Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaké to asi je

25. 12. 2003
0
0
1206
Autor
LucyH

otázka smrti

Sama a tiše, přemýšlím ve svém úkrytu, ve svém pokoji, kde už mnohokrát snila jsem o vílách, dracích, životech jiných lidí a psala ... Dnes ale uvažuji o věci, která nás jednou potká všechny. Nemůžu říct, že SMRT mě neděsí a ten, kdo tvrdí, že je mu je ukradená, lže.

Smrt děsí každého, alespoň v skrytu, v té nejmenší části naší duše se jí bojíme. Už jsem jí párkrát stála tváří v tvář ... a nevím, asi mě neděsila smrt samotná, ani ten okamžik, ale vědomí, že tímhle okamžikem se všechno ztratí ... a čas by vás i vše co jste udělali smyl jako moře smyje stopy v písku ... tak jako vítr zavane stopy ve sněhu. Kolem vás sice bude spousta dalších stop, vaší rodiny, přátel ... ale vaše ... vaše stopy zmizí. Bála jsem se, že ztratím své pátele, rodinu a toho, koho bych měla milovat, ale nenašla jsem jej. Jaké to asi je? Když umíráme, bolí to nebo se prostě ztratíme ... v neznámu, spánku ... čemkoliv ... Ocitneme se někde? Nebo je to to poslední, co se stane? My lidé máme miliony otázek, ale když se ocitneme v situaci, kdy je můžeme mít zodpovězeny všechny ... nezeptáme se ... Je hezké, že lidé říkají, že když budou za celý život "dobří" půjdou do nebe ... ale existuje něco takového? Není to jen zástěrka, abychom se zbavili strachu z toho, co bude? Sama nevím, v co věřím, co se stane ... potom. Vím jen, že nechci umřít nepoznaná ... bez lásky. Boží cesty jsou ale nevyzpytatelné, kdo ví, kam nás vítr zavane ... 


Krtka
27. 02. 2004
Dát tip
...smrt je nekompromisni a neohlizi se na to, koho si bere... zni to jako by smrt byla skoro nahoda...:)...ale myslim, ze pak bychom ji mohli brat skoro stejne, jako kdyz nekdo zakopne o kamen...pouha nahoda...nekdy by asi bylo fajn, rict si - byla to nahoda, ten clovek nemel zemrit, jeste nenastal jeho cas, byl tak mlady... - ...tedy fajn asi uplne ne. Ono to neni asi tak na lehko, kdyz o nekoho prijdete. Ale jak LucyH rikala (psala) - Bozi cesty jsou nevyzpytatelne! Kazdy clovek ma predurcen svuj cas na zemi, ktery mu byl dan. Smrt muze byt i velkou zkouskou v zivote cloveka, toho, ktery zustane. Je to tak, ja to poznala. Mela jsem uz nejakou tu sanci zazlivat Bohu, co udelal, ale ja to neudelala! Buh ma pro vsechno svuj duvod. Je jen na nas, jak to vsechno vezmeme a jak se zachovame dal. Dik LucyH. S par vecma bych se odvazila nesouhlasit, mozna vis, ktere to jsou, ale presto....good one girl!

Krtka
27. 02. 2004
Dát tip
beatrice: neni to nic proti tve kritice, jak se mozna muze zdat, doufam ze ne! Pouze me napadlo par dalsich veci. Ale mas pravdu - smrt je nekompromisni! Clovek se ji nijak nemuze vyhnout.

LucyH
27. 02. 2004
Dát tip
Moc dekuju za kritiku,ale ve vete "Clovek se ji nijak nemuze vyhnout" bych si dovolila odporovat. Pokud clovek dokaze neco krasneho a "velkeho" stene se tim castecne nesmrtelnym. :)

LucyH
04. 01. 2004
Dát tip
beatrice: pravda pravdoucí ...

katugiro
27. 12. 2003
Dát tip
tak změň kategorii: vlevo v menu LucyH - tvoje díla - upravit ... :)

Andulka
27. 12. 2003
Dát tip
nemuzes rict, ze smrt desi kazdeho...protoze o kazdem nevis vubec nic...:-)

LucyH
25. 12. 2003
Dát tip
sorry, měla jsem depku a nějak se mi to překliklo na pohádku, ale je to úvaha.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru