moc dlouhé na miniaturu

Dash_707
17. 11. 2003
Dát tip
:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru