Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úpěnlivý tenor

20. 02. 2004
2
0
1930
Autor
Terra

Krvavá sekera

zaseklá v pařezu.

Moderní opera -

- Odraz bez obrazu.

 

Symfonie smrti

s hudbou agonie,

srdce rozdrtí

tklivá melodie.

 

Dřevěná rakev

s třinácti hřebíky.

Platí krev za krev -

- stékají pramínky.

 

Cestička v prachu,

zsinalá tvář.

V ní podpis strachu,

jménem Lhář.

 

Oko za oko -

- zub za zub.

Široko daleko

líc točí se na rub.

 

Ulhané ,,brzy"

srdce z kamene,

zbyly jen slzy

a city raněné.

 

Emoce v hrobě,

plném až po okraj,

podléhají zlobě.

,,Houslisto, hraj..."

 


Andulka
21. 02. 2004
Dát tip
- ma to dobry rytmus, a ty rymy jsou takove hezky hrave...:-)

Terra
21. 02. 2004
Dát tip
sleepenig_beauty: Když myslíš :o)) Lens: ,,Odraz bez odrazu" je takto správně, měl být a je takto myšlen. Má to své důvody.... a ohledně úsečnosti...kdybych psala dlouhé verše, tak bych se v tom sama ztratila a dle mého názoru by to nemělo ten správný význam. Kolega: Nespojitosti? Možná pro Tebe ( nic proti :o)) ), všechny sloky spojuje jedna či více věcí... Andulka: Jdeš si hrát se sekerou ? :o))))

Andulka
21. 02. 2004
Dát tip
terry..:-)) ja nemysla ten obsach, ja mysela to jak se ti to bezva rymuje...:-))

Terra
21. 02. 2004
Dát tip
Aha, tak to ju :o))))

Kolega
21. 02. 2004
Dát tip
Psal jsem 'možná', jinak bych nedal tip.

Lens
20. 02. 2004
Dát tip
Tak forma si zde podává ruku s obsahem, je to úderný verš, občas trochu ujede počet slabik (...tvář/Lhář, 4/3). Spíš písňová forma, na druhé straně se přiznám bez mučení, že mi nedochází význam některých veršů (celá první sloka), zatímco u jiných mi to přijde, že nás má autor za 13leté bloňdaté slečny (poslední dvě sloky: ta předposlední celá, první tři řádky poslední). "Houslisto hraj" by nemuselo být špatné, kdyby to mělo na co originelního navazovat. Text je plný "gotických", hororových a romantických rekvizit, ale možná vinnou úsečnosti (údernosti) nejsou působivěji zapojené do autorovy obraznosti, ale prostě je na nás střílí jak z děla. Ovšem jak říkám: první sloka je možná myšlenkově tak silná, že je nad mé schopnosti ji pochopit. Osobně bych spíš napsal "obraz bez odrazu", tj. virtuální realita, která nemá v té skutečné základ (neodráží se od ní), ale samozřejmě pokud to dává smysl tak, jak je to psáno, autorovi, tak to je pak legitimní. Jen můj názor.

Kolega
20. 02. 2004
Dát tip
Pravdou zůstává trocha nespojitosti, ale právě ta se mi líbí, více však velmi trefné rýmování a tip od pana Kolegy není nezasloužený. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru