Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocit

28. 02. 2004
1
0
1613
Autor
Ferri

Vážně jenom taková blbůstka...

Připadal jsem si jako osamělej poutník. Hvězdy mi smířlivě blikaly nad hlavou a vzduch voněl nadějí. Hlavu jsem měl plnou nerozluštitelnejch pocitů, takovejch, jaký se vyrojí, a prostě jsou, nedaj se popsat ani pochopit a přece v tý chvíli naplňujou každičkej kout mysli. Měl jsem tyhle chvíle rád. Chvíle nerušenýho ticha a rozjímání, výhledů na nekonečný možnosti, a hlavu plnou slibnejch plánů. Kdy každá minuta je něco výjmečnýho, čas se dá zastavit, člověk je smířenej s každou situací, ví, že pevně drží opratě svýho života a určuje mu směr. Směje se těžkejm dobám a nechápe, že to někdy jde složitě, v prachu a popelu vidí růst pestrobarevný kytky...
Jediný, co mě trošku pronásledovalo byl pocit, že tohle všechno se může během několika okamžiků změnit, roztát, jako sněhová vločka, padnout, jako poslední stom stojící na vykácený mýtině, že v rukách mi nezbude nic jinýho než nahá beznaděj a klubko spletenejch provázků, který už nikdo nerozmotá. A že zase nastanou doby tesknýho temna bez jediný světlý myšlenky, všechno bude jen tak proudit a nikdo si nebude všímat nikoho a nic z ničeho nevyplyne. Že nebude vidět za obzor a rána budou bez jedinýho slunečního paprsku. Že se vrátí starej svět.
Naštěstí jsem měl dost sil to potlačit. Snažil jsem se žít tímhle okamžikem. Vychutnat ho, než vyprchá. Vypít ho, jako žíznivej člověk vypije pohár křišťálový vody. Vše ostatní šlo stranou. Byl jsem tu jen já, studená noc a hřejivý pocity v mý hlavě. A samozřejmě hvězdy.
infinite
21. 04. 2006
Dát tip
ten pocit znám... necítím z toho vatu ani lež...a je mi jedno, že je to zařazené jako blbůstka... každý máme svůj úsudek, abychom si přečtené dali do své přihrádky.. z tvého zařazení můžu třeba i usuzovat, že nechceš zbytečně zdůrazňovat svou vlastní důležitost... pěkný...dík

j_i_r_i_k
29. 02. 2004
Dát tip
Já si představuju, že v kategorii blbůstka by měly být takový nějaký úlety, veselé věci pro pobavení sebe či čtenářů, drobné úsměvné postřehy, kraviny, koniny, ... Ale co, moje chyba, že mám představy, jež se mnou ne každý sdílí :)...

papouch
28. 02. 2004
Dát tip
hlubší kritiku? ... hm... papouškoj to připadá jakoby vytržená pasáž z nějakého většího díla, pasáž napsaná jako výplňová "vata", aby to dílo bylo tlustší a autor dostal větší honorář... (nerrrad píšu záporrrný krrritiky, voprrravdu nerrrad... :-)

Dero
28. 02. 2004
Dát tip
papouši, Tys diplomat ... :o))

komedie
28. 02. 2004
Dát tip
ruší mě tam to -ej...a taky mi připadá,že tam je moc otřepaných přirovnání...jsem na tom jako papouch...nerada píšu záp.kritiky...ale nesnáším lež...:-)ale uvidím u tvého dalšího díla:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru