Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trimeresurus albolabris

28. 01. 2004
1
0
3469
Autor
Kratas

A neptejte se proč.

Trimeresurus albolabris

 

Padnul jsem do zajetí,

bludiště procházím,

to Tvé fotky Tvoří stěny,

které dveře nejsou.

 

Úleva jedu co kostka,

která skrývá Vás,

soudce zelené,

s nástrojem jedovým.

 

Každé ráno svou rukou,

pokouším Váš výrok,

do žil pomalu proudí,

elixír co krev rozkládá.

 

Natráven zubatou jehlou,

teplo, ...

trnu, ...

dech se zpomalí

a černé dny se vracejí.

 

Tíha víček je silnější,

rozsudek byl vykonán.


cmukina
15. 07. 2004
Dát tip
oooh..

Kratas
16. 04. 2004
Dát tip
Tahle nic moc, ale o krasavcích zcela zelených.

Kratas
16. 04. 2004
Dát tip
No jen aby všichni pochopili, s čím člověk musí občas zápasit. Ale jsou vážně zelení hele:

Noe1
16. 04. 2004
Dát tip
Hmmm ... líbí se mi had i básnička. Asi si pod těmi slovy představuju úplně něco jiného, ale nějak jí rozumím - a sedí mi. *t+klub

Kratas
16. 04. 2004
Dát tip
Pokud máš na mysli ten latinský název tak to je jeho přesný název, jinak Chřestýšovec zelený, někdy taky nazýván doslovným překladem Chřestýšovec běloretý. A kdopak to pokousal toho kličinu v Ostravě asi před měsícem??? Ano byl to on soudce zelený. Jen panáček to těžko rozdýchával, tak ho museli převézt do Prahy na kliniku. Já dostal na konci ledna taky kusanec a jsem tu i bez dokotů. Holt jsem asi taky jedovatý ;-))

Noe1
16. 04. 2004
Dát tip
Vycházel jsem z první strofy: Padnul jsem do zajetí, bludiště procházím, to Tvé fotky Tvoří stěny, které dveře nejsou. Myslel jsem to hodně metaforicky ... A to je na poezii to hezké, každý si v ní může najít vlastní výklad, vlastní vidění věta ... :))). Že by to bylo u hadů jako u včel - včelaři si časem vypracují rezistenci na včelí jed, někde ten čas ale holt není, viď?

Kratas
16. 04. 2004
Dát tip
Báseň byla pojata trošku melancholicky. Rozházené fotografie po celém bytě. Prohlížím si její Tvář a žal zalívá mne celičkého. Uzavřen jen a jenom do vzpomínek. První strofa. Druhá:To už tam metaforické nebylo. Holt terárko je ze skla a to jejij je prostě kostka. Každé ráno kontrola jestli jsou OK, voda a úprava. Lítost, smutek = neopatrnost Buch a a už jsem je měl na ruce. To však bylo bohužel večer a tak pár hodil nevolnosti a spánku a jsme tu zas, znova stvořen.

Miroslawek
02. 02. 2004
Dát tip
takže jsi přežil vpád jedu do žil

Kratas
02. 02. 2004
Dát tip
Zatím jo. Jednou dvakrát a kapka přeteče a ucho se utrhne.

Kratas
28. 01. 2004
Dát tip
Podívej se na internetu co je Trimeresurus albolabris a možná trochu pochopíš. Bohužel lidé neznalí kontextu a neznalí mně, to nemusí zrovna pochopit. Ale člověk občas doma má různé věci a já ... :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru